Πώς απαντά ο Πρόεδρος στις αντιδράσεις στα κατεχόμενα για το «Famagusta»

Η απόφαση της ψηφιακής πλατφόρμας Netflix να προβάλει τη σειρά «Famagusta» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την τουρκοκυπριακή ηγεσία. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «η σειρά δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και αποτελεί προσπάθεια παραπλάνησης της διεθνούς κοινότητας». «Δεν μπορείτε να ξεγελάσετε τον κόσμο διαστρεβλώνοντας την ιστορία», ανέφερε.

Σύμφωνα με το παράνομο «πρακτορείο ειδήσεων», μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο «CNN Türk», ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «η τουρκική επέμβαση του 1974 έσωσε τους Τουρκοκύπριους από γενοκτονία και έφερε ειρήνη στο νησί», ενώ κατηγόρησε τη σειρά για μονομερή προσέγγιση. Ανέφερε επίσης ότι «πριν το 1974 οι Τουρκοκύπριοι υπέστησαν σφαγές και διώξεις», παρομοιάζοντας τα γεγονότα με όσα συμβαίνουν σήμερα στη Γάζα. Ο κ. Τατάρ δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα αντιδράσουν και θα αναζητήσουν τρόπους να παρουσιάσουν τη δική τους οπτική, μέσω άλλων σειρών.

Από την πλευρά του, ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την προσπάθεια της σειράς «να διαστρεβλώσει τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής και να παρουσιάσει την Τουρκία ως κατοχική δύναμη». Ο κ. Ουστέλ κατηγόρησε την ε/κ πλευρά ότι συνεχίζει την παραπληροφόρηση και την παραποίηση του αγώνα των Τουρκοκυπρίων, κατά την αναφορά του.

Για το ίδιο θέμα, ο «πρόεδρος της βουλής» Ζορλού Τορέ ισχυρίστηκε ότι «οι επιθέσεις της ΕΟΚΑ εναντίον των Τουρκοκυπρίων από το 1955 έως το 1974 αποτελούν ιστορικό γεγονός που θα έπρεπε να αναδείξει η σειρά».

Από την πλευρά του, κληθείς να τοποθετηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και για τις απειλές που ακούστηκαν από τον κ. Τατάρ και άλλα μέρη, ανέφερε ότι, προφανώς οι παραπάνω δεν την έχουν δει, προσθέτοντας ότι πέρα από την καταγραφή της αλήθειας και το αδιαμφισβήτητο γεγονός της τουρκικής εισβολής του 1974, στέλνει και πολύ σημαντικά μηνύματα σε όσους έχει τύχει να την παρακολουθήσουν.

«Εγώ το έχω παρακολουθήσει, στέλνουν πολύ σημαντικά μηνύματα για την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού αλλά και τις σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Πυρ και μανία στα κατεχόμενα για προβολή του «Famagusta» από το Netflix-Απειλούν με ακυρώσεις συνδρομών

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»