Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο

Εφόδους σε τέσσερις τοποθεσίες πραγματοποίησαν ερευνητές στην Ταϊβάν, ερευνώντας την προέλευση των παγιδευμένων βομβητών της Χεζμπολάχ.

Το μυστήριο παραμένει σχετικά με την προέλευση και την κατασκευή των βομβητών, που φέρουν το σήμα της ταϊβανέζικης εταιρείας Gold Apollo. Η εταιρεία αυτή αρνήθηκε ότι είναι η κατασκευάστρια, πετώντας την μπάλα στον εταίρο της από την Ουγγαρία, την εταιρεία BAC, η οποία με τη σειρά της διέψευσε την όποια διασύνδεση.

Ταϊβάν: «Δεν είναι προϊόντα μας», λέει η Gold Apollo

Επικαλούμενη Αμερικανούς και άλλων εθνικοτήτων αξιωματούχους, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, η εφημερίδα New York Times έγραψε αυτήν την εβδομάδα ότι οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες απέσπασαν βομβητές που είχαν κατασκευαστεί από την ταϊβανέζικη εταιρεία πριν από την άφιξή τους στον Λίβανο και εισήγαγαν σε αυτούς εκρηκτική ύλη.

Όμως, η Gold Apollo διέψευσε τις πληροφορίες βάσει των οποίων τους κατασκεύασε η ίδια και πώλησε τους βομβητές στη Χεζμπολάχ.

«Δεν είναι προϊόντα μας (…) από την αρχή έως το τέλος», δήλωσε χθες ο διευθυντής της εταιρείας Χσου Τσινγκ-κουάνγκ, σε δημοσιογράφους στην Ταϊπέι.

Η εισαγγελία της Ταϊβάν ανακοίνωσε την έναρξη μιας έρευνας για την προέλευση των βομβητών.

«Ζητήσαμε από την υπηρεσία εθνικής ασφαλείας του Γραφείου Ερευνών να πάρει κατάθεση από δύο μάρτυρες και να πραγματοποιήσει έρευνες σε τέσσερις τοποθεσίες», έγινε σήμερα γνωστό από το γραφείο του εισαγγελέα στην Ταϊπέι, χωρίς να κατονομάσει τους χώρους στους οποίους έγιναν οι έρευνες ούτε τα πρόσωπα που ανακρίθηκαν.

«Συνεργάστηκαν παρέχοντας τα σχετικά έγγραφα και τις σχετικές πληροφορίες», συμπλήρωσε.

Ο Χσου επισκέφθηκε σήμερα την έδρα της Gold Apollo στην Ταϊπέι συνοδεία ερευνητών.

«Η υπόθεση βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας, δεν μπορώ να σχολιάσω», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με ηγέτες και Κόστα για τον Πρόεδρο-Επανέλαβε τη θέση της ΚΔ υπέρ αποκλιμάκωσης
Ερντογάν : To Iσραήλ είναι βασική απειλή για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής
Νεκρή βουλευτής και ο σύζυγός της στη Μινεσότα μετά από επίθεση ενόπλου που προσποιήθηκε τον αστυνομικό
Σαραντάχρονος απουσιάζει από την οικία του στη Λευκωσία (pic)
Ακυρώθηκε ο νέος γύρος συνομιλιών Ιράν και ΗΠΑ για τα πυρηνικά
Συνεχίζει ακάθεκτος ο Νετανιάχου-«Θα βομβαρδίσουμε όλους τους στόχους του καθεστώτος του Αγιατολάχ»
Κ. Εκπρόσωπος: H επίσκεψη Μόντι εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Κύπρου και Ινδίας
Ακυρώθηκε υπό το βάρος των συγκρούσεων Ισραήλ-Ιράν ο γάμος του γιου του Νετανιάχου
Ποια ήταν τα πρόσωπα κλειδιά που εξουδετερώθηκαν από την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν
Νεκρός 48χρονος τουρίστας μετά από τροχαίο στην Αγία Νάπα-Σε σοβαρή κατάσταση η σύζυγος του (pics)