Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»

Καλά κρατούν οι αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα, με αφορμή την παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, με τα δύο μεγάλα κόμματα, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, να έρχονται σε αντιπαράθεση λόγω της διαφορετικής ανάγνωσης του τυγχάνει η απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Από την μία βουλευτές του ΑΚΕΛ αφήνουν σκιές για την απόφαση του Συμβουλίου, ενώ την ίδια ώρα το κόμμα της Αριστεράς ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΔΗΣΥ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «αποδοκιμάζει τις απόπειρες πολιτικής εκμετάλλευσης της απόφασης του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου από πολιτικά πρόσωπα και κόμματα».

Περαιτέρω σημειώνει ότι «ο λαϊκισμός και η χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών του κράτους πλήττει πρωτίστως τη δημοκρατία. Καλούμε την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο να δράσουν άμεσα για την ενίσχυση, την ανεξαρτησία, την ομαλή λειτουργία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας καθώς και της διασφάλισης της αντικειμενικότητας και του υψηλού επιπέδου του έργου της».

Καταλήγοντας ανέφερε πως «αυτές τις μέρες έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε στην πλευρά της σύνεσης, της ψυχραιμίας και της μετριοπάθειας. Αλλά και να προχωρήσουμε αποφασιστικά για να εξαλείψουμε τις παθογένειες του παρελθόντος. Αυτός είναι ο θεσμικός ρόλος όλων μας».

«Το ποτήρι της αγανάκτησης της κοινωνίας έχει ξεχειλίσει»

Νωρίτερα από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου ανέφερε πως «μετά και τις χθεσινές εξελίξεις με την παύση του Γενικού Ελεγκτή κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μένει απαθής απέναντι στο σύστημα θεσμικής διαπλοκής και διαφθοράς που έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια από τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού. Ένα σύστημα που εκθέτει σοβαρά τη χώρα μας διεθνώς. Ένα σύστημα που σπέρνει την καχυποψία της κοινωνίας απέναντι στους θεσμούς και υποβιβάζει το κράτος δικαίου. Ένα σύστημα που συγκαλύπτει τα σκάνδαλα και προστατεύει τους πρωταγωνιστές τους εμποδίζοντας τον έλεγχο, τη διαφάνεια και την λογοδοσία».

«Το ποτήρι της αγανάκτησης της κοινωνίας έχει ξεχειλίσει. Εμείς συνεχίζουμε να στεκόμαστε αποφασιστικά απέναντι στο Σύστημα Διαφθοράς και Συγκάλυψης. Απαιτούμε να σπάσει το απόστημα των σκανδάλων. Ο Πρόεδρος και η κυβέρνησή του έχουν την πρώτιστη και καθοριστική ευθύνη γι’ αυτό», σημείωσε.

Παράλληλα σημείωσε πως «η διαπλοκή και η διαφθορά δεν αντιμετωπίζονται με δηλώσεις, αλλά με πράξεις τις οποίες ποτέ κανείς δεν είδε από μέρους των κυβερνώντων».

Καταλήγοντας επισήμανε πως «στεκόμαστε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης. Με αυτή την απαίτηση θα διαδηλώσουμε την Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό. Καλώ όλους τους πολίτες που ασφυκτιούν από την κατάσταση να διαδηλώσουν μαζί μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα