Το Βερολίνο «παγώνει» τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ

Η γερμανική κυβέρνηση «παγώνει» τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ, προκειμένου να διευθετήσει τα νομικά προβλήματα που έχουν ανακύψει, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγή του ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας, το οποίο είναι και το αρμόδιο για την έγκριση εξαγωγής εξοπλιστικών συστημάτων.

Πέρυσι η Γερμανία ενέκρινε την εξαγωγή όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 326,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία είναι κατά 10 φορές μεγαλύτερη από την αξία των αντίστοιχων εξαγωγών το 2022. Οι εξαγωγές πάντως έχουν περιοριστεί κατά το τρέχον έτος, με την αξία τους να φθάνει τα 14,5 εκατομμύρια από τον Ιανουάριο έως και τις 21 Αυγούστου, ενώ οι φετινές παραδόσεις περιλαμβάνουν «πολεμικά όπλα» αξίας μόλις 32.449 ευρώ.

Η ίδια πηγή του Υπουργείου Οικονομίας δήλωσε ακόμη έχει σταματήσει η έγκριση αδειών εξαγωγής εξοπλιστικών προς το Ισραήλ προκειμένου να διευκρινιστεί εάν παραβιάζουν την γερμανική νομοθεσία, η οποία είναι ιδιαίτερα περιοριστική σχετικά με την χρήση των όπλων γερμανικής κατασκευής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να συναντηθεί με τον Ζελένσκι και τον Πούτιν στην Τουρκία
Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσφεύγει η κυβέρνηση Τραμπ για τις μαζικές απολύσεις σε υπουργεία
Στην Κωνσταντινούπολη αντί στην Άγκυρα βρέθηκαν Ολγκίν-Φιντάν (pic)
Ποινές με αναστολή και πρόστιμα σε πέντε νεαρούς το Δικαστήριο για την επίθεση εναντίον πετοσφαιριστών του Παφιακού
Επιμονή Τατάρ με τη πρότασή του για τα οδοφράγματα-Δεν δείχνει καμία πρόθεση για συμφωνία
ΒΙΝΤΕΟ:Σπαρακτικές εικόνες από τη Γάζα-Μητέρα μαζεύει με τα χέρια της αλεύρι από τον δρόμο
Οι ΗΠΑ έδωσαν το πράσινο φως για την ενσωμάτωση των πρώην τζιχαντιστών στον εθνικό στρατό της Συρίας
Ποινές φυλάκισης με αναστολή σε δύο ανήλικους και 21χρονο για ληστεία και επίθεση σε ντελιβερά
Καίει Γιαννάκη το πανεπιστήμιο των ΗΠΑ-«Δεν έλαβε ποτέ πτυχίο, παρακολούθησε κάποια μαθήματα»
Συμφωνήθηκε νέος γύρος ανταλλαγής αιχμαλώτων κατά τις συνομιλίες «εξπρές» Ρωσίας με Ουκρανία