Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές

Τα «πανεπιστήμια» στα κατεχόμενα είναι πολύ σημαντικά για την ύπαρξη του ψευδοκράτους, σύμφωνα με τον «πρόεδρο» του «συμβουλίου σχεδιασμού, αξιολόγησης και πιστοποίησης ανώτατης εκπαίδευσης», (YODAK), Αϊκούτ Χότζια.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Κίπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Χότζια είπε ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν 23 «πανεπιστήμια», εκ των οποίων τα 22 είναι ενεργά ενώ υπάρχουν "100 χιλιάδες φοιτητές, 80.000 ενεργοί και 20.000 παθητικοί".

«Παθητικός σημαίνει φοιτητής που δεν έχει εγγραφεί για 2 συνεχόμενα εξάμηνα», εξήγησε o κ. Χότζια, διευκρινίζοντας ότι δεν σημαίνει παράνομος φοιτητής.

Αναφέροντας ότι κάποιοι φοιτητές από τρίτες χώρες δημιούργησαν «θέματα ασφάλειας» αφού είτε εμπλέκονται σε εγκλήματα, είτε μεταβαίνουν στις ελεύθερες περιοχές, ο κ. Χότζια είπε ότι για αυτούς τους φοιτητές τίθεται θέμα «εθνικής ασφάλειας» και για αυτό θα μπορούν πλέον να μεταβαίνουν στα κατεχόμενα με "διπλή βίζα".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ για τα 9,6 εκατ. ευρώ
Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Επαναφορά νομοσχεδίου για κέντρα αποκατάστασης στην αρχική του μορφή ζητά η ΚΥΣΟΑ
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί η απάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων
Επανήλθαν οι Οικολόγοι, ζητούν παραίτηση ή παύση Αγγελίδη-«Πρέπει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη»