«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας

«Είναι μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο». Αυτό ήταν το σχόλιο του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, απευθυνόμενος στο προσωπικό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αναφορικά με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, για παύση του από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή. Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως η Ελεγκτική Υπηρεσία από σήμερα αλλάζει.

Ο κ. Μιχαηλίδης θέλησε να απευθυνθεί μία τελευταία φορά στους συναδέλφους του στην Ελεγκτική Υπηρεσία και εμφανώς συγκινημένος, άρχισε λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ, ενώ έλαβε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από το προσωπικό της Ελεγκτικής και άκουγε διάφορα επιφωνήματα επιβράβευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατακεραύνωσε και έπαυσε τον Οδυσσέα το Συμβούλιο-Καταπέλτης η απόφαση

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι υπάρχουν δύο πράγματα που δεν μπορεί να διαχειριστεί, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου. «Το πρώτο είναι που σας χάνω εσάς. Το δεύτερο είναι επειδή αυτή η απόφαση καταργεί την Ελεγκτική Υπηρεσία και τη Δημοκρατία. Είναι ένας κόλαφος. Με αυτή την απόφαση έχει αλωθεί η Ελεγκτική. Όχι επειδή έχω φύγει εγώ, θα μπορούσα να παραιτηθώ. Βάζει ένα φίμωτρο στην Ελεγκτική. Θα πρέπει να προσέχετε κάθε σας λέξη, πώς εκφράζεστε».

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε έντονο ύφος, επεσήμανε πως με τη συγκεκριμένη απόφαση «μας έχει νικήσει το κατεστημένο και το σύστημα. Δεν θα υπάρχει η Ελεγκτική Υπηρεσία όπως την ξέραμε σήμερα. Την φτάσαμε εκεί που τη φτάσαμε μαζί. Θα Αυτό τελείωσε. Θα είσαστε μία Ελεγκτική υπό παρακολούθηση. Ζήσαμε καταστάσεις φοητσιάρικες, να απομαγνητοφωνούν κάθε δήλωσή μου και του εκπροσώπου του Μάριου. Διά στόματος Ανωτάτου τέλειωσε η Ελεγκτική όπως την ξέραμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατά μέτωπο επίθεση Οδυσσέα μετά την παύση του-«Σήμερα νίκησε το σύστημα»

Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και στην πρόθεσή του να έχει επαφές με βουλευτές και κόμματα, σε μία προσπάθειά του να διαφυλάξει, όπως είπε, την ομάδα και το προσωπικό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, με μία ενδεχόμενη πρόταση νόμου, ώστε να μην μπορεί ένας επόμενος Γενικός Ελεγκτής να προβεί σε αλλαγές.

«Καθιστούμε την Ελεγκτική Υπηρεσία ένα παράρτημα της Νομικής Υπηρεσίας. Αυτό έχει κάνει το Ανώτατο Δικαστήριο. Φρόντισε να πει στο τέλος “τα λέμε αυτά για να ακούσουν οι επόμενοι”. Είναι μία μαύρη μέρα για την Κύπρο. Μαύρη κατάμαυρη για την Κύπρο. Θα μου λείψει η καθημερινή επαφή μαζί σας. Είναι κρίμα για τον τόπο μας αυτά που έχουν συμβεί σήμερα. Μπορώ να διαχειριστώ το επαγγελματικό μου, τα πράγματα που προκύπτουν και πώς θα αγωνίζομαι γι’ αυτό τον τόπο».

Κληθείς να απευθυνθεί στην κοινωνία, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης επεσήμανε πως «να ευχαριστήσω τον κόσμο για την στήριξη, να πω σε εκείνους που μου έλεγαν ότι θα με φάνε και τους απαντούσα ότι δεν είναι Βενεζουέλα, απολογούμαι επειδή αυτό πίστευα. Ήμουν ειλικρινής. Η δύναμη είναι στον κόσμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο προσωπικό της Ελεγκτικής-«Σας αγαπώ, λυπούμε»

Δειτε Επισης

Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση
Στις «Σειρήνες» της δημόσιας σφαίρας κρίθηκε η παύση Οδυσσέα-Μαρτυρικό υλικό αναρτήσεις, δηλώσεις και απόψεις
Τα 14+1 μέτωπα, τα συμπεράσματα και πώς το Συμβούλιο οδήγησε στην παύση τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη