Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κυβέρνησης, στις δηλώσεις του παυθέντα Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος κατήγγειλε μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός του, τόσο από τον προηγούμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, προσπάθεια, στην οποία, όπως είχε πεί συνετάχθει και ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατακεραύνωσε και έπαυσε τον Οδυσσέα το Συμβούλιο-Καταπέλτης η απόφαση

Σε δηλώσεις του, στο «Μεσημέρι και Κάτι», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, απέρριψε τις προσεγγίσεις του κ. Μιχαηλίδη, τονίζοντας πως «σε καμία περίπτωση και δεν μπορεί να δεχθούμε αυτή την αντίληψή. Την απορρίπτουμε. Ο Προέδρος, σεβόταν και σέβεται το θεσμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Είναι πολλές οι δηλώσεις και η στάση του Προέδρου σε πολλές περιστάσεις που δείχνουν το σεβασμό στην Ελεγκτική».

Σημείωσε ότι, «εμείς αυτό που μπορούμε να πούμε, έχουμε τον απόλυτο σεβασμό στη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της. Θα ακολουθήσουμε όλες τις νενομισμένες διαδικασίες. Είναι ανεξάρτητοι οι θεσμοί, τόσο η Ελεγκτική, όσο και η Νομική Υπηρεσία. Τους σεβόμασταν και τους σεβόμαστε. Ο Πρόεδρος είναι ο θεματοφύλακας του Συντάγματος. Με τον ίδιο σεβασμό κινούμαστε και πορευόμαστε ως προς το έργο του κάθε Θεσμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατά μέτωπο επίθεση Οδυσσέα μετά την παύση του-«Σήμερα νίκησε το σύστημα»

Ο κ. Λετυμπιώτης, κλήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο ο Οδυσσέας να κατέβει στον στίβο της πολιτικής, υποδεικνύοντας πως «δεν μπορώ ν να σχολιάσω, είναι δικαίωμα του κάθε συμπολίτη μας. Στην προσπάθεια για πάταξη της διαφθοράς όλοι πρέπει να δίνουμε αυτή τη μάχη και είναι δεδομένη η προσήλωση μας».

Επισήμανε ακόμα ότι «ο Πρόεδρος έχει τοποθετηθεί για τον ίδιο τον Ελεγκτή και τον θεσμό της Ελεγκτικής. Δεν πρέπει να μηδενίσουμε το έργο του οποιουδήποτε. Είναι αυταπόδεικτος ο σεβασμός. Με κάθε σεβασμό στη Δικαιοσύνη, πορευθήκαμε και θα συνεχόμαστε να πορευόμαστε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο προσωπικό της Ελεγκτικής-«Σας αγαπώ, λυπούμε»

Καταληκτικά, τόνισε ότι «μιλάμε και τοποθετούμαστε για μια ομόφωνη απόφαση, το αποτέλεσμα της οποίας είναι δεδομένο. Η Ελευθερία του λόγου είναι μέσα στις ψηλότερες προτεραιότητες, όχι μόνο της δικής μας Κυβέρνησης, αλλά και κάθε ευνομούμενου κράτους. Στην Ε.Ε. δεν μπορεί εύκολα κάποιος να μιλήσει για στέρηση αυτής της έκφρασης. Υπάρχουν νενομισμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν».

Τέλος, σε σχέση με τον διορισμό του επόμενου Γενικού Ελεγκτή, σημείωσε πως «μόλις έχουμε ενημερωθεί., θα ληφθούν οι αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ

Δειτε Επισης

Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση
Στις «Σειρήνες» της δημόσιας σφαίρας κρίθηκε η παύση Οδυσσέα-Μαρτυρικό υλικό αναρτήσεις, δηλώσεις και απόψεις
Τα 14+1 μέτωπα, τα συμπεράσματα και πώς το Συμβούλιο οδήγησε στην παύση τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη