Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις

Υπογράφονται την Πέμπτη στην Αθήνα συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας στον τομέα των μεταμοσχεύσεων κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Δαμιανού, στην ελληνική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, o κ. Δαμιανός αναχωρεί σήμερα για την Αθήνα όπου αύριο, Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, θα υπογράψει δύο συμφωνίες με τον Έλληνα ομόλογο του Άδωνι Γεωργιάδη, στον τομέα των μεταμοσχεύσων.

Η πρώτη συμφωνία αφορά στις διασταυρούμενες μεταμοσχεύσεις νεφρού ενώ η δεύτερη συμφωνία, στον τομέα των μεταμοσχεύσεων πνευμόνων, θεσπίζει το πλαίσιο για τη διενέργεια μεταμοσχεύσεων σε ενήλικες Κύπριους ασθενείς στις μονάδες μεταμόσχευσης της Ελλάδας.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο κ. Δαμιανός θα επισκεφθεί νοσηλευτήρια της χώρας με τα οποία συνεργάζεται το Υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Σκάνδαλο στα κατεχόμενα-Συνδέουν τον υιό Φιντάν με δολοφονηθέντα βαρόνο
«Ήταν η ζωντανή ιστορία του Κορμακίτη»-Κηδεύτηκε η αιωνόβια εγκλωβισμένη Σπιρτού
Φοβερό τροχαίο στα κατεχόμενα με δυο νεκρούς και εννέα τραυματίες
Aποσύρθηκαν καλλυντικά προϊόντα από την ευρωπαϊκή αγορά
Η Κύπρος κατέγραψε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό πλεονάσματος στην Ε.Ε-Μείωση και στο δημόσιο χρέος
Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για προτεινόμενο σχέδιο Κανονισμών αξιολόγησης εκπαιδευτικών
Ιερέας σε χωρίο της Λευκωσίας τσακώθηκε με τον ψάλτη, τα βρόντηξε και έφυγε αφήνοντας τη λειτουργία στη μέση
Η Πρεσβεία της Αγίας Έδρας στην Κύπρο ανοίγει βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Πάπα
Αίθριος αλλά με σκόνη στην ατμόσφαιρα ο καιρός-Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία