Στην ίδια έδρα ΚΟΠ και Σωματεία, ούτε λόγος για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-Μπαίνουν στο... VAR για αποφάσεις

Συνεχίζεται ο απόηχος των σοβαρότατων επεισοδίων που έλαβαν χώρα έξω από το στάδιο Άλφαμεγα την προηγούμενη Κυριακή, ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΛ και της Αστυνομίας. Τα όσα σημειώθηκαν εκτός γηπέδου, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος σε σύσκεψη ανάμεσα στην ΚΟΠ και τους προέδρους των ομάδων πρώτης κατηγορίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην ερχόμενη Παρασκευή.

Η εν λόγω σύσκεψη, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η ηγεσία της ΚΟΠ και οι ομάδες θα συζητήσουν το καυτό ζήτημα της βίας στα γήπεδα, την ώρα που η Ομοσπονδία δέχεται πυρά τόσο από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, όσο και από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού αμφότεροι κάλεσαν την ηγεσία της ΚΟΠ να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην κρύβεται, σηκώνοντας την ίδια ώρα ασπίδα προστασίας στην Αστυνομία, παρά το γεγονός πως απέτυχε για άλλη μια φορά να αποτρέψει τα επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι η Ομοσπονδία παρουσιάζεται με μια σχετική μετριοπάθεια ως προς τις τοποθετήσεις της χωρίς να βάζει επιπλέον λάδι στη φωτιά, εντούτοις, υπάρχει δυσαρέσκεια από το γεγονός ότι οι άλλες συναρμόδιες Αρχές για την ομαλή διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων, της επιρρίπτουν την ευθύνη, αποποιούμενες επί της ουσίας τις δικές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπαλάκι η βία στα γήπεδα-Πάει και έρχεται αλλά τίποτα δεν αλλάζει

Επιπρόσθετα, ποικίλες συζητήσεις προκάλεσε η αμφιλεγόμενη απόφαση της Αστυνομίας να βγάλει τους οπαδούς της ΑΕΛ έξω για επανέλεγχο, μια απόφαση που ήγειρε ερωτήματα ως προς την ορθότητα της, ενώ αρκετοί θεωρούν πως εκ του αποτελέσματος η απόφαση αυτή ήταν λανθασμένη. Και αυτό διότι, προκάλεσε επιπρόσθετη αναστάτωση, με αρμόδιες πηγές να σημειώνουν ότι το λάθος ήταν εξαρχής στους ελέγχους κατά την είσοδο των οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας και μάλιστα όπως τονίζουν, όλο αυτό έγινε στην παρουσία και του ίδιου του Αρχηγού Αστυνομίας, ο οποίος ήταν στο γήπεδο.

Προβληματισμό προκαλεί επίσης και η επαναλαμβανόμενή θέση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, που επανέφερε το θέμα της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών, ενώ σε δημόσιες δηλώσεις του αναφέρθηκε για απόλυτη κυριαρχία της ΚΟΠ στο χώρο του ποδοσφαίρου. Η δήλωση του Μάριου Χαρτσιώτη έχει να κάνει με την «ανταρσία» της Ομοσπονδίας, πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής σεζόν, η οποία άναψε κόκκινο στην πρόταση Αστυνομίας και Υπουργείου Δικαιοσύνης για συνέχιση του μέτρου της απαγόρευσης. Στην αντίπερα όχθη, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΚΟΠ παραμένει αμετακίνητη στη θέση της, με την άποψη που επικρατεί στους κόλπους της Ομοσπονδίας να είναι πως δεν πρέπει να μπαίνουν όλες οι ομάδες και οι φίλαθλοι στο ίδιο τσουβάλι, ενώ τίθεται ξανά το θέμα των οικονομικών επιπτώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπορούσε ή δεν μπορούσε, ήθελε ή δεν ήθελε η Αστυνομία να αποτρέψει τα τεκταινόμενα στο Άλφαμεγα;

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα Σωματεία θα θέσουν το ζήτημα των οικονομικών επιπτώσεων, κυρίως οι μικρές ομάδες που περιμένουν δυο - τρία παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες για να καλύψουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του προϋπολογισμούς για ολόκληρη την χρονιά.

Επί της ουσίας, ΚΟΠ και Σωματεία βρίσκονται στο ίδιο μετερίζι και αυτό διότι, καμία από τις δυο πλευρές δεν θα ήθελε την επαναφορά του μέτρου της απαγόρευσης, ωστόσο τόσο η Ομοσπονδία, όσο και ομάδες θα επιχειρήσουν να βρουν τρόπους για να ελέγξουν την μερίδα εκείνη των οπαδών που δημιουργούν προβλήματα και σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται η ΚΟΠ να κουνήσει το δάκτυλο στις ομάδες ούτως ώστε στο μέτρο του δυνατού να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα σε μεταγενέστερους αγώνες.

Όσον αφορά την τύχη του ντέρμπι της Λεμεσού, το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ, αυτή αναμένεται να κριθεί από τον Αθλητικό Δικαστή, η απόφαση του οποίου αναμένεται σε δυο εβδομάδες.

Πάντως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του REPORTER, το φύλλο αγώνος του διαιτητή καίει την ομάδα της ΑΕΛ, λόγω της στάσης των οπαδών της. Παράλληλα, στο φύλο αγώνος ο διαιτητής καταγράφει τα γεγονότα, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, καταγράφει επίσης ότι ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο ασφαλείας του σταδίου, ότι η Αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια και την αστυνόμευση του αγώνα με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση αναβολής του αγώνα.

Δειτε Επισης

Υπό κράτηση άλλοι δύο ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»
Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Βανδαλισμοί στα γραφεία της Ισότητας στη Λευκωσία (pics)
Μακρά η λίστα ερωτημάτων των κομμάτων για εθελοντική κατάταξη-Χωρίς χρονοδιάγραμμα η κατάθεση Νομοσχεδίου
Η στοχοποίηση της ΚΟΠ, οι ορφανές ευθύνες και η άμεση ταυτοποίηση που δεν λειτούργησε στην ώρα της
Στις «Σειρήνες» της δημόσιας σφαίρας κρίθηκε η παύση Οδυσσέα-Μαρτυρικό υλικό αναρτήσεις, δηλώσεις και απόψεις
Τα 14+1 μέτωπα, τα συμπεράσματα και πώς το Συμβούλιο οδήγησε στην παύση τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Οι... μνηστήρες περιμένουν Οδυσσέα-Τα κρυφά χαμόγελα, οι φήμες διαρκείας και τα πολιτικά σενάρια
Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας