Κατήγγειλαν κλοπή περιουσίας από Ησαΐα οι μοναχοί-Τρέχουν οι διαδικασίες για εξεύρεση εμπειρογνώμονα από Συνοδικό

Πέρασαν εν τέλει την πύλη του Αρχηγείου Αστυνομίας οι μοναχοί της Ιεράς Μονής του Οσίου Αββακούμ, καταγγέλλοντας κλοπή περιουσίας, η οποία έχει να κάνει με τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από ανθρώπους της Μητρόπολης Ταμασού, κατά τη διάρκεια των γεγονότων που έλαβαν χώρα στο μοναστήρι το απόγευμα της 5ης Μαρτίου.

Τα μέλη της αδελφότητας της Ιεράς Μονής του Οσίου Αββακούμ κατήγγειλαν πως τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στην Μόνη παραλήφθηκαν δια της βίας από ανθρώπους της Μητρόπολης Ταμασού, κάτι που όπως υποστηρίζουν, συνιστά κλοπή. Αφότου, έγινε η καταγγελία, άρχισε η διερεύνηση των ισχυρισμών, στα πλαίσια της οποίας αναμένεται να ληφθούν και να αξιολογηθούν μαρτυρίες από πρόσωπα που βρίσκονταν κατά τον ουσιώδη χρόνο στη Μονή.

Υπενθυμίζεται πως για τα εν λόγω τεκμήρια, κατατέθηκε αίτημα για έκδοση προνομιακού διατάγματος Certiorari από τον δικηγόρο των μοναχών, Ευστάθιο Ευσταθίου, ο οποίος υπέδειξε ενώπιον Δικαστηρίου, ότι αυτά παραλήφθηκαν χωρίς την έκδοση σχετικού εντάλματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου ενώπιον Συνοδικού, παίρνουν και άλλους μαζί τους οι μοναχοί-Παράταση στην απολογία

Υπενθυμίζεται πως, μεταξύ άλλων, στα τεκμήρια που είχαν κατασχεθεί συμπεριλαμβάνεται το χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 800.000 ευρώ, ιερά οστά Αγίων, σταυροί καθώς επίσης και άλλα τιμαλφή.

Επιπρόσθετα, ο φάκελος για τα τεκταινόμενα που έλαβαν χώρα στη Μονή και ακολούθως στην Μητρόπολη Ταμασού με τις καταγγελίες των μοναχών για απαγωγή και κατακράτηση προσωπικών αντικειμένων και εξαναγκασμό τους σε ομολογία, βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας και όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμα του REPORTER, για αυτή την υπόθεση φαίνεται να υποδεικνύονται ποινικά παραπτώματα, ωστόσο, τον τελικό λόγο τον έχει ο Γενικός Εισαγγελέας.

Στο μέτωπο του Συνοδικού

Εξάλλου, στο μέτωπο του Συνοδικού Δικαστηρίου, οι δυο πλευρές για την ώρα τηρούν στάση αναμονής για την επανέναρξη της διαδικασίας, η οποία χρονικά ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί. Παράλληλα, τρέχουν οι διαδικασίες και για την εξεύρεση νέου εμπειρογνώμονά, αφού τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου αποτάθηκαν σε διεθνή οίκο εμπειρογνωμόνων για να ελέγξουν την γνησιότητα των επίμαχων βίντεο.

H πλευρά των μοναχών, μέσω επιστολής της στο Συνοδικό Δικαστήριο, ζητά όπως διοριστεί ακόμη ένας εμπειρογνώμονας δικής τους επιλογής και προς αυτή την κατεύθυνση εισηγούνται δυο ανεξάρτητους οίκους εμπειρογνωμόνων, αφήνοντας την επιλογή στη διακριτική ευχέρεια των Συνοδικών, χωρίς ωστόσο, για την ώρα να λάβουν απάντηση.

Υπενθυμίζεται επίσης, πως ενώπιον των Συνοδικών κατέθεσε ήδη ένα πρόσωπο ως ειδικός και ανέφερε ότι, τα εν λόγω βίντεο είναι αυθεντικά. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο REPORTER, οι μοναχοί αμφισβήτησαν την αξιοπιστία του εμπειρογνώμονα, δείχνοντας από τη μια πως επρόκειτο για ειδικό που διορίστηκε έναντι αμοιβής από τον Μητροπολίτη για να εξετάσει τα σχετικά βίντεο και από την άλλη, το ίδιο πρόσωπο διορίστηκε από την Ανακριτική Επιτροπή, αφήνοντας έτσι σκιές γύρω από τα ευρήματα του. Μάλιστα, θέλοντας να επιβεβαιώσουν τη θέση τους και να πλήξουν την αξιοπιστία του συγκεκριμένου μάρτυρα, προσκόμισαν στο Συνοδικό συγκεκριμένο έγγραφο, που πιστοποιεί πως το συγκεκριμένο πρόσωπο διορίστηκε από τον Μητροπολίτη.

Παράλληλα, οι μοναχοί ετοιμάζουν τις απολογίες τους και σε αυτές θα επιχειρήσουν να αντικρούσουν μία προς μία τις κατηγορίες που τους επιρρίπτονται, ενώ έδειξαν εξ αρχής τις προθέσεις τους ότι θα το φθάσουν μέχρι τέλους. Εξού και σε πρώτη φάση παρουσίασαν στοιχεία και μηνύματα ενώπιον του Συνοδικού, τα οποία εμπλέκουν και άλλα πρόσωπα σε ηθικά παραπτώματα.

Σύμφωνα πάντως με την εναπομείνασα διαδικασία, αφού ελεγχθούν τα βίντεο και συνταχθεί το πόρισμα, οι μοναχοί θα κληθούν σε απολογία και ακολούθως θα ανακοινωθεί η απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σόδομα και Γόμορρα ενώπιον Συνοδικού, μπήκαν επιθετικά οι μοναχοί-Αποκάλυψαν μηνύματα και ανέβηκαν οι τόνοι

Δειτε Επισης

Υπό κράτηση άλλοι δύο ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»
Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Βανδαλισμοί στα γραφεία της Ισότητας στη Λευκωσία (pics)
Μακρά η λίστα ερωτημάτων των κομμάτων για εθελοντική κατάταξη-Χωρίς χρονοδιάγραμμα η κατάθεση Νομοσχεδίου
Η στοχοποίηση της ΚΟΠ, οι ορφανές ευθύνες και η άμεση ταυτοποίηση που δεν λειτούργησε στην ώρα της
Στις «Σειρήνες» της δημόσιας σφαίρας κρίθηκε η παύση Οδυσσέα-Μαρτυρικό υλικό αναρτήσεις, δηλώσεις και απόψεις
Τα 14+1 μέτωπα, τα συμπεράσματα και πώς το Συμβούλιο οδήγησε στην παύση τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»