Προχειρότητα και ανεπάρκεια για τα παιδιά υπό την φροντίδα του κράτους καταγγέλλει το ΑΚΕΛ

«Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Μαριλένα Ευαγγέλου στη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπεραμύνθηκε των χειρισμών του Υφυπουργείου της σε ό,τι αφορά τους ανήλικους που διέμεναν σε Στέγη Ηλικιωμένων στη Λάρνακα, αναφέροντας μάλιστα ότι και στο παρελθόν οι υπηρεσίες έβαλαν ξανά ανήλικους κάτω από την ίδια στέγη με ηλικιωμένους και είχαν θετικά αποτελέσματα γιατί οι ανήλικοι ‘έδωσαν ζωντάνια στους ηλικιωμένους’», δήλωσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Μαρίνα Σάββα.

Αυτή η παραδοχή, ανέφερε, «είναι αποκαλυπτική της προχειρότητας και ακόμα περισσότερο, της ανεπάρκειας των κυβερνώντων σε ό, τι αφορά πτυχές της κοινωνικής πολιτικής που θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με αίσθημα ευθύνης αλλά και με τη δέουσα σημασία και προσοχή».

«Οι ανήλικοι που βρίσκονται υπό τη νομική φροντίδα του κράτους- είτε είναι Κύπριοι είτε όχι- δε νοείται ν’ αντιμετωπίζονται ως ένα βάρος το οποίο η Πολιτεία ψάχνει κάπου ν’ αποθέσει και να πάει παρακάτω», τόνισε η κ. Σάββα.

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και οι υπηρεσίες του έχουν ευθύνη και για τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών για την παραμονή τους αλλά και για την ένταξη τους στην εκπαίδευση καθώς και σε άλλα προγράμματα στήριξης και ένταξης, πρόσθεσε.

«Η απουσία ολοκληρωμένης πολιτικής για τους ανήλικους που βρίσκονται υπό την κηδεμονία του κράτους, η έλλειψη σχεδιασμού, η διαιώνιση παθογενειών σε ότι αφορά τη σφαιρική στήριξη των ανηλίκων και η προχειρότητα με την οποία τυγχάνουν χειρισμού τα θέματα αυτά, έρχονται στο φως με τον χειρότερο τρόπο εκθέτοντας την Κυβέρνηση. Πρόσφατο παράδειγμα, η υπόθεση των ανήλικων κοριτσιών που τύγχαναν εκμετάλλευσης από ενήλικο πρόσωπο και οι πτυχές που είδαν το φως της δημοσιότητας όταν τελικά ο θύτης κατήγγειλε τ’ ανήλικα θύματα!», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της
Βροχές σε ανατολικά και βόρεια, στο «μενού» του καιρού σήμερα
Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές