Στους κορυφαίους επιστήμονες στα ερευνητικά τους πεδία δύο ακαδημαϊκοί του Ανοικτού Πανεπιστημίου

Στους κορυφαίους επιστήμονες στα ερευνητικά τους πεδία κατατάσσονται δύο ακαδημαϊκοί του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, μια ακόμη σημαντική  διάκριση καταγράφει το ακαδημαϊκό προσωπικό του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Καθηγητής Μιχαλίνος Ζεμπύλας, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Επιστήμες της Αγωγής» και κάτοχος έδρας Commonwealth of Learning, και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Αντώνης Ζορπάς, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Μηχανική Περιβαλλοντικής Αειφορίας» και του Εργαστηρίου Χημικής Μηχανικής και Μηχανικής Αειφορίας κατατάσσονται στους κορυφαίους επιστήμονες στα ερευνητικά τους πεδία από το έγκριτο ScholarGPS.

Το ScholarGPS κατατάσσει το ΑΠΚΥ στην 4η θέση σε ό,τι αφορά δημοσιεύσεις και τον αντίκτυπό τους ανάμεσα στα κυπριακά αναγνωρισμένα πανεπιστήμια.

Η πλατφόρμα ScholarGPS κατατάσσει τον Καθηγητή Ζεμπύλα στην 6η θέση στο ευρύτερο πεδίο των Επιστημών της Αγωγής (Education), στην 1η θέση στα επιμέρους πεδία Human Rights & Pedagogy, και στην 1055η θέση σε όλα τα επιστημονικά πεδία, αναδεικνύοντάς τον ως έναν από τους κορυφαίους επιστήμονες διεθνώς.

Ο Αναπλ. Καθηγητής Ζορπάς κατατάσσεται στη 14η θέση διεθνώς στο επιμέρους επιστημονικό πεδίο της Διαχείρισης Αποβλήτων (Waste Management). Οι κατατάξεις είναι βάσει των δημοσιεύσεων των μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού του ΑΠΚΥ τα τελευταία 5 χρόνια.

Συγχαίροντας θερμά τον Καθηγητή Μιχαλίνο Ζεμπύλα και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Αντώνη Ζορπά για τη σημαντική τους διάκριση, ο Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Σταύρος Σταύρου σημείωσε ότι: «Οι επιτυχίες αυτές επιβεβαιώνουν το υψηλό επίπεδο έρευνας και ακαδημαϊκής αριστείας που χαρακτηρίζει το ΑΠΚΥ. «Η παγκόσμια αναγνώριση των ερευνητικών επιτευγμάτων των καθηγητών μας ενισχύει το όραμά μας να αναδείξουμε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην πρωτοπορία της επιστήμης και της καινοτομίας».

Το ScholarGPS είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και αξιολογεί πάνω από 30 εκατομμύρια ερευνητές από περισσότερα από 55.000 ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, με βάση τον αντίκτυπο των δημοσιεύσεών τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της
Βροχές σε ανατολικά και βόρεια, στο «μενού» του καιρού σήμερα
Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ