6+1 ερωτήματα για τα αίτια θανάτου του άτυχου Άλκη-Έγιναν ή όχι λάθη;

Φως στα γεγονότα που προηγήθηκαν μέχρι τον άδικο θάνατο του 43χρονου Άλκη Μιχαήλ, το περασμένο Σάββατο, καλείται να δώσει ο ΟΚΥπΥ μέσω της έρευνας που διεξάγει. Και αυτό γιατί λίγη ώρα πριν οδηγηθεί σε τροχαία σύγκρουση, είχε επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού μετά από αδιαθεσία που ένοιωσε. Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά και οι αρμόδιοι καλούνται να δώσουν απαντήσεις σε αυτά, ώστε να διαφανεί εάν έγιναν οι σωστές διαδικασίες και εφαρμόστηκαν τα κατάλληλα πρωτόκολλα στο νοσοκομείο.

Πληροφορίες του REPORTER αναφέρουν πως από την πρώτη στιγμή, ο ΟΚΥπΥ ξεκίνησε την έρευνα γύρω από τον θάνατο του άτυχου 43χρονου, αφού ο ίδιος βρέθηκε μόνο του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού μετά από αδιαθεσία που ένιωσε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η διαλογή και εγγραφή του έγινε στις 05:02 και μέσα σε διάστημα περίπου 20 λεπτών ο 43χρονος αποχώρησε από το νοσοκομείο για να μεταβεί σε ιδιωτική κλινική.

Ωστόσο, γύρω στις 05:25 στην οδό Αγίας Φυλάξεως, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, το όχημα του ενώ κινείτο με νότια κατεύθυνση, παρέκκλινε της πορείας του προς τα δεξιά, ανέβηκε σε πεζοδρόμιο και προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, έξω από την είσοδο καταστήματος.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται αφορούν το διάστημα άφιξης του Άλκη στο νοσοκομείο και τα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν εντός του νοσοκομείου που τον οδήγησαν στην αναχώρησή του.

Τα ερωτήματα αυτά είναι:

  1. Από πότε ξεκίνησε η αδιαθεσία του 43χρονου και γιατί οδήγησε μόνος του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού;
  2. Με ποιους μίλησε ο 43χρονος κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο. Αν η διαλογή και εγγραφή έγινε στις 05:02 το πρωί του Σαββάτου, υπήρχε κάποια καθυστέρηση από την ώρα άφιξης του 43χρονου στο νοσοκομείο Λεμεσού μέχρι την εγγραφή;
  3. Ποια ήταν ακριβώς η συνομιλία μεταξύ ιατρών και νοσηλευτών που έκαναν την διαλογή του;
  4. Τι οδήγησε τον 43χρονο, αφού προηγήθηκε η διαλογή και εγγραφή του, να αποχωρήσει αμέσως μετά και 20 περίπου λεπτά αργότερα να υποστεί έμφραγμα ενώ οδηγούσε;
  5. Από πότε ξεκίνησε η αδιαθεσία του 43χρονου και αν έγινε αναφορά στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έκαναν την διαλογή του;
  6. Πόσοι ασθενείς υπήρχαν την ώρα άφιξης του 43χρονου στο νοσοκομείο και αν υπήρχαν έντονες καθυστερήσεις στην διαλογή και εξέταση των ασθενών;
  7. Σε ποιο ιδιωτικό νοσηλευτήριο ήθελε να μεταβεί ο 43χρονος αφού αναχώρησε από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και γιατί;

Κατά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από την νενομισμένη νεκροτομή, διαφάνηκε πως ο Άλκης υπέστη έμφραγμα μυοκαρδίου επί εδάφους στεφανιαίας νόσου, ενώ παράλληλα λήφθηκαν και δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις οι οποίες θα ρίξουν φως στα ακριβή αίτια θανάτου του.

Τα αποτελέσματα της έρευνας του ΟΚΥπΥ για τον θάνατο του άτυχου Άλκη αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, το οποίο στην παρούσα φάση δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Γυναίκα έκλεψε το πορτοφόλι 89χρονου στην Ορόκλινη-Τον παρέσυρε με το όχημά της και τον εγκατέλειψε
Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα ρατσιστικά περιστατικά το 2023-Επιθέσεις για καταγωγή και σεξουαλικό προσανατολισμό
Οδεύει προς... καταδίκη το e-justice, δεν επιλύονται τα προβλήματα-«Αγορεύσεις» για την τύχη του συστήματος
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»