Εγείρει θέμα μη δίκαιης δίκης η υπεράσπιση της 49χρονης που κατηγορείται για σφετερισμό Ε/κ περιουσιών

Με αναβολή άρχισε η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για την υπόθεση σφετερισμού Ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, για την οποία κατηγορείται 49χρονη Γερμανίδα, η οποία φέρεται να παρουσιαζόταν ως μεσίτρια και διαφήμιζε τις ελληνοκυπριακές περιουσίες.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Σωτήρης Αργυρού, ζήτησε αναβολή, καθώς όπως ενημέρωσε το Δικαστήριο, μόλις χθες του παραδόθηκε ένα μεγάλο μέρος του μαρτυρικού υλικού και ως εκ τούτου, ζήτησε χρόνο για να το μελετήσει. Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχή, δεν έφερε ένσταση και η υπόθεση ορίστηκε για τις δύο Οκτωβρίου, όπου η κατηγορούμενη θα απαντήσει στις σε βάρος της κατηγορίες.

Επιπρόσθετα, όπως ενημέρωσε ο κ. Αργυρού, προτίθεται να καταθέσει προδικαστική ένσταση, υποστηρίζοντας πως η πελάτισσα του δεν έτυχε δίκαιης δίκης, ενώ όπως είπε, ίσως θέσει και θέμα μεροληψίας του Δικαστηρίου.

Από την πλευρά του το Δικαστήριο, κάλεσε τον κ. Αργυρού να δει την νομολογία για το πότε μπορούν να εγερθούν τα εν λόγω ζητήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα τρία εκ. ευρώ η αξία των Ε/κ περιουσιών που πώλησε η 49χρονη σφετερίστρια-Στο εδώλιο με 56 κατηγορίες

Η κατηγορούμενη παραπέμφθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου έχοντας σε βάρος της 56 κατηγορίες, ωστόσο, όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου, ωστόσο υπήρξε τροποποίηση του κατηγορητηρίου, από το οποίο αφαιρέθηκε η κατηγορία της συνομωσίας, ενώ οι κατηγορίες που αφορούσαν το ίδιο τεμάχιο γης έχουν συνενωθεί.

Πάντως, η κατηγορούμενη μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες που αφορούν δόλιες συναλλαγές σε ακίνητη περιουσία που ανήκει σε άλλον και παράνομη κατοχή και χρήση γης σε σχέση με ακίνητη περιουσία στην κατεχόμενη Κύπρο, που ανήκει σε αριθμό Ελληνοκυπρίων και η κατηγορία νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι, η Γερμανίδα, συνελήφθη στις 7 Ιουλίους κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο Λάρνακας καθώς εναντίον της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης μετά από πληροφορίες που έφτασαν στις αρχές για πώληση Ε/Κ  περιουσιών στα κατεχόμενα. Κατά τη διαδικασία σύλληψης της 49χρονης, βρέθηκαν στην κατοχή της 5 τιμολόγια που εξέδωσε η εταιρεία της προς την Kayim Group για το συνολικό ποσό των 32.000 ευρώ ως προμήθεια για την πώληση 5 διαμερισμάτων στο συγκρότημα «Olive trees village» στον Άγιο Αμβρόσιο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Αστυνομίας τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τις προηγούμενες διαδικασίες, η κατηγορούμενη είναι ιδρυτής και διευθύντρια γερμανικής εταιρείας, η οποία διαφημίζει και προωθεί προς πώληση οικίες που βρίσκονται στα συγκροτήματα «Olive trees village» και «Aelita Garden Resort» στον κατεχόμενο Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας.

Στην αντίπερα όχθη, κατά την προηγούμενη δικάσιμο, η υπεράσπιση της 49χρονης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως ενήργησε καλόπιστα και καλοπροαίρετα χωρίς να γνωρίζει ότι τα ακίνητα επί των οποίων ανεγείρονται τα συγκροτήματα ανήκουν σε Ελληνοκύπριους πρόσφυγες.

Η 49χρονη παραμένει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές ως υπόδικος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε 49χρονη για υποθέσεις σφετερισμού Ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα

Δειτε Επισης

Προσπάθησε να διασταυρώσει τον δρόμο και παρασύρθηκε από όχημα στη Λεμεσό-Σε σοβαρή κατάσταση 46χρονος
Το τελετουργικό στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου, οι αλλαγές και η έναρξη των διαδικασιών διαδοχής
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
Ν. Αναστασιάδης: Στήριξα Χριστοδουλίδη στον δεύτερο γύρο, θα ήταν καταλυτικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ σε μια συγκυβέρνηση
Ο Κύπριος ερευνητής πίσω από τα ίχνη ζωής σε εξωπλανήτη-Από την Έγκωμη στο Cambridge και η τεράστια ανακάλυψη
Η αποχώρηση Σιζόπουλου, η διάδοχος κατάσταση και ο ελέφαντας που βολτάρει στην ΕΔΕΚ
«Η Κριμαία είναι Ουκρανική»-Η απάντηση Ζελένσκι στο σχέδιο Τραμπ που δίνει τη χερσόνησο στη Ρωσία
Προσπάθησε να ταξιδέψει με 118 κούτες αδασμολόγητα τσιγάρα που μετέφερε από τα κατεχόμενα
Άφησαν ελεύθερο υπό όρους τον 36χρονο που παραπέμφθηκε σε δίκη για ναρκωτικά και οπλισμό-Υπόδικος ο υπάλληλός του
Διακόπηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 35χρονου τουρίστα που χάθηκε στη θάλασσα στην Πάφο