Απεργία για 24 ώρες στα κρατικά νοσηλευτήρια αποφάσισαν οι Συντεχνίες

Σε απεργία 24 ωρών στα κρατικά νοσηλευτήρια, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι συντεχνίες εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτωβρίου, μετά από κοινή συνάντηση που πραγματοποίησαν.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, «οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ., σε κοινή συνάντησή τους τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, αξιολόγησαν τα μέχρι στιγμής δεδομένα σχετικά με τις διαβουλεύσεις με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας για το προσωπικό του ΟΚΥπΥ».

Οι συντεχνίες, συνεχίζει η ανακοίνωση, «κρίνουν ότι η έλλειψη προόδου και η στασιμότητα που παρατηρείται στο θέμα βαραίνει αποκλειστικά τον Οργανισμό, ο οποίος σκόπιμα και επαναλαμβανόμενα αναβάλλει συσκέψεις και αποφεύγει την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Αυτή η απαράδεκτη στάση του ΟΚΥΠΥ συνιστά εμπαιγμό και εκφυλίζει τον κοινωνικό διάλογο και την διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων»

Επισημαίνει παράλληλα πως, «έχοντας υπόψη τα πιο πάνω οι συντεχνίες αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτωβρίου».

Προς τούτο, προστίθεται, «θα πραγματοποιηθούν τοπικές γενικές συνελεύσεις των μελών τους για τον καθορισμό ακριβούς ημερομηνίας της απεργίας, καθώς και τις ενέργειες για την περαιτέρω κλιμάκωσης της».

Καταληκτικά αναφέρει πως, «περισσότερες πληροφορίες για τα απεργιακά μέτρα θα δοθούν από τις Οργανώσεις σε κατοπινό στάδιο σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην οποία θα υπάρξει και σχετική τεκμηρίωση για την κωλυσιεργία και ασυνέπεια του Οργανισμού».

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές