Ζητά συναντήσεις με Πρόεδρο και όλους τους εμπλεκόμενους μετά τη μη διεξαγωγή του αγώνα η ΑΕΛ

Την απόφασή της να ζητήσει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τα Κοινοβουλευτικά κόμματα, την ΚΟΠ και τον ΚΟΑ, ανακοίνωσε η ΑΕΛ, μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο στάδιο Άλφαμέγα, ο οποίος τελικά δεν ξεκίνησε ποτέ.

Μετά την χθεσινή ανακοίνωσή της κατά την οποία έκανε λόγο για σκοτεινά σημεία και σκοτεινές πτυχές πίσω από την απόφαση να μην ξεκινήσει ο αγώνας, η ομάδα της Λεμεσού επανήλθε με νέα ανακοίνωση με την οποία διαμηνύει ότι θα επιχειρήσει να αποκαλύψει όλες τις σκοτεινές, όπως τις αναφέρει, παραμέτρους, που εξακολουθούν να τους προβληματίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Μπαλάκι η βία στα γήπεδα-Πάει και έρχεται αλλά τίποτα δεν αλλάζει

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «δια της παρούσας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ με το πέρας της σύσκεψης που έλαβε χώρα με σκοπό να επεξεργαστεί τα δεδομένα και να επιληφθεί των δράσεων σε σχέση με τα τεκταινόμενα στον μη διεξαχθέντα εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με τον γηπεδούχο Απόλλωνα, επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα, η συλλογή πληροφοριών, επεξεργασία δεδομένων και μελέτη υλικού που τέθηκε ενώπιον μας, ενίσχυσε δραματικά τις ανησυχίες μας σχετικά με τη γενεσιουργό αιτία και το βάρος ευθύνης των δεδομένων που οδήγησαν στην περίεργη εντολή/απόφαση για μη διεξαγωγή του αγώνα».

Συνεχίζοντας σημειώνει πως, «η στάση και ενέργειες των εχόντων την ευθύνη αξιολογήθηκε και οδήγησε σε κάποια σημαντικά πρώτα συμπεράσματα. Η σοβαρότητα που οφείλουμε να επιδείξουμε ως διοίκηση απέναντι σ’ ένα τέτοιο θέμα και ο σεβασμός προς το άθλημα και τον κόσμο που το υποστηρίζει, δεν μας επιτρέπει δυστυχώς ακόμα σε αυτό το στάδιο να τοποθετηθούμε δημόσια, απλά και μόνον για να συμμετάσχουμε στην καλοστημένη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο... κανένας-Ντέρμπι ευθυνών για τα επεισόδια στο Άλφαμεγα

Ως εκ τούτου, σημειώνει, «αποφασίστηκε η ενίσχυση των προσπαθειών μας για αποκάλυψη εάν είναι δυνατόν και εφικτό όλων των περίεργων πτυχών της όλης ιστορίας, με μοναδικό στόχο να ριχθεί άπλετο φως στις σκοτεινές παραμέτρους που εξακολουθούν να μας προβληματίζουν και που αναμφίβολα πλήττουν ανεπανόρθωτα το άθλημα που αγαπάμε».

Παράλληλα, προσθέτει, «χρησιμοποιώντας και αξιοποιώντας όσα έως τώρα καταφέραμε να επεξεργαστούμε και κατέχουμε, αποφασίσαμε όπως τα θέσουμε ενώπιον όλων όσων εμπλέκονται, με την απαίτηση όπως όλοι αρμοδίως τοποθετηθούν και εργαστούν με ειλικρίνεια, εντιμότητα και αντικειμενικότητα προς εύρεση λύσεων που μοναδικό γνώμονα θα έχουν το καλώς νοούμενο συμφέρον του αθλήματος και όχι τα ιδιοτελή συμφέροντα μερικών, περιστασιακά και κατά το δοκούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απορρίπτει τα περί στημένης διακοπής η Αστυνομία-«Δεν είναι θέμα αδυναμίας»

«Συνεπώς και σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των ανούσιων δημόσιων δηλώσεων εντυπώσεων, αποφασίστηκε η συνέχιση της μη δημόσιας τοποθέτησης κι ανταλλαγής ανακοινώσεων που στερούνται σοβαρότητας και τεκμηρίωσης και η απαίτηση συναντήσεων με εμπλεκόμενους φορείς ούτως ώστε να τεθούν επί τάπητος τα μέχρι στιγμή δεδομένα, όντες αποφασισμένοι να θέσουμε τον δάκτυλον επί των τύπον των ήλων, προσδοκώντας από όλους να πράξουν το ίδιο», αναφέρεται.

Επισημαίνει επίσης πως, «ενημερώνουμε λοιπόν πως αποφασίσαμε και θα ζητηθούν συναντήσεις σε επίπεδο Προέδρων και Διοικήσεων με τους: ΚΟΠ, ΚΟΑ, Κοινοβουλευτικά κόμματα, Υπουργό Δικαιοσύνης, Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απευθείας επίθεση Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ΚΟΠ-«Να σταματήσει να κρύβεται»

Προσδοκούμε στην ανταπόκριση όλων, τονίζει προσθέτοντας ότι, «ούτως ώστε με σοβαρότητα να μπορέσουμε να συζητήσουμε το όλο θέμα όπως αυτό το είδαμε να εξελίσσεται και ο φίλαθλος κόσμος έζησε, μακριά από μικρότητες και σκοπιμότητες, αλλά με μοναδικό σκοπό να τεθούν όλοι ενώπιος ενωπίω»

Καταληκτικά σημειώνει ότι, «θα επανέλθουμε με ότι νεότερο κριθεί πως πρέπει να δημοσιοποιηθεί, αναλόγως».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Μακρά η λίστα ερωτημάτων των κομμάτων για εθελοντική κατάταξη-Χωρίς χρονοδιάγραμμα η κατάθεση Νομοσχεδίου
Η στοχοποίηση της ΚΟΠ, οι ορφανές ευθύνες και η άμεση ταυτοποίηση που δεν λειτούργησε στην ώρα της
Στις «Σειρήνες» της δημόσιας σφαίρας κρίθηκε η παύση Οδυσσέα-Μαρτυρικό υλικό αναρτήσεις, δηλώσεις και απόψεις
Τα 14+1 μέτωπα, τα συμπεράσματα και πώς το Συμβούλιο οδήγησε στην παύση τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν