Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ

Σειρά αποφάσεων για στήριξη των αθλητών και αθλητριών τριών που λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή αθλητών/τρίων και προπονητών, που μας εκπροσώπησαν στους πρόσφατους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Μιλώντας στο πλαίσιο του δείπνου το βράδυ της Δευτέρας, στον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε όλους και όλες και τους συνεχάρη για τη συμμετοχή τους, εκφράζοντας περηφάνια γιατί «είστε οι πιο άξιοι πρεσβευτές της χώρας μας».

Λέγοντας πως ο ίδιος βρίσκεται εδώ για να ακούσει τα αιτήματα και τις ανάγκες που προκύπτουν, ανακοίνωσε συγκεκριμένες αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί για στήριξη τους, όπως η άμεση εισδοχή τους στο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Αποκατάστασης του ΚΟΑ, σε αθλητές και αθλήτριες που εξασφαλίζουν συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και κατάργηση του ορίου που υπήρχε προηγουμένως.

Το δεύτερο μέτρο, συνέχισε, αφορά στην πλήρη εξίσωση των αθλητών και αθλητριών στους Ολυμπιακούς και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ώστε να μην υπάρχει «καμία απολύτως διάκριση».

Μια άλλη απόφαση σχετίζεται την Παραολυμπιακή ομάδα, αφού όπως είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, «προχωρούμε με τη δημιουργία ενός Παραολυμπιακού Κέντρου στην Κύπρο το οποίο δεν έχουμε μέχρι σήμερα».

«Εν έτει 2024 δεν γίνεται να μην υπάρχει Παραολυμπιακό Κέντρο σε μια χώρα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, έτσι ώστε να ενθαρρύνουμε και περισσότερους αθλητές να ασχοληθούν», συμπλήρωσε.

Επεσήμανε, ακόμη, ότι οι χαριστικές παροχές προς τους αθλητές των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων θα είναι οι ίδιες και πως, η Κυβέρνηση θα διεκδικήσει περισσότερες θέσεις για τους Κύπριους αθλητές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, αλλά και για θέσεις που παραχωρούνται σε Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Την ίδια ώρα υπέδειξε ότι «πρέπει να κάνουμε κάτι για τους ήρωες που είναι πίσω από τις κάμερες, τους προπονητές» και κάλεσε όλους να τον ενημερώσουν για τα θέματα που τους απασχολούν και χρήζουν την παρέμβαση του κράτους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»