Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια

Η αμερικανική ακτοφυλακή διεξάγει σήμερα την πολυαναμενόμενη ακρόαση για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan, καθώς συνεχίζει την έρευνά της σχετικά με την έκρηξή του.

Το πειραματικό υποβρύχιο Titan εξερράγη καθώς κατευθυνόταν προς τα συντρίμμια του Τιτανικού, σκοτώνοντας και τα πέντε άτομα που επέβαιναν, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή της OceanGate, Stockton Rush, τον Ιούνιο του 2023.

Δέκα πρώην υπάλληλοι της OceanGate καταθέτουν στην ακρόαση που πραγματοποιείται στο North Charleston της Νότιας Καρολίνας. Η ακρόαση διερευνά αν υπάρχει εγκληματική δραστηριότητα που οδήγησε στην τραγωδία.

Μια ανασκόπηση της ιστορίας του Titan έχει ήδη αποκαλύψει ένα μοτίβο αποτυχιών ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων με τα βάρη αποδέσμευσης και τις μπαταρίες.

Η πρώτη φωτογραφία του υποβρύχιου σκάφους Titan στο βυθό της θάλασσας

Κατά την ακρόαση προβλήθηκαν εικόνες από τα συντρίμμια του Titan στον πυθμένα της θάλασσας, οι οποίες ελήφθησαν από τηλεχειριζόμενο όχημα στις 22 Ιουνίου 2023.

cats29

Τα τελευταία λόγια του πληρώματος

Μεταξύ των τελευταίων λέξεων που ακούστηκαν από το πλήρωμα υποβρύχιου σκάφους που κατευθυνόταν προς το ναυάγιο του Τιτανικού ήταν «όλα καλά εδώ».

Το πλήρωμα του Titan επικοινωνούσε με το προσωπικό υποστήριξης στο Polar Prince μέσω γραπτών μηνυμάτων, σύμφωνα με την παρουσίαση. Στη συνέχεια, το Polar Prince έστειλε επανειλημμένα μηνύματα ρωτώντας αν το Titan μπορούσε ακόμη να δει το πλοίο στην οθόνη του σκάφους. Το τελευταίο μήνυμα από υποβρύχιο έλεγε ότι του είχαν πέσει δύο από τα βαρίδια που το βοηθούσαν να κατέβει.

Πηγή: Daily Mail/ertnews

Δειτε Επισης

Διοργανώνουν φεστιβάλ αεροπορίας στα κατεχόμενα-Συμμετέχουν 28 χώρες, ανάμεσά τους και η Γερμανία
Εμμονικός με τη γειτόνισσα του 44χρονος στην Ελλάδα-Της έκανε σεξουαλικές προτάσεις και διέδιδε ότι είναι ιερόδουλη
Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στη Λεμεσό-Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
Νέα πυρά ΑΚΕΛ για το υδατικό σε νυν και πρώην Κυβέρνηση-«Οι ευθύνες για την κατάσταση του υδατικού έχουν όνομα»
Εντόπισε προβλήματα και ανάγκη εκπαίδευσης σε στέγες ηλικιωμένων η Λοττίδου-Ζητά ρύθμιση μέσω Νομοσχεδίου
Είδε τους αντιδημάρχους ο ΥΠΕΣ-Συζήτησαν για τα καθήκοντα που τους εκχωρούνται
Δείχνουν τα φωτοβολταϊκά ως αιτία για το πρωτοφανές μπλακ άουτ οι Ισπανοί-Έρευνα για τα κρίσιμα 5 δευτερόλεπτα
Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για... βάπτισμα ξένων γεωργικών προϊόντων σε εγχώρια-Ψάχνουν λύσεις οι Αρχές
Διαβεβαίωσε για στήριξη Προέδρου στους εγκλωβισμένους η Αριστοτέλους-Σε εξέλιξη διαδικασία για αγορά λεωφορείων
Βλέπει εκλογή Ιμάμογλου εάν παραμείνει στη φυλακή ο Οζέλ