Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ

Για δεύτερη κατά σειρά εβδομάδα δεν κατέστη δυνατό, για λόγους υγείας, να καταθέσει σήμερα στο ποινικό δικαστήριο του Βοκλίζ - στην Αβινιόν της Γαλλίας, ο Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος κατηγορείται από την τέως σύζυγό του Ζιζέλ, η οποία εχει πλέον γίνει στη Γαλλία η ενσάρκωση των θυμάτων σεξουαλικής βίας, ότι τη νάρκωνε και τη βίαζε επί μια δεκαετία μαζί με δεκάδες αγνώστους που στρατολογούσε στο διαδίκτυο.

Εκτός από τον τέως σύζυγό της, άλλοι 50 άνδρες, ηλικίας από 26 έως 74 ετών, διώκονται για βιασμό και εάν κριθούν ένοχοι μπορεί να καταδικαστούν σε κάθειρξη 20 ετών.

«Θα αναστείλουμε για σήμερα και θα συνεχίσουμε αύριο το πρωί», δήλωσε ο πρόεδρος του ποινικού δικαστηρίου, Ρότζερ Αράτα, ο οποίος παρήγγειλε μια νέα ιατρική πραγματογνωμοσύνη από «ένα κολέγιο εμπειρογνωμόνων». Ο κύριος κατηγορούμενος υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία την Κυριακή και πάσχει από «πέτρα στα νεφρά, λοίμωξη στα νεφρά και πρόβλημα προστάτη», είπε ο Αράτα.

Από πλευράς τους, οι συνήγοροι της Ζιζέλ χαρακτήρισαν την κατάσταση «ασυνήθιστη», σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να είναι ο κατηγορούμενος σε κατάσταση να καταθέσει.

Στο μεταξύ δεκάδες χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν χθες στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στη Ζιζέλ, η οποία ευχαρίστησε τους διαδηλωτές τη Δευτέρα στο περιθώριο της δίκης: «Χάρη σε όλους εσάς, έχω τη δύναμη να πολεμήσω αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος», δήλωσε, αφιερώνοντάς τον «σε όλους τους ανθρώπους, γυναίκες και άνδρες, σε όλο τον κόσμο, που είναι θύματα σεξουαλικής βίας».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ εξετάζει αποστολή ακόμη μιας συστοιχίας Patriot στην Ουκρανία
Στο επίκεντρο της συνάντησης Τραμπ με Νετανιάχου η εκεχειρία στη Γάζα και η απελευθέρωση ομήρων
Στους τέσσερις οι νεκροί μετά την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο «Eternity C»
Οργή στο Βέλγιο για οδηγό που σκότωσε το σκυλί του σέρνοντάς το για χιλιόμετρα-Βρήκαν το σπίτι του και το έκαψαν
Εκατοντάδες τραυματίες από τη φωτιά στη Μασσαλία-Φόβοι ότι ο Μιστράλ θα τη θέσει ξανά εκτός ελέγχου
Τουλάχιστον 161 αγνοούμενοι και 110 νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Τέξας
Μυστήριο με τον θάνατο 35χρονου που τον «ρούφηξε» κινητήρας αεροσκάφους στο Μπέργκαμο
Τουλάχιστον 108 νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας-Αγνοούνται τέσσερα παιδιά
Από φλεγόμενο όχημα ξεκίνησε η πυρκαγιά που μαίνεται στη Μασσαλία-Η νύχτα θα είναι κρίσιμη
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της επίθεσης στο ελληνικών συμφερόντων Magic Seas στην Ερυθρά Θάλασσα