Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη

Για την πορεία των προετοιμασιών της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας για την ενάσκηση της δεύτερης κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το α’ εξάμηνο του 2026 ενημέρωσε τον Δήμαρχο Λεμεσού, Γιάννη Αρμεύτη, η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μαριλένα Ραουνά.

Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα υποδέχτηκε τη Δευτέρα στη Γραμματεία της Κυπριακής Προεδρία, στη Λευκωσία, τον Δήμαρχο Λεμεσού και τους συνεργάτες του, σε μια πρώτη συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων, στο περιθώριο επαφών που εγκαινίασε με τις τοπικές αρχές, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη δεύτερη κυπριακή προεδρία.

Σε δηλώσεις της, μετά τη συνάντηση, η κ. Ραουνά ανέφερε ότι η στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς είναι «εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο επιτυχίας στην εθνική αποστολή, για μια φιλόδοξη και επιτυχή προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ανέφερε πως είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για την πορεία των προετοιμασιών και συγκεκριμένα είπε πως με τον Δήμαρχο Λεμεσού συζήτησαν θέματα που αφορούν στην φιλοξενία και στις υποδομές για το συγκεκριμένο εξάμηνο.

Σημείωσε ότι το α’ εξάμηνο του 2026 θα φιλοξενηθούν πέραν από 200 συναντήσεις στην Κύπρο, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν στην Κύπρο πέραν των 20 χιλιάδων Ευρωπαίων.

«Στόχος μας εξαρχής», είπε, «ήταν και είναι να αξιοποιηθούν όλες οι επαρχίες εκείνο το εξάμηνο».

Είπε πως με τον Δήμαρχο Λεμεσού συζητήθηκαν τόσο οι χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν, αλλά και οι ξενοδοχειακές μονάδες.

Επιπλέον, η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα ανέφερε ότι στόχος είναι να αξιοποιηθούν και οι ορεινές περιοχές μέσα και από το πολιτιστικό πρόγραμμα που διαμορφώνεται.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λεμεσού ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την ενημέρωση που είχε από την Γραμματεία της Κυπριακής Προεδρίας, λέγοντας πως η Λεμεσός δηλώνει παρών στην προετοιμασία που γίνεται.

Σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό «υπάρχει ευκαιρία επιτάχυνσης έργων και υποδομών για τη Λεμεσό, αλλά και μιας φιλοξενίας που συσχετίζεται ακριβώς και με την ανάδειξη του χαρακτήρα της πόλης σε σχέση με τη θάλασσα και το ιστορικό κέντρο».

«Μετά χαράς θα συνεργαστούμε, ώστε να οργανώσετε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο όλες αυτές τις εργασίες, που διέπουν την ανάληψη της προεδρίας. Ο Δήμος θα συνεργαστεί σε όποιο βαθμό εσείς επιθυμείτε», ανέφερε ο κ. Αρμεύτης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»