Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα

Έμμεση απάντηση στις βολές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δίνει η ΚΟΠ, η οποία υπενθυμίζει τις ποινές που επιβάλει και τονίζει πως κάποιες εξ αυτών επιβλήθηκαν ακόμη και σε φιλικά παιχνία.

Σε σχέση με τοποθετήσεις ή και δηλώσεις ή και σχόλια σε σχέση με τις ποινές που έχει επιβάλει ο αθλητικός δικαστής της ΚΟΠ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, υπενθυμίζουμε πως:

-Όσων ομάδων οι φίλαθλοι έχουν παρεκτραπεί με οποιοδήποτε τρόπο, τους έχουν επιβληθεί οι ανάλογες ποινές.

-Ποινές έχουν επιβληθεί ακόμη και για περιστατικά σε φιλικούς αγώνες.

-Οι παραβάσεις για τις οποίες επιβάλλονται ποινές, δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Απευθείας επίθεση Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ΚΟΠ-«Να σταματήσει να κρύβεται»

Οι πειθαρχικοί κανονισμοί της ΚΟΠ όπως έχουν τροποποιηθεί, προβλέπουν μεταξύ άλλων την ποινή απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων όπως πιο κάτω:

- Είσοδος ή απόπειρα εισόδου στον αγωνιστικό χώρο φιλάθλων είτε πριν, είτε κατά την διάρκεια, είτε μετά το τέλος του αγώνα με σκοπό την πρόκληση επεισοδιών:

Ποινή: Πρόστιμο κατ’ ελάχιστο 10,000= ευρώ και απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων τουλάχιστον για τον 1 επόμενο εκτός έδρας αγώνα. Σε περίπτωση δεύτερης καταδίκης πέραν του προστίμου, η απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων θα καλύπτει τουλάχιστον τους 3 επόμενους εκτός έδρας αγώνες και σε περίπτωση επανάληψης του εν λόγω αδικήματος, η απαγόρευση θα ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας φάσης του πρωταθλήματος σε σχέση με τους εκτός έδρας αγώνες της ομάδας.

- Για ρίψη αντικειμένων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, στις κερκίδες και οποιοδήποτε άλλο χώρο εντός του σταδίου είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια είτε μετά τη λήξη του αγώνα:

Ποινή: Πρόστιμο κατ’ ελάχιστο 2,000= ευρώ και σε περίπτωση πέραν των 4 καταδικών, θα επιβάλλεται για κάθε επόμενη φορά πέραν του προστίμου η ποινή απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων στον επόμενο τουλάχιστον 1 εκτός έδρας αγώνα της ομάδας.

-Για πυροδότηση βεγγαλικών κροτίδων και οποιαδήποτε άλλης μορφής πυροτεχνημάτων:

Ποινή: Πρόστιμο κατ’ ελάχιστο 6,000= ευρώ και σε περίπτωση πέραν των 3 καταδικών, θα επιβάλλεται για κάθε επόμενη φορά η ποινή απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων τουλάχιστον στον επόμενο 1 εκτός έδρας αγώνα της ομάδας πέραν του προστίμου.

(δ) 2. Για ρίψιμο επικίνδυνων αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο ή στην αντίπαλη κερκίδα:

Ποινή: Πρόστιμο κατ’ ελάχιστο 6,000= ευρώ και ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και ποινή απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων τουλάχιστον στον επόμενο 1 εκτός έδρας αγώνα της ομάδας. Σε περίπτωση δεύτερης καταδίκης, θα επιβάλλεται πέραν του προστίμου ποινή διεξαγωγής τουλάχιστον ένα αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και ποινή απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων τουλάχιστον στους επόμενους 3 εκτός έδρας αγώνες της ομάδας. Σε περίπτωση τρίτης καταδίκης θα επιβάλλεται πέραν του προστίμου ποινή διεξαγωγής τουλάχιστον 2 αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων στους επόμενους 4 εκτός έδρας αγώνες της ομάδας.

-Για βιαιοπραγίες, πρόκληση επεισοδίων και πρόκληση ζημιών από τις βιαιοπραγίες ή τα επεισόδια:

Ποινή: Πρόστιμο κατ’ ελάχιστο 15,000= ευρώ και ποινή διεξαγωγής τουλάχιστον ένα αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και ποινή απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων στους τουλάχιστον επόμενους 2 εκτός έδρας αγώνες της ομάδας.

- Για πυροδότηση μολότοφ ή άλλων εμπρηστικών μηχανισμών, κροτίδων μεγάλης ισχύος, φωτοβολίδων με πιστόλι, είτε πριν την έναρξη, είτε κατά τη διάρκεια, είτε με την λήξη του αγώνα.

Ποινή αποκλεισμού της έδρας για τουλάχιστον δύο αγωνιστικές πλέον κατ’ ελάχιστο 10,000= ευρώ πρόστιμο, ως επίσης και απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων τουλάχιστον στους επόμενους 2 εκτός έδρας αγώνες της ομάδας.

Υπενθυμίζεται πως σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως, «η Κυβέρνηση θεωρεί ότι επιβεβαιώθηκαν οι προβληματισμοί που είχε θέσει ενώπιον της ηγεσίας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) στην αρχή του καλοκαιριού, με συγκεκριμένο τρόπο και οδικό χάρτη προς αντιμετώπιση της κατάστασης. Δυστυχώς, η ηγεσία της ΚΟΠ για ακόμη μια φορά αγνόησε τις ανησυχίες και την αναγκαιότητα λήψης προληπτικών μέτρων, αφού η κείμενη νομοθεσία καθιστά υπεύθυνη την ΚΟΠ για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σημείωσε, πως «για τον ψεσινό αγώνα ότι η Αστυνομία, με επιστολή της ημερομηνίας 12/09/24, προειδοποίησε την ΚΟΠ για πληροφορίες που είχε στην διάθεσή της και τους κίνδυνους που ελλόχευαν λόγω του ντέρμπι Απόλλων-ΑΕΛ στη Λεμεσό και της πορείας διαμαρτυρίας των οπαδών της Ομόνοιας 29 Μαΐου την ίδια ώρα στην πόλη. Η διοίκηση της ΚΟΠ, ωστόσο, ενώ είχε στην διάθεσή της τα απαραίτητα μέσα, όπως αλλαγή ώρας διεξαγωγής του αγώνα, ή απαγόρευση μετακίνησης οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας, ή διεξαγωγής του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, ή ακόμα και αναβολή του παιγνιδιού, αρκέστηκε σε μια γενικόλογη επιστολή με χλιαρές νουθεσίες προς τα εμπλεκόμενα σωματεία».

Καταλήγοντας επισημαίνει πως «θα πρέπει επιτέλους η ηγεσία της ΚΟΠ να σταματήσει να κρύβεται, να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες που της αναλογούν και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, εφαρμόζοντας αυστηρά τις πρόνοιες της κείμενης νομοθεσίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
Κατακεραύνωσε και έπαυσε τον Οδυσσέα το Συμβούλιο-Καταπέλτης η απόφαση
Κατά μέτωπο επίθεση Οδυσσέα μετά την παύση του-«Σήμερα νίκησε το σύστημα»