Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (IRS-CI), βρίσκεται στην Κυπριακή Δημοκρατία από τις 15 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2024, για να συναντηθεί με ομολόγους της από τα Υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης και την κυπριακή Αστυνομία.

Σε ανακοίνωση τη Δευτέρα, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία ανέφερε ότι η επίσκεψη «θα αποτελέσει ευκαιρία να συζητηθούν οι αναδυόμενες τακτικές νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλα οικονομικά εγκλήματα που επηρεάζουν τις δύο χώρες, καθώς και οι τεχνικές επιβολής του νόμου για την αντιμετώπισή τους».

Όπως σημειώνει η Πρεσβεία, η επίσκεψη αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών των Ηνωμένων Πολιτειών «για την ενίσχυση της συνεργασίας, της κατάρτισης και της ανταλλαγής πληροφοριών με διεθνείς εταίρους για την καταπολέμηση της παράνομης οικονομικής δραστηριότητας».

Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ Τζούλι Φίσερ δήλωσε σε ανάρτηση της για την επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων στην πλατφόρμα X ότι «μαζί, ενισχύουμε τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και των συναφών οικονομικών εγκλημάτων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταζητείται 35χρονος για επίθεση, οπλοφορία και μεταφορά μαχαιριού (pic)
Ζητούν συμμετοχή στην ΕΟΚΕ οι καταναλωτές-Στάλθηκαν επιστολές προς τον Υπουργό Εργασίας, αλλά έμειναν αναπάντητες
Σφοδρή επίθεση ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση, Χαρτσιώτη και Αστυνομία-«Ο υπουργός συσσωρεύει αποτυχίες»
Μετέωροι οι συμβασιούχοι αστυνομικοί-Ζητά ενημέρωση από Χαρτσιώτη για τις ενέργειές του ο Τορναρίτης
Συνεχίζεται η απάτη με τα SMS με πρόστιμα-Οι συστάσεις της Αστυνομίας
Έρευνες για τα μαχαιρώματα στις Φυλακές, καμία σύλληψη επί του παρόντος-CCTV κατέγραψαν τις κινήσεις των κρατουμένων
Πάει στα κατεχόμενα να τους «δειχτεί» για την μαντίλα ο Ερντογάν-«Όταν δεν τους βάζεις όρια, δεν γνωρίζουν τη θέση τους»
Μοιράζει ευθύνες στους πάντες ο Χαρτσιώτης για τις λαμπρατζιές-Αντιστρέφουν τα πυρά Βουλή και Ένωση Δήμων
Έκαναν διαρρήξεις και έκλεβαν αντικείμενα, οχήματα και μοτοσικλέτες-Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα
Έρευνες από ξηράς και αέρος για εντοπισμό του 35χρονου τουρίστα που αγνοείται στη θάλασσα της Πάφου