Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ

Σειρά ζητημάτων που αφορούν τις Κοινότητες στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η στελέχωση των Συμπλεγμάτων Παροχής Υπηρεσιών (ΣΠΥ), ο καθορισμός του ύψους της αποζημίωσης των Προέδρων και των μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων και η κατανομή της κρατικής χορηγίας προς τα Κοινοτικά Συμβούλια και τα ΣΠΥ, απασχόλησε τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Ιωάννου με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου (ΕΚΚ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κύκλου επαφών του Υπουργού Εσωτερικών με τους φορείς της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

DOC.20240916.7291911.assets_gallery_6178_93200

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, σε ό,τι αφορά στη στελέχωση των ΣΠΥ, συμφωνήθηκε όπως τα Συμπλέγματα αποστείλουν το συντομότερο στο Υπουργείο Εσωτερικών για έγκριση τα στοιχεία που απαιτούνται, ώστε να μπορέσουν άμεσα να προχωρήσουν με τη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων, στη βάση των συμφωνημένων δομών. Παράλληλα, η ΕΚΚ ενημερώθηκε για την πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών να επιδοτήσει τη μισθολογική δαπάνη για το προσωπικό των ΣΠΥ, με συνολικό ποσό ύψους μέχρι €3 εκατ.

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή της μεταρρύθμισης και η δημιουργία των ΣΠΥ, αναμένεται να είναι επωφελής για τις Κοινότητες, εφόσον πλέον εφαρμόζεται συγκεκριμένο οργανόγραμμα και διαδικασία στελέχωσης, με επιστημονικό προσωπικό, που θα επιτρέψει στα Συμπλέγματα να λειτουργήσουν με εξορθολογισμό, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

DOC.20240916.7291912.assets_gallery_6178_93206

Σε σχέση με την αναθεώρηση της αντιμισθίας των Προέδρων των Κοινοτικών Συμβουλίων, αναφέρεται, μετά από νέα μελέτη που έγινε από πλευράς του Υπουργείου Εσωτερικών, αποφασίστηκε όπως, το ποσό που δινόταν για την αντιμισθία των 350 Κοινοταρχών που υπήρχαν πριν τη μεταρρύθμιση, θα παραμείνει το ίδιο και θα γίνει ανακατανομή του στους εναπομείναντες 286 Κοινοτάρχες.

Σημειώνεται ότι η αποζημίωση δίνεται στους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων βάσει κατηγοριοποίησης των Κοινοτήτων σύμφωνα με τον αριθμό των εκλογέων.

Στο ίδιο πλαίσιο, προστίθεται, ο κ. Ιωάννου ενημέρωσε την ΕΚΚ για τη νέα μεθοδολογία κατανομής της κρατικής χορηγίας προς τα Κοινοτικά Συμβούλια. Παρά την ενσωμάτωση 63 Κοινοτήτων σε Δήμους, το ύψος της κρατικής χορηγίας που δινόταν με το προηγούμενο καθεστώς στις 350 Κοινότητας διατηρείται στα ίδια επίπεδα και θα ανακατανεμηθεί στα 286 Κοινοτικά Συμβούλια που υπάρχουν με τα νέα δεδομένα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός, παραμένει η σκόνη-Στους 35 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Αχρησιμοποίητες τουλάχιστον 80 κλίνες λόγω έλλειψης νοσηλευτών-Προκαταρκτική συμφωνία ΟΚΥπΥ με συντεχνίες
Μετά τα κρούσματα ιλαράς στην Κύπρο αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί παιδιών-Ανησυχία για την κατάσταση στην ΕΕ
Ξεπέρασαν τις 1500 οι αιτήσεις για το Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας-Σε ισχύ μέχρι 23 Ιουνίου
Νέος «νόμος» στα κατεχόμενα αυξάνει τις ακίνητες περιουσίες που μπορούν να αγοράσουν πολίτες της Τουρκίας
Απαντά ο Προύντζος για τη διαφωνία του με το άνοιγμα της Μακαρίου-«Προσπάθησα να καταθέσω γεφυρωτική πρόταση»
Με γεωτρήσεις και μικρές αφαλατώσεις προσωρινά η υδροδότηση Πάφου μέχρι να μπει σε λειτουργία η μόνιμη μονάδα
Επίσημη έναρξη των ηλεκτρονικών διασυνοριακών υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο
Διάθεση €24 εκατ. για ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και ψηφιακού μετασχηματισμού του εκπαιδευτικού συστήματος
Καταγγελία Οικολόγων για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας-«Υγειονομική βόμβα, αντί για πρότυπο αποτελεί δημόσιο κίνδυνο»