Λάθη, συγκυρία ή το παιγνίδι ήταν στημένο κι από πριν ξεπουλημένο;

Παρά το πλούσιο της ελληνικής γλώσσας, μια μόνο λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει τα όσα έλαβαν χώρα στο Άλφα Μέγα: Ανικανότητα! Και αυτό, διότι τα όσα εκτυλίχθηκαν, έκαναν το πλάνο της Αστυνομίας κουρελόχαρτο και οι Αρχές πρέπει να παραδεχθούν ακόμη μια ήττα.

Με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα άρχισαν με την βίαιη είσοδο οπαδών της ΑΕΛ στο γήπεδο, πηδώντας από ένα κιγκλίδωμα. Στα «αυστηρά» μέτρα της Αστυνομίας, πέραν από τριακόσιους αστυνομικούς και την παρουσία του Αίαντα, ήταν και η τοποθέτηση ενός κιγκλιδώματος, κάτι που θεώρησαν οι αρμόδιοι ότι θα ήταν αρκετό για να σταματήσει τον όχλο των οπαδών. Μήπως τελικά ξέχασαν τι έγινε πέρσι στο ίδιο ντέρμπι;

Η στάση της Αστυνομίας δημιουργεί ερωτήματα. Πώς είναι δυνατόν να αφήνονται οι οπαδοί να μπαίνουν στο γήπεδο, κάποιοι προφανώς χωρίς εισιτήριο, και στη συνέχεια να λαμβάνεται ίσως και σε παγκόσμια πρωτοτυπία, η απόφαση να βγουν έξω για να ελεγχθούν ξανά; Αφού πήραν αυτή την απόφαση, στη συνέχεια επιτράπηκε η είσοδος τους οπαδούς της ΑΕΛ, ωστόσο, το παιχνίδι διακόπηκε, με τη δικαιολογία ότι μπήκαν ξανά κάποιοι που δεν ελέγχθηκαν. Γιατί τους επιτράπηκε, συνεπώς, να ξαναμπούν; Μετά από όλα αυτά και ο πιο ψύχραιμος φίλαθλος θα ένιωθε κορόιδο αυτών που τάχθηκαν για να τον προστατεύουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζήτησε έκθεση γεγονότων για τα επεισόδια στο Αλφαμέγα ο Χαρτσιώτης-Τρεις αστυνομικοί τραυματίες

Η όλη στάση της Αστυνομίας δεικνύει δυο πράγματα, ότι δυστυχώς αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις δεν μπορούν και ίσως ήρθε η ώρα να χαιρετίσουν, καθώς η απόφαση τους να βγάλουν έξω κόσμο από το γήπεδο για να τον ελέγξουν στερείται λογικής, ή το παιχνίδι ήταν εξ' αρχής στημένο.

Ίσως τελικά κάποιοι να βολεύονταν με την διακοπή και τα επεισόδια. Και αυτό διότι, η Αστυνομία, εξ αρχής ήθελε απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων και έκανε από νωρίς γνωστές τις προθέσεις της, δηλώνοντας έμμεσα την αδυναμία της να διασφαλίσει την τάξη σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Μάλιστα, ο ίδιος ο Υπουργός, δήλωσε ότι είναι πολυτέλεια η αστυνόμευση των ντέρμπι, την ώρα που η Αστυνομία έχει και άλλες ευθύνες. Άλλωστε, μέσα από τις επιστολές της, η Αστυνομία καλούσε ΚΟΠ και Σωματεία για ανάληψη ευθυνών. Ακόμα και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ο ίδιος ο Αρχηγός, έδινε το στίγμα των προθέσεών του καλώντας τους άλλους να αναλάβουν την ευθύνη, αναφερόμενος στην απόφαση για μετακίνηση οπαδών.

Το γεγονός, δε, πως η Αστυνομία έσπευσε στην ανακοίνωσή της μετά τα επεισόδια να ζητήσει απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, μετά από συγκρούσεις που έγιναν, όχι μεταξύ οπαδών δύο ομάδων, αλλά μεταξύ οπαδών και Αστυνομίας, προκαλεί ακόμη περισσότερα ερωτήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όσα έγιναν στο AlphaMega λεπτό προς λεπτό-Πώς μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη υπό τα βλέμματα της Αστυνομίας

Πάντως, η απόφαση για την απαγόρευση φιλάθλων πέρσι, είχε παρθεί μετά από ένα ντέρμπι Απόλλων-ΑΕΛ, που δεν άρχισε ποτέ. Τα όσα εκτυλίχθηκαν εντός και εκτός γηπέδου, φέρνουν τόσο την Αστυνομία, όσο και τις ίδιες τις ομάδες προ των ευθυνών τους. Προφανώς και οι οπαδοί που εμπλέκονται στα σοβαρά επεισόδια είναι προσωπικά υπεύθυνοι και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειές των πράξεών τους και να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αλλά το γεγονός πως κάποιοι προέβησαν σε αδικήματα δεν διαγράφει τις ευθύνες του κράτους έναντι της τήρησης της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης.

Ο κόμπος έφθασε στο χτένι και αν δεν μπορούν κάποιοι να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών, καλύτερα να δηλώσουν παραίτηση, γιατί η λύση δεν είναι να κλείσετε τα γήπεδα, αλλά να τα κάνετε ασφαλή.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας