Πατούν στα επεισόδια και επαναφέρουν τα θέλω τους οι Αρχές-Το αυτογκόλ Αρχηγού περί καλής θελήσεως

Οι θέσεις που εκφράστηκαν από την Αστυνομία και μάλιστα από τον ίδιο τον Αρχηγό της Δύναμης, Στέλιο Παπαθεοδώρου, μετά το τέλος του αγώνα στο στάδιο Άλφα Μέγα, δείχνουν τις προθέσεις των Αρχών, με τη Δύναμη να προχωρά σε νέες παραστάσεις στην ΚΟΠ για διακοπή μετακίνησης οπαδών σε εκτός έδρας αγώνες, όπως επιβεβαίωσε μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε.

Ο Στέλιος Παπαθεοδώρου, τόνισε χαρακτηριστικά πως, «είπαμε στους επιτηρητές ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει ο αγώνας, επειδή δεν μπορούσε να διασφαλιστεί η αστυνόμευση. Είναι αυτά που ως Πολιτεία δεν θέλουμε να βλέπουμε και γι' αυτά που προβαίνουμε ως Αστυνομία σε συστάσεις στην ΚΟΠ. Είναι καιρός οι άλλοι φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν».

Αυτό, έδειξε πως η Αστυνομία, μετά τις επιστολές που έστειλε στην ΚΟΠ, το περασμένο καλοκαίρι και με τις οποίες ζητούσε να συνεχιστεί το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την ομοσπονδία, με αποτέλεσμα να βρεθεί κοινή συνισταμένη στη μετακίνηση μέχρι 800 ατόμων, θα προβεί σε νέες ενέργειες προς την ΚΟΠ για να αλλάξουν εκ νέου τα μέτρα.

Με το κάλεσμα που έκανε για ανάληψη ευθυνών, έδειξε τις προθέσεις και τα θέλω της Αστυνομίας επί του συγκεκριμένου ζητήματος, που επιβεβαιώθηκε μέσω ανακοίνωσης της Αστυνομίας, ωστόσο είναι άγνωστο εάν υπάρχει η ίδια ευαισθησία από πλευράς Αστυνομίας για τις ευθύνες που βαραίνουν την ίδια.

Διότι, «Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω», λέει το γνωμικό και στην προκειμένη περίπτωση που ο Αρχηγός Αστυνομίας ήταν παρών σε ένα παιχνίδι που στο τέλος διακόπηκε με απόφαση της Αστυνομίας και ακολούθησαν όσα τραγικά ακολούθησαν, η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο, ως επικεφαλής της Δύναμης.

Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις δεν θα μπορούσαν να λαμβάνονταν από οποιονδήποτε άλλο αρμόδιο στο γήπεδο, πλην του ιδίου, και ούτε θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι απόφαση του αρμόδιου αξιωματικού ή κάποιου άλλου η διακοπή, που έγινε όπως ανέφερε, διότι κάποιοι οπαδοί της ΑΕΛ επέστρεψαν στο γήπεδο χωρίς να περάσουν από δεύτερο έλεγχο.

Μάλιστα, ο Αρχηγός Αστυνομίας, κατήγγειλε στις δηλώσεις του και τους οπαδούς του Απόλλωνα, για τη χρήση πυρσών και καπνογόνων, θέλοντας ενδεχομένως να τονίσει την ανάγκη που υπάρχει για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, ξεχνώντας ωστόσο, όπως θα σκεφτόταν κάποιος άλλος, ότι και η ίδια η Αστυνομία έχει ευθύνη που πέρασαν στο γήπεδο τα συγκεκριμένα αντικείμενα.

Σε υπόδειξη δημοσιογράφου για το ποιος έχει την ευθύνη, ο κ. Παπαθεοδώρου διαμήνυσε ότι είναι ευθύνη των επιτηρητών, τους οποίους βοηθούν με την καλή τους θέληση, παραδεχόμενος ουσιαστικά, ότι ενδέχεται να ξεγέλασαν και μέλη της Δύναμης κάποιοι, για να μεταφέρουν στο γήπεδο τα συγκεκριμένα αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι από τη στιγμή που υπάρχει η Αστυνομία στο γήπεδο και μάλιστα σε ένα τέτοιο παιχνίδι, είναι λίγο οξύμωρο να καταλογίζονται ευθύνες μόνο στους επιτηρητές, δεδομένου ότι προηγήθηκε σωρεία δηλώσεων από πλευράς Αστυνομίας και Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ετοιμότητα των Αρχών ενόψει του ντέρμπι και της πορείας της Θύρας 9 την ίδια ώρα, στην ίδια πόλη. Δυστυχώς, ακόμα και θέληση να ήταν, δεν έδειξαν τελικά καλή θέληση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας