Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus

Θέλεις να σπουδάσεις σε ένα Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που συνδέει την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, συνδυάζοντας την ακαδημαϊκή γνώση με την τεχνική επαγγελματική κατάρτιση; Επίλεξε το Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και κάνε τους στόχους σου πραγματικότητα!

Με 10 ολόκληρα χρόνια εμπειρίας, το Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus αποτελείται από έμπειρους ακαδημαϊκούς στον τομέα της τριτοβάθμιας τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθώς και εξειδικευμένους επαγγελματίες καταξιωμένους στην τοπική και διεθνή βιομηχανία, στοχεύοντας στη δική σου επαγγελματική επιτυχία και καταξίωση.

Απασχολησιμότητα

Τα προγράμματα σπουδών του Ινστιτούτου είναι σχεδιασμένα με βάση τις ανάγκες της τοπικής και διεθνούς βιομηχανίας και διαμορφωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχονται στους φοιτητές, όχι μόνο οι απαραίτητες γνώσεις, αλλά και η τεχνική επαγγελματική κατάρτιση, οι δεξιότητες και οι εμπειρίες, που θα τους ανοίξουν τον δρόμο για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Ένα μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων του Ινστιτούτου ήδη εργοδοτείται σε εταιρείες, στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Επιπλέον, το Ινστιτούτο δραστηριοποιείται ενεργά στη δημιουργία ενός δικτύου συνεργατών με πολυεθνικούς οργανισμούς και φορείς πιστοποίησης με μακρά παρουσία στην εγχώρια και διεθνή βιομηχανία. Όλες οι συνεργασίες του Ινστιτούτου έχουν ως στόχο την εξασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αλλά και την πιστοποίηση των προσόντων των εκπαιδευομένων από διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς.

Σχολές

Στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, λειτουργούν δύο διετή προγράμματα σπουδών: το Επαγγελματικό Δίπλωμα στη Μηχανική Αυτοκινήτων και το Επαγγελματικό Δίπλωμα στη Γεωργοκτηνοτροφία. Προσφέρονται επίσης δύο ταχύρρυθμα προγράμματα: το πρόγραμμα για την Πιστοποίηση Συγκολλητών και το επαγγελματικό πρόγραμμα ACCA.

Μηχανική αυτοκινήτων

Το Επαγγελματικό Δίπλωμα στη Μηχανική Αυτοκινήτων, σχεδιάστηκε ώστε να παρέχει στους φοιτητές γνώσεις σχετικά με την επιστημονική αλλά και την τεχνολογική διάσταση της Μηχανικής Αυτοκινήτων. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι φοιτητές αποκτούν επαγγελματική κατάρτιση στα βασικά λειτουργικά στοιχεία των σύγχρονων κινητήρων των αυτοκινήτων και των ηλεκτρονικών τους συστημάτων, αναπτύσσουν πρακτικές δεξιότητες σχετικά με τη διάγνωση, την επισκευή και τη συντήρηση κινητήρων και οχημάτων, ενώ προετοιμάζονται για την ορθή διαχείριση ιδιωτικής επιχείρησης επισκευής οχημάτων. Το εν λόγω πρόγραμμα είναι αξιολογημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.), ώστε οι φοιτητές να μπορούν να αιτηθούν κρατική φοιτητική χορηγία. Με την ολοκλήρωση του διπλώματος και ένα χρόνο εμπειρίας ως Μηχανικός, δίνεται η δυνατότητα εγγραφής ιδιόκτητης επιχείρησης από την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

Γεώργιος Αδάμου (Επαγγελματικό Δίπλωμα Μηχανικής Αυτοκινήτων, Έτη Φοίτησης: 2021 – 2023):

«Κάνοντας μια ανασκόπηση, θεωρώ πως τόσο οι θεωρητικές όσο και οι πρακτικές γνώσεις που έχω αποκομίσει από το Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, με βοήθησαν να αντιληφθώ πόσο σημαντικός και εξελίξιμος είναι ο τομέας που έχω επιλέξει να ασχοληθώ, για το μέλλον μου στη βιομηχανία. Η μετάβαση από τη φοιτητική ζωή στην επαγγελματική αρένα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν όμως έχουμε αποκτήσει τις σωστές γνώσεις, τα κατάλληλα εργαλεία και την ορθή στάση απέναντι στα πράγματα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία».

Γεωργοκτηνοτροφία

Το Επαγγελματικό Δίπλωμα στη Γεωργοκτηνοτροφία παρέχει στους φοιτητές τις τεχνικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες που απαιτούνται για μια επιτυχή σταδιοδρομία στη Γεωργία/Αγροτικές Επιχειρήσεις και άλλες σχετικές εξειδικεύσεις στον τομέα των Γεωργικών Επιστημών. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι φοιτητές αποκτούν εμπειρία, μέσω της πρακτικής τους άσκησης σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις σε όλους τους τομείς των Γεωργικών Επιστημών και συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές εκδρομές με στόχο την επαφή τους με τους διάφορους τομείς της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας. Το εν λόγω πρόγραμμα είναι αξιολογημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.), ώστε οι φοιτητές να μπορούν να αιτηθούν κρατική φοιτητική χορηγία, ενώ με την ολοκλήρωση του διπλώματος, αποκτούν ευρεία γνώση σχετικά με τις πολιτικές της ΕΕ για την Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ).

Κυριάκος Κατσιάρης (Professional Diploma in Agriculture / Agribusiness, Horticulture specialization, Έτη Φοίτησης: 2020 – 2022):

«Η φοίτησή μου στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, με βοήθησε να αναπτύξω γνώσεις και δεξιότητες, απαραίτητες για την εξάσκηση του επαγγέλματός μου. Η ποικιλία των μαθημάτων του προγράμματος υποστηρίζει την ανάπτυξη ευρέως φάσματος γνώσεων για τη Γεωργοκτηνοτροφία και ιδιαίτερα τη φυτική παραγωγή, που ήταν η κατεύθυνσή μου. Με την ολοκλήρωση των σπουδών μου, συνέχισα την ασχολία μου με την οικογενειακή μας επιχείρηση, η οποία περιλαμβάνει την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών, εφαρμόζοντας τις γνώσεις που απέκτησα».

Στυλιανή Ιωάννου (Επαγγελματικό Δίπλωμα Γεωργοκτηνοτροφίας/ Αγροεπιχειρηματικότητας, Ζωϊκή Παραγωγή, Έτη Φοίτησης: 2021 – 2023):

«Η αγάπη μου για τα άλογα και ευρύτερα για τα ζώα, με οδήγησε στο να φοιτήσω στον κλάδο της Γεωργοκτηνοτροφίας με ειδικότητα στη Ζωϊκή Παραγωγή, του Ινστιτούτου Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus. Αποτελεί έναν κλάδο που προσφέρει όλα τα εφόδια για επαγγελματική ενασχόληση και ανέλιξη στον κλάδο της Γεωργοκτηνοτροφίας, για αναβάθμιση της κτηνοτροφικής σου μονάδας, καθώς και για να ξεκινήσεις κάτι από την αρχή. Με τις γνώσεις που αποκομίσαμε, υπάρχει η δυνατότητα επαγγελματικής ανέλιξης, τόσο στον πρωτογενή, όσο και στον δευτερογενή τομέα. Καλύπτει όλα τα αγροτικά ζώα, δηλαδή αγελάδες, αιγοπρόβατα, γουρούνια, κοτόπουλα, μέχρι και τις μέλισσες. Με τη σωστή καθοδήγηση και τις γερές βάσεις που μας δόθηκαν από το ακαδημαϊκό προσωπικό, μπορούμε να εργαστούμε πλέον ως επαγγελματίες στον χώρο αυτό».

Πιστοποίηση Συγκολλητών

Η γλώσσα διδασκαλίας του προγράμματος Πιστοποίησης Συγκολλητών είναι η ελληνική, με τη διάρκεια πιστοποίησης στον ένα χρόνο. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρέχεται θεωρητική και τεχνική επαγγελματική κατάρτιση και με την ολοκλήρωσή του, δίνεται πιστοποιητικό διεθνούς αναγνώρισης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Επιθεώρησης και Πιστοποίησης της TUV Cyprus. Το εν λόγω πρόγραμμα είναι αξιολογημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.), ώστε οι φοιτητές να μπορούν να αιτηθούν κρατική φοιτητική χορηγία.

Επαγγελματικό πρόγραμμα ACCA

Το επαγγελματικό πρόγραμμα ACCA σχεδιάστηκε για να παρέχει εκπαίδευση υψηλής ποιότητας με υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Η αποτελεσματική διδασκαλία αποτελεί προτεραιότητα, με μικρό αριθμό φοιτητών ανά τάξη, περισσότερες ώρες διδασκαλίας ανά άτομο και περισσότερη πρακτική εξάσκηση σε ερωτήσεις εξετάσεων.

Αν σε ενδιαφέρει ένα από τα διπλώματα ή τα επαγγελματικά προγράμματα που προσφέρει το Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, μη χάσεις την ευκαιρία και κάνε την αίτηση σου σήμερα!

Μάθε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Επαγγελματικών Σπουδών, ή στείλε τις ερωτήσεις σου στο info@uclancyprusips.ac.cy.

Δειτε Επισης

8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 Δεξιότητες... Η Δύναμή σου!
Ευρωπαϊκή διάκριση για τη θεματική διαδρομή Αφροδίτη στην κοινότητα Ίνειας
Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Το Ταμείο Συνοχής και η Κύπρος
Το Μελένιο Παιδικό Φεστιβάλ επιστρέφει πιο γλυκό από ποτέ!
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ανοίγει νέους ορίζοντες για τη χώρα
Αμειβόμενη πρακτική σε ένα ελκυστικό περιβάλλον με ανταγωνιστικές παροχές;
Συνεργασία του ACCA και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για το Πρόγραμμα “Integrated XPerience or Audit Service Delivery Scheme”