Ζήτησε έκθεση γεγονότων για τα επεισόδια στο Αλφαμέγα ο Χαρτσιώτης-Τρεις αστυνομικοί τραυματίες

Έκθεση γεγονότων για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο στάδιο Αλφαμέγα, τόσο πριν την έναρξη του ντέρμπι μεταξύ Απόλλων-ΑΕΛ, με την είσοδο των οπαδών χωρίς έλεγχο, αλλά και μετά την οριστική διακοπή και τα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς και Αστυνομία, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Σημειώνεται πως από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί και ένας πολίτης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, έσπευσε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου μεταφέρθηκαν οι τρεις αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια έξω από το στάδιο Αλφαμέγα, μετά την απόφαση της Αστυνομίας ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει τον έλεγχο του αγώνα. Στο νοσοκομείο βρισκόταν και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ώστε να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας των μελών της Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όσα έγιναν στο AlphaMega λεπτό προς λεπτό-Πώς μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη υπό τα βλέμματα της Αστυνομίας

Μετά από την αρχική ενημέρωση, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από την Αστυνομία έκθεση γεγονότων, ώστε να έχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη και προκάλεσε τα επεισόδια. Πέραν τούτου, η Αστυνομία έχει ήδη αρχίσει έρευνες για τα συμβάντα.

Υπενθυμίζεται ότι οι οπαδοί της ΑΕΛ κατάφεραν να περάσουν από τα πολυδιαφημιζόμενα δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας και εισήλθαν στο στάδιο χωρίς έλεγχο, κάτι που ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι γεγονότων, που προκάλεσαν τις συγκρούσεις. Αρχικά, η Αστυνομία ζήτησε από τους οπαδούς της ΑΕΛ να εξέλθουν για έλεγχο και μετά από αρκετή ώρα, αφού είχε αρχίσει η είσοδος των οπαδών με την έγκριση της Αστυνομίας, τελικά έγινε ανακοίνωση για οριστική διακοπή.

Σημειώνεται πως ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, στις δηλώσεις του είχε αναφέρει πως ο λόγος της διακοπής ήταν ότι οπαδοί εισήλθαν ξανά στο γήπεδο χωρίς έλεγχο και είχαν αναφέρει στο διαιτητή ότι δεν μπορούσαν να διασφαλίσουν τον έλεγχο του αγώνα. Μετά την έξοδο των οπαδών, άρχισε η ρίψη μολότοφ, πετρών και φωτοβολίδων, με την Αστυνομία να μην μπορεί να επιβάλει την τάξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η θέση του Αρχηγού Αστυνομίας για τη διακοπή-«Βρήκαμε τσάντα με μολότοφ, δεν βγήκαν έξω κάποιοι οπαδοί»

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας