Όσα έγιναν στο AlphaMega λεπτό προς λεπτό-Πώς μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη υπό τα βλέμματα της Αστυνομίας

Όλοι γνώριζαν πως στο ντέρμπι στο AlphaMega Arena μύριζε μπαρούτι. Η κατάσταση ήταν έκρυθμη, ενώ η Αστυνομία πολυδιαφήμιζε τα μέτρα της, δεδομένης και της πορείας της Ομόνοιας 29 έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, την ώρα που θα άρχιζε ο αγώνας.

Παρά τα δήθεν δρακόντεια μέτρα και ενώ γνώριζαν όλοι την κατάσταση, οι οπαδοί του Απόλλωνα, όπως θα διαπιστώσει οποιοσδήποτε βλέποντας φωτογραφίες, εισήλθαν στο γήπεδο έχοντας στην κατοχή τους δεκάδες φωτοβολίδες. Συνεπώς, από ποιο ακριβώς έλεγχο πέρασαν αυτοί οι οπαδοί και τι έλεγχοι έγιναν από πριν;

Στην αντίπερα όχθη, οι ΑΕΛίστες έφτασαν στο γήπεδο ετοιμοπόλεμοι. Παρά τα δήθεν αυστηρά μέτρα, έσπασαν το κιγκλίδωμα, που ακόμα και οι αστυνομικοί διερωτούνταν πώς αυτά τα κιγκλιδώματα θα απέτρεπαν ενδεχόμενο ντου των οπαδών και τελικά κάποιοι επιβεβαιώθηκαν. Εκατοντάδες οπαδοί εισήλθαν στο γήπεδο, ο αγώνας δεν ξεκίνησε και οι ΑΕΛίστες κλήθηκαν να εξέλθουν από τις κερκίδες. Αφού ελέγχθηκαν, κατά την Αστυνομία, οι παράνομοι οπαδοί, επιτράπηκε σε όλους η είσοδος ξανά στις κερκίδες. Δηλαδή, επέτρεψαν σε αυτούς που διέκοψαν τον αγώνα, να μπουν στο γήπεδο.

Το οξύμωρο είναι το ακόλουθο: Ενώ δεν ξεκίνησε ο αγώνας για περίπου μία ώρα, μέχρι να ελεγχθούν οι οπαδοί, μόλις εισήλθαν οι ΑΕΛίστες ξανά στις κερκίδες και όλοι περίμεναν την έναρξη του αγώνα, η Αστυνομία διέκοψε τον αγώνα, βγάζοντας πρώτους από τις κερκίδες τους οπαδούς του Απόλλωνα. Συνεπώς, προκύπτει το εξής ερώτημα: Γιατί η Αστυνομία, πέντε λεπτά νωρίτερα, επέτρεψε σε όλους τους οπαδούς της ΑΕΛ να εισέλθουν στο γήπεδο, αφού θα διέκοπτε τον αγώνα;

Μετά το τέλος

Ενώ αποχωρούσαν οι οπαδοί του Απόλλωνα, την ίδια ώρα εξέρχονταν και οι οπαδοί της ΑΕΛ. Αποτέλεσμα, σε κάποια στιγμή να υπάρχουν αψιμαχίες και οι ΑΕΛίστες να αρχίσουν να βρίζουν και να πετάνε πέτρες σε οπαδούς του Απόλλωνα, που κατά τον ουσιώδη χρόνο βρισκόντουσαν στον χώρο στάθμευσης. Όταν αποχωρούσαν, σε κάποια στιγμή άρχισαν να ρίχνουν πέτρες προς την πλευρά του Απόλλωνα, αλλά και στους αστυνομικούς που ήταν μπροστά τους παρατεταγμένοι. Ακολούθως, έγινε χρήση του Αίαντα και οι αστυνομικοί κινήθηκαν προς το μέρος τους.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, που ακολουθούνταν οι οπαδοί από τους αστυνομικούς, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ένα πεδίο μάχης, με πρωτοφανείς εικόνες. Και ο λόγος δεν ήταν μόνο επειδή προκαλούσαν τα συνηθισμένα επεισόδια, αλλά είχαν στην κατοχή τους ναυτικές φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μία ριπή προς πάσα κατεύθυνση, με πολίτες να τρέχουν να γλιτώσουν, άλλοι να έχουν τραυματιστεί και την ίδια ώρα οι αστυνομικοί να ακούγονται να φωνάζουν για ενισχύσεις, ώστε να επιστρατευτούν περισσότερα δακρυγόνα.

Οι μολότοφ και οι ρίψεις φωτοβολίδων μέσω πιστολιών έπεφταν βροχή και σε κάποια στιγμή στο συγκεκριμένο σημείο βρέθηκαν περίπου 200 αστυνομικοί για να αντιμετωπίσουν τους χούλιγκαν.

Όλη η πορεία των επεισοδίων

Τα όσα εκτυλίχθηκαν πριν και μετά τη λήξη του αγώνα φέρνουν για άλλη μία φορά προ των ευθυνών της την Αστυνομία, ο Αρχηγός της οποίας βρισκόταν στο γήπεδο, αφού ενώ γνώριζαν, μερικοί οπαδοί κατάφεραν και πάλι να απογυμνώσουν ολόκληρο το επιχειρησιακό πλάνο.

Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός ότι όλα ξεκίνησαν από την λάθος προετοιμασία για αποτροπή πιθανού ντου, με ένα πρόχειρο, ακατάλληλο κιγκλίδωμα, το οποίο ακόμη και οι αστυνομικοί αμφισβητούσαν ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Κατακεραύνωσε και έπαυσε τον Οδυσσέα το Συμβούλιο-Καταπέλτης η απόφαση