Η θέση του Αρχηγού Αστυνομίας για τη διακοπή-«Βρήκαμε τσάντα με μολότοφ, δεν βγήκαν έξω κάποιοι οπαδοί»

Στους οπαδούς της ΑΕΛ ρίχνει την ευθύνη η Αστυνομία, η οποία καταγγέλει ότι μερίδα φιλάθλων της ΑΕΛ παρότι εξήλθε από την εξέδρα, εντούτοις δεν πέρασαν από έλεγχο και επέστρεψαν στην εξέδρα.

Σε δηλώσεις του, ο Αρχηγός Αστυνομίας, είπε επίσης ότι μέλη της Δύναμης δέχθηκαν επίθεση με σπρέι από οπαδούς, οι οποίοι έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και εισήλθαν στο γήπεδο. Μάλιστα, ο κ. Παπαθεοδώρου, τόνισε πως δεν είναι ευθύνη της Αστυνομίας που πέρασαν πυρσοί και καπνογόνα στο γήπεδο, αλλά των επιτηρητών του γηπέδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Εκτός ελέχγου η κατάσταση έξω από το στάδιο Alphamega-Πέφτουν μολότοφ, πέτρες και πυροτεχνήματα

Σε δηλώσεις του στη Cytavision, ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε πως «εμείς ως Αστυνομία παρακολουθήσαμε πριν το αγώνα τι γινοταν βρέθηκε τσάντα με μολότοφ και πυρσούς.

Πριν την έναρξη του αγώνα, είπε, «μπήκαν οι οπαδοί της ΑΕΛ στις κερκίδες χωρίς έλεγχο, ρίχνοντας σπρέι σε αστυνομικους και επιτηρητές. Εμείς θέλοντας να προβούμε στον κατάλληλο έλεγχο στους οπαδούς, ζητήσαμε στις 18:30 να βγουν όλοι έξω, να γίνει έλεγχος και να μπουν ξανά».

Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτό κράτησε μεχρι τις 19:40. Βγήκαν κάποιοι έξω, κάποιοι δεν πέρασαν από έλεγχο και επέστρψαν πίσω. Είπαμε στους επιτηρηρτές ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει ο αγώνας, επειδή δεν μπορούσε να διασφαλιστεί η αστυνόμευση. Είναι αυτά που ως πολιτεία δεν θέλουμε να βλέπουμε και γι' αυτά που προβαίνουμε ως Αστυνομία σε συστάσεις στην ΚΟΠ. Είναι καιρός οι άλλοι φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν».

Κληθείς να σχολιάσει το λόγο της διακοπής, είπε πως «δεν βγήκαν όλοι έξω», ενώ στη συνέχεια αναφερόμενος στους οπαδούς του Απόλλωνα, είπε πως «οπαδοί της άλλης ομάδας έδειξαν τη συμπεριφορά τους με πυρσούς και καπνογόνα. Την κύρια ευθύνη την έχουν οι επιτηρητές κι εμείς με την καλή μας θέληση συνδράμουμε μαζί τους».

Οι θέσεις των δυο ομάδων

Η απόφαση της Αστυνομίας για διακοπή έφερε και την έντονη νατίδραση των δυο ομάδων. Ο αντιπρόεδρος του Απόλλωνα σε δηλώσεις του ανέφερε, πως,«είμαστε απογοητευμένοι γιατί για κάποιους ανεγκέφαλους ένας αγώνας δεν γίνεται και πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Όλοι είδαμε τι έγινε, εμείς ενημερωθήκαμε από την Αστυνομία για το τι έγινε. Η Αστυνομία πήρε αυτή την απόφαση διότι δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια του παιχνιδιού. Υπάρχει η ΚΟΠ, υπάρχουν οι αρμόδιοι εμείς δεν ζητάμε τίποτα απλά να γίνει αυτό που πρέπει, είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, οι κανονισμοί είναι κανονισμοί».

Από την πλευρά της ομάδας της ΑΕΛ, μίλησε ο κ. Νικόλας Λεβέντης και ανέφερε πως, «εμάς μας διέταξαν να βγάλουμε έξω 1000 ανθρώπους και το κάναμε και μετά αρνήθηκαν να κάνουν τον σωματικό έλεγχο. Θα έχουμε έκτακτη συνεδρία να δούμε πως θα προχωρήσουμε. Ενώ δεν έγινε κάτι στο γήπεδο διακόπηκε ο αγώνας για αυτό και μόλις έγινε η ανακοίνωση είδαμε τον κόσμο να αντιδράει όπως αντέδρασε με αντικείμενα που πέρασαν αφού δεν έγινε ο απαραίτητος έλεγχος. Ήταν όλα άψογα και από τις δύο ομάδες και δεν καταλάβαμε γιατί δεν έγινε ο αγώνας. Να μας ενημερώσει και εμάς η Αστυνομία για το τι βρήκε διότι δεν μας είπε τίποτα. Εμείς μόνο τα βεγγαλικά που άναψαν οι φίλοι του Απόλλωνα είδαμε. Είναι κρίμα μια γιορτή του ποδοσφαίρου να αποφασίζει η αστυνομία εάν θα διεξαχθεί ή όχι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
Κατακεραύνωσε και έπαυσε τον Οδυσσέα το Συμβούλιο-Καταπέλτης η απόφαση
Κατά μέτωπο επίθεση Οδυσσέα μετά την παύση του-«Σήμερα νίκησε το σύστημα»