Σαρώνει ο τυφώνας Γιάγκι στη Μιανμάρ-Στους 74 οι νεκροί

Τουλάχιστον 74 είναι οι νεκροί από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι στη Μιανμάρ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών που εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί αφού αγνοείται η τύχη 89 κατοίκων.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 33 νεκρούς και περισσότερους από 235.000 εκτοπισμένους.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις προκάλεσαν τον θάνατο περίπου 350 ανθρώπων σε Μιανμάρ, Βιετνάμ, Λάος και Ταϊλάνδη – χώρες που επλήγησαν από τον τυφώνα Γιάγκι.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται στη Μιανμάρ, σύμφωνα με την εφημερίδα Global New Light of Myanmar, η οποία μεταδίδει ότι καταστράφηκαν περισσότερα από 65.000 σπίτια, δρόμοι και γέφυρες. Μεγάλες γεωργικές εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει στο κεντρικό τμήμα της χώρας, γύρω από την πρωτεύουσα Ναϊπιντάου, ενώ κατολισθήσεις αναφέρθηκαν σε αρκετές ορεινές περιοχές.

Ο επικεφαλής της χούντας της Μιανμάρ, ο στρατηγός Μιν Αούνγκ Λάινγκ, απηύθυνε χθες Σάββατο έκκληση για βοήθεια από το εξωτερικό, παρότι σε ανάλογη περίσταση την είχε αρνηθεί παλαιότερα. Τον Ιούνιο του 2023 είχε αναστείλει τις άδειες εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις που προσπαθούσαν να βοηθήσουν σχεδόν ένα εκατομμύριο πληγέντες από τον κυκλώνα Μόκα. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών είχε καταγγείλει τότε την «ακατανόητη» απόφαση.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ενθουσιώδης πιστός πέταξε στον Πάπα Λέοντα κασκόλ της Ρόμα και τον βρήκε στο κεφάλι
Ο Τραμπ απειλεί να βομβαρδίσει ξανά το Ιράν, εάν συνεχίσει το πυρηνικό πρόγραμμά του
Στους 115.857 οι Ρώσοι στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας
Τρεις νεκροί από πτώση μικρού αεροσκάφους κοντά στη Γαλλία
Οικονομικά ζόρια για τον Πούτιν-Μειώνει τις αμυντικές δαπάνες λόγω δημοσιονομικών πιέσεων
Χάθηκαν τα ίχνη 57χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Νίκη Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο-Τα ομοσπονδιακά δικαστήρια δεν θα μπλοκάρουν τις προεδρικές αποφάσεις
Ξεκίνησε η συζήτηση για δημοσίευση των σημείων που τοποθετούν κάμερες-Στόχος η μείωση της καχυποψίας
Έγκλημα συγκλονίζει την Τουρκία-Σκότωσε την πρώην αρραβωνιαστικιά του που είχε μείνει έγκυος από βιασμό
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη ο Χριστοδουλίδης-Προετοιμασία πριν την διευρυμένη