Πέθανε στα 29 της η μπαλαρίνα Michaela DePrince-Είχε χορέψει για την Μπιγιονσέ

Σοκ στον κόσμο του μπαλέτου έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της μπαλαρίνας Michaela Mabinty DePrince. Η 29χρονη που είχε εμφανιστεί με την Μπιιγιονσέ θεωρούνταν πρωτοπόρος στο είδος της.

Εκπρόσωπος ανακοίνωσε τον θάνατό της στην προσωπική της σελίδα στο Instagram ενώ σε δήλωσή της η οικογένειά της ανέφερε ότι ήταν «μια έμπνευση για όλους όσοι τη γνώρισαν ή άκουσαν την ιστορία της». Η αιτία του θανάτου της δεν έχει γίνει γνωστή.

Η DePrince έκανε μια αξιοσημείωτη πορεία στον χώρο του μπαλέτου καθώς ξεκίνησε την καριέρα της ορφανή από την εμπόλεμη Σιέρα Λεόνε.

Οι δικοί της άνθρωποι δήλωσαν ότι ο θάνατός της ήταν «ξαφνικός», προσθέτοντας: «Η Michaela άγγιξε τόσες πολλές ζωές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας».

Η αδελφή της DePrince, Mia Mabinty DePrince, είναι «σε κατάσταση σοκ».

Τα αφιερώματα στα διεθνή μέσα είναι πολλά με πολλούς να δηλώνουν σοκαρισμένοι από τον ξαφνικό της θάνατο.

«Παρά το γεγονός ότι της είπαν ότι «ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για μαύρες μπαλαρίνες» ή ότι «οι μαύρες μπαλαρίνες δεν άξιζαν», εκείνη ήταν αποφασισμένη, συγκεντρωμένη και άρχισε να κάνει μεγάλα βήματα», έγραψε η Αμερικανίδα μπαλαρίνα Misty Copeland στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια ήταν η Michaela Mabinty DePrince

Γεννημένη στην Κενέμα της Σιέρα Λεόνε το 1995, η DePrince εστάλη σε ορφανοτροφείο σε ηλικία τριών ετών, αφού και οι δύο γονείς της πέθαναν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πώς την αποκαλούσαν «παιδί του διαβόλου» στο ορφανοτροφείο επειδή έπασχε από λεύκη. Όμως υιοθετήθηκε σε ηλικία τεσσάρων ετών από ένα ζευγάρι Αμερικανών και μετακόμισε στο Νιου Τζέρσεϊ. Η θετή μητέρα της παρατήρησε γρήγορα την εμμονή της με το μπαλέτο και την έγραψε σε μαθήματα. Έγινε διάσημη μετά την αποφοίτησή της από το λύκειο και έγραψε ιστορία ως η νεότερη κύρια χορεύτρια στο Dance Theatre of Harlem. Η DePrince έχει εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων στο μουσικό βίντεο άλμπουμ «Lemonade» της Beyoncé.

Εντάχθηκε στο διάσημο Μπαλέτο της Βοστώνης ως δεύτερη σολίστ το 2021 και πρωταγωνίστησε στο τηλεοπτικό σόου Dancing with the Stars όταν ήταν μόλις 17 ετών. Αφοσιωμένη στο στόχο της, η DePrince υπερασπίστηκε επίσης τα παιδιά που μεγαλώνουν σε εμπόλεμες περιοχές.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Νεκρή τουρίστρια μετά από επίθεση καρχαρία-Έχασε το πόδι της και πέθανε από ανακοπή
Νέος συναγερμός στην Ευρώπη-Φωτιά κοντά στο Τσέρνομπιλ αύξησε τα επίπεδα ραδιενέργειας
Τρεις νεκροί μετά από νέες εκρήξεις στον Λίβανο-Αναφορές για εκατοντάδες τραυματίες
Νέες εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο-Εξερράγησαν ασύρματοι πομποδέκτες
Μικρό αεροσκάφος με τρεις επιβάτες εξαφανίστηκε από την Ιταλία ενώ πετούσε προς τη Γαλλία
Υπέρ της αγοράς όπλων από το Ισραήλ και κατά της αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους τάσσεται η Φινλανδία
Η κακοκαιρία «Boris» απειλεί ξανά την κεντρική Ευρώπη-Οχυρώνονται ενόψει πλημμυρών Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία
Στη Βουδαπέστη κατασκευάστηκαν οι βομβητές που έγιναν βόμβες-Η Χεζμπολάχ υπόσχεται εκδίκηση
Θρίλερ με τους βομβητές που έγιναν βόμβες κατά της Χεζμπολάχ-Τα σενάρια για τη δράση της Μοσάντ και η επόμενη μέρα
Η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει ομοβροντία βαλλιστικών πυραύλων