Η ΠΟΕΔ επαναλαμβάνει τη θέση της για διατήρηση καταλόγου διοριστέων

Η ΠΟΕΔ, με ανακοίνωση της την Παρασκευή, δηλώνει εκ νέου την ομόφωνη θέση της, για τη διατήρηση του καταλόγου διοριστέων και μετά το 2027 και τη διόρθωση των στρεβλώσεων της Νομοθεσίας του Νέου Συστήματος Διορισμών, έχοντας ως βασική αρχή τη μη θυματοποίηση εκπαιδευτικών με υπηρεσία στο δημόσιο σχολείο, είτε αυτή έχει αποκτηθεί από τον κατάλογο διοριστέων είτε από τον κατάλογο διορισίμων.

Στην ανακοίνωση η ΠΟΕΔ σημειώνει ότι την εκφράζουν και δεσμεύουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις και τοποθετήσεις της ηγεσίας της και διευκρινίζει πως η εκ νέου τοποθέτηση της γίνεται στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με το Νέο Σύστημα Διορισμών (ΝΣΔΕ) και εν αναμονή της έναρξης της συζήτησης για διατήρηση των καταλόγων διοριστέων και μετά το 2027 όσο και για τη διόρθωση των στρεβλώσεων που έχουν δημιουργηθεί από την εφαρμογή του ΝΣΔΕ.

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι αναμένει από την Εκτελεστική και τη Νομοθετική Εξουσία μέσα από τον επερχόμενο διάλογο που θα αρχίσει το αμέσως επόμενο διάστημα με την ΠΟΕΔ, έγκαιρα και πολύ πριν το 2027, να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις και να γίνει η τροποποίηση της σχετικής Νομοθεσίας.

Δηλώνει δε ετοιμότητα να συμμετέχει σε διάλογο μεταξύ όλων όσοι εμπλέκονται ή/και επηρεάζονται από τη Νομοθεσία του Νέου Συστήματος Διορισμών, ώστε τεκμηριωμένα να επεξηγήσει τη θέση της.

"Σημειώνουμε εμφαντικά, ότι η ενδεχόμενη κατάργηση των καταλόγων διοριστέων αναμένεται να προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης στα σχολεία, αφού αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός πως ο κατάλογος διορισίμων δεν μπορεί να καλύψει τις υφιστάμενες ή/και μελλοντικές ανάγκες" συνεχίζει η ΠΟΕΔ προσθέτοντας ότι "την ίδια στιγμή, χιλιάδες εκπαιδευτικοί με εκπαιδευτική υπηρεσία και εμπειρία, θα βρεθούν εκτός Δημοσίων Σχολείων, με όλες τις συνέπειες που θα έχει αυτό, τόσο για τους ίδιους όσο και για την εκπαίδευση".

Αναφέρει επίσης ότι το ενδεχόμενο κατάργησης τους καταλόγου διοριστέων το 2027, έχει δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια ανάμεσα στους νέους εκπαιδευτικούς, ενώ λειτουργεί ως αντικίνητρο στους εκπαιδευτικούς να υπηρετήσουν στα σχολεία από τη θέση του αντικαταστάτη, ή/και να διοριστούν ως συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, αφού το εργασιακό τους μέλλον κρίνεται αβέβαιο.

Διατυπώνει ακόμα τη θέση πως είναι λανθασμένο κάποιοι να παραμένουν προσκολλημένοι σε μια Νομοθεσία, που πέραν πάσης αμφιβολίας χρήζει τροποποίησης προς όφελος της Εκπαίδευσης και του Δημόσιου Σχολείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Όλεθρος από την πυρκαγιά στη Λεμεσό, ένας νεκρός από τις αδηφάγες φλόγες-Επιχείρηση διαφυγής για 36 πρόσωπα από τη Λόφου
«Δεν υπάρχει δρόμος να φύγουμε, είναι κόλαση… Υπάρχουν άτομα ακόμα στα σπίτια τους»
Ορατή από διάφορες περιοχές της Λευκωσίας η ανεξέλεγκτη φωτιά στη Λεμεσό (pics)
Εκκενώθηκε μαθητική κατασκήνωση στη Λόφου-Μεταφέρθηκαν στη Λευκωσία τα παιδιά
Δραματικές εικόνες από την καταστροφική πυρκαγιά-Σαρώνει τα πάντα ο πύρινος όλεθρος
Κραυγή απόγνωσης από τον κοινοτάρχη Αγίου Θεράποντος-«Έξω από το Σούνι-Ζανατζιά η τεράστια πυρκαγιά»
Χωρίς ρεύμα 19 χωριά στη Λεμεσό λόγω της πυρκαγιάς-Κάηκαν 20 πάσσαλοι και τρεις μετασχηματιστές
Έκκληση Προέδρου στους πολίτες να συνεργάζονται με τις Αρχές-«Πρώτιστο μέλη η ανθρώπινη ζωή»
Τρία πρόσωπα στο νοσοκομείο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα-Στήθηκε Σταθμός Πρώτων Βοηθειών
Μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή στην Πάφο-Κάηκαν καλλιέργειες και περιοχή Natura