Μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για συντονιστή Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας ενόψει Προεδρίας 2026

Μέχρι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία για αγορά υπηρεσιών εμπειρογνώμονα με στόχο τον συντονισμό του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας την Παρασκευή σχετικά με την αγορά υπηρεσιών εμπειρογνώμονα για σκοπούς της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ 2026.

Όπως αναφέρεται, το αντικείμενο της σύμβασης αφορά στον συντονισμό των εργασιών του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητάς, την Προεδρία της Ομάδας Εργασίας «Ανταγωνιστικότητα και Ανάπτυξη» του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και ειδικότερα των υπό-ομάδων της, «Εσωτερική Αγορά» και «Βιομηχανία», όπως και οποιεσδήποτε εργασίες προκύπτουν από την Προεδρία του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας.

Σημειώνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν Κύπριοι ή Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι έχουν άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας, άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, ενώ η καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας αποτελεί πλεονέκτημα.

Επισημαίνεται ότι απαιτείται Πανεπιστημιακός Τίτλος σε Νομικά, Χρηματοοικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ευρωπαϊκά Θέματα και Ευρωπαϊκές Σπουδές και πενταετής τουλάχιστον εμπειρία σε Ευρωπαϊκά θέματα. Προστίθεται ότι προηγούμενη απασχόληση με ειδική εμπειρία σε θεσμικά όργανα της ΕΕ θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν.

Υπογραμμίζεται ότι ο εμπειρογνώμονας θα ακολουθεί το ωράριο εργασίας της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΜΑΕΕ) για την περίοδο από 15/10/2024 μέχρι τις 30/6/2026. Ο χώρος εργασίας θα είναι στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στην ΕΕ.

Αναφέρεται ότι το συνολικό κόστος για τις πιο πάνω υπηρεσίες έχει καθοριστεί στις €70,000 πλέον ΦΠΑ ανά έτος και περιλαμβάνει όλα τα έξοδα που σχετίζονται με τη διεκπεραίωση της εργασίας, και θα καταβάλλεται σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

«Λόγω της προσωποπαγούς φύσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών, η Αναθέτουσα Αρχή θα καλέσει σε συνέντευξη όλους τους υποψηφίους και θα επιλέξει τον/την κατά την κρίση της καταλληλότερο/η για τη συγκεκριμένη περίπτωση», σημειώνεται.

Προστίθεται ότι αιτήσεις συμμετοχής, συνοδευόμενες από βιογραφικό σημείωμα και τα υποστηρικτικά έγγραφα μπορούν να υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο email: ksoteriou@papd.mof.gov.cy με κοινοποίηση στο email: perm.sec@meci.gov.cy μέχρι την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024, και ώρα 23:59.

Σημειώνεται ότι τα πρωτότυπα έγγραφα θα ζητηθούν για έλεγχο σε μεταγενέστερο στάδιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

H ώρα της κρίσης! Ανακοινώνεται η απόφαση επί της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Γενικού Ελεγκτή
Κατήγγειλαν κλοπή περιουσίας από Ησαΐα οι μοναχοί-Τρέχουν οι διαδικασίες για εξεύρεση εμπειρογνώμονα από Συνοδικό
Στην ίδια έδρα ΚΟΠ και Σωματεία, ούτε λόγος για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-Μπαίνουν στο... VAR για αποφάσεις
Νέες περιπέτειες για το χαλλούμι-Διαβήματα προς ΕΕ από αγελαδοτρόφους, ζητούν μέτρα για τα κατεχόμενα
Σύνοδος Κορυφής για το Μέλλον από ΟΗΕ με συμμετοχή του ΠτΔ
Πρόεδρος: Σαφής και πολύτιμη η στήριξη της Κίνας, όπως αποδεικνύεται στο ΣΑ του ΟΗΕ
Γιοι δύο βουλευτών της Χεζμπολάχ ανάμεσα στους εννέα νεκρούς από τις εκρήξεις στον Λίβανο
Τους υποψήφιους νέους Επιτρόπους συναντά την Τετάρτη στο Μπερλεμόν η Φον ντερ Λάιεν
Συνάντηση Στιούαρτ με Προύντζο και Χαρμαντσί για επικαιροποίηση μηχανισμών συνεργασίας
Να μην στείλει η ΕΕ άλλα όπλα στην Ουκρανία, ζητά ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γεωργίου