Καταγγέλλει οδηγό πως άφησε μαθητή εκτός λεωφορείου η ΠΣΕΜ-Επιστολή στη Μιχαηλίδου

Σε καταγγελία κατά οδηγού λεωφορείου, ο οποίος φέρεται να άφησε μαθητή εκτός λεωφορείου, λόγω πληρότητας προέβη η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΣΕΜ, αναφέρει ότι «μετά από σωρεία καταγγελιών που λαμβάνουμε, στείλαμε την πιο κάτω επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας».

Στην επιστολή αναφέρουν, «αξιότιμη κυρία υπουργέ,

Έχει περιέλθει στην αντίληψη μας, μετά από καταγγελίες γονέων και μαθητών-μαθητριών, ότι σε πολλές περιπτώσεις, τα σχολικά λεωφορεία αφήνουν εκτός μαθητές λόγω πληρότητας.

Τέτοια περιστατικά είναι ιδιαίτερα έντονα στην επαρχία Λευκωσίας, έχουν βέβαια παρατηρηθεί και σε άλλες επαρχίες. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να επιληφθείτε του θέματος.

Συγκεκριμένα, σήμερα 13 Σεπτεμβρίου, λάβαμε καταγγελία ότι οδηγός που εκτελούσε διαδρομή Αγίας Βαρβάρας προς το Λύκειο Ιδαλίου, δεν επέτρεψε σε μαθητή να επιβιβαστεί λόγω πληρότητας, λέγοντας του να περιμένει το επόμενο λεωφορείο το οποίο περνούσε από την περιοχή, καθοδόν στο ίδιο σχολείο, με διαφορετικές όμως στάσεις. Το λεωφορείο όντως πέρασε, χωρίς όμως να σταματήσει. Οι κηδεμόνες δεν ενημερώθηκαν, ο μαθητής έμεινε εκτεθειμένος σε κάθε πιθανό κίνδυνο, όπως και σε όλες τις άλλες καταγγελμένες περιπτώσεις.

Η πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα, διασφαλίζοντας την ασφάλεια στις σχολικές μεταφορές. Περιστατικά που εκθέτουν σε κίνδυνο μαθητές και μαθήτριες, δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά. Η ευθύνη δε βαραίνει τον οδηγό αλλά όσους έχουν την ευθύνη των σχολικών μεταφορών. Δεν μπορούν να προβλέψουν ότι υπάρχουν διαδρομές που θα είναι υπερπλήρεις ώστε να διαφοροποιήσουν τα δρομολόγια;

Για πόσο ακόμα θα συνεχίζεται το φαινόμενο οι σχολικές μεταφορές να είναι θέμα χαμηλού ενδιαφέροντος από τα αρμόδια Υπουργεία;

Θα αναμένουμε την απάντηση σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Back to school και επιστροφή στα προβλήματα-Στο προσκήνιο ξανά στολή και αλλαγή ωραρίου

Δειτε Επισης

Νέες περιπέτειες για το χαλλούμι-Διαβήματα προς ΕΕ από αγελαδοτρόφους, ζητούν μέτρα για τα κατεχόμενα
Πέραν των δύο εκατομμυρίων το κόστος εργασιών για ολική ασφαλτόστρωση δρόμων Λάρνακας
Εργασίες συντήρησης ερεισμάτων στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Παραλιμνίου
«Πονοκέφαλος» για Δήμο Αμαθούντας οι τεράστιες οφειλές του διαμερίσματος Αγίου Τύχωνα
Για παραπληροφόρηση για τις φοιτητικές εστίες στην Επιτροπή Ελέγχου κάνει λόγο το ΕΤΕΚ
Τις 382 έφτασαν οι φωλιές θαλάσσιων χελωνών στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων
Στο 1,2 ο δείκτης γεννήσεων στην Κύπρο-Αναμένεται να πέσει στο μισό ο πληθυσμός σε 20 χρόνια
Στα μέσα Οκτωβρίου προς ψήφιση τα νομοσχέδια για πάταξη αδήλωτης εργασίας
Η ΕΕ θα συστήσει αυστηρότερες απαγορεύσεις του καπνίσματος-Θα ισχύουν και σε εξωτερικούς χώρους
Στις 5 Οκτωβρίου η 20η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες