Επιστολή ΚΟΠ σε Θύρα 9 για αναβολή της πορείας στη Λεμεσό-Εκκλήσεις σε Απόλλωνα και ΑΕΛ

Η επιστολή της Αστυνομίας στην ΚΟΠ, με την οποία εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για το γεγονός πως το λεμεσιανό ντέρμπι Απόλλων-ΑΕΛ και η πορεία της Θύρας 9, θα διεξαχθούν σχεδόν την ίδια ώρα στη Λεμεσό, έφερε την αντίδραση της ΚΟΠ, η οποία με τη σειρά της απέστειλε επιστολή στις τρεις εμπλεκόμενες ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναβρασμός για το ντέρμπι και την πορεία της Θύρας 9-Επιστολή Αστυνομίας στην ΚΟΠ

Η ΚΟΠ, με την επιστολή της, ζητά από την Ομόνοια 29ης Μαΐου, να αναβάλει την πορεία διαμαρτυρίας της, λόγω του ντέρμπι, ενώ παράλληλα απευθυνόμενη στον Απόλλωνα και στην ΑΕΛ, ζητά να συστήσουν στους φιλάθλους τους να δείξουν αυτοσυγκράτηση, τόσο κατά τη διάρκεια της μετάβασής τους προς των γήπεδο, αλλά και κατά την αναχώρησή τους από αυτό.

Αφού η ΚΟΠ ενημερώνει τις ομάδες για την επιστολή που έλαβε από την Αστυνομία, αναφέρεται αρχικά στην διοίκηση της Ομόνοιας 29ης, τονίζοντας πως «είναι και η θέση της Ομοσπονδίας ότι τέτοιες ενέργειες και/ή εκδηλώσεις πρέπει να αποφεύγεται να γίνονται ταυτόχρονα, ιδιαίτερα μέσα στην ίδια επαρχία και την ίδια σχεδόν ώρα που διεξάγονται αγώνες ντέρμπι, που θα συγκεντρώσουν μεγάλο όγκο φιλάθλων στο γήπεδο, αλλά και μετακίνηση μεγάλου όγκου φιλάθλων από την πόλη προς το γήπεδο».

Σημειώνει επίσης πως «παράκλησή μας προς την ΑΛΣ Ομόνοια 29ης Μαΐου είναι να κάνει έκκληση προς τους φιλάθλους της να αναβληθεί η πορεία των φιλάθλων και/ή να διεξαχθεί σε άλλη μέρα που δεν θα επηρεάζει άλλα γεγονότα».

Επίσης, αναφέρει η ΚΟΠ, «παράκληση μας προς τα Σωματεία Απόλλων και ΑΕΛ είναι να συστήσουν στους φιλάθλους τους να δείξουν αυτοσυγκράτηση κατά την διάρκεια της μετάβασης και αποχώρησής τους από το γήπεδο».

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων, στην επιστολή της η Αστυνομία αναφέρει πως ανησυχεί γιατί πιθανόν να υπάρξει συνάντηση στην πόλη μεταξύ οπαδών των ομάδων.

Η Αστυνομία, όπως αναφέρει, «λόγω της δύσκολης περιόδου που διανύουμε, καλεί την ΚΟΠ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα».

Αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι το βάρος θα δοθεί ιδιαίτερα στη Λεμεσό, λόγω του ντέρμπι, αλλά και της πορείας, με εκατοντάδες αστυνομικούς να βρίσκονται στο καθήκον, για να ελεγχθεί η κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Άλλες δυο συλλήψεις για τα επεισόδια στο στάδιο «Άλφαμέγα»-Στους επτά συνολικά οι συλληφθέντες
Χειροπέδες σε 26χρονο άστεγο στη Λεμεσό-Κτύπησε το κουδούνι οικίας και στη συνέχεια επιχείρησε να το διαρρήξει
Απορρίφθηκαν οι εφέσεις εναντίον της ανάκλησης απαλλοτρίωσης γης, για κατασκευή του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς
Φωτιά σε όχημα και σε υπόστεγο κτηνοτροφικής μονάδας-Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εμπρησμού
Σύλληψη δυο προσώπων για κατοχή ναρκωτικών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 34χρονο για τα επεισόδια στο Άλφαμεγα
Χειροπέδες σε 38χρονο για κλοπή δυο φορτηγών στη Λάρνακα
Κατήγγειλαν κλοπή περιουσίας από Ησαΐα οι μοναχοί-Τρέχουν οι διαδικασίες για εξεύρεση εμπειρογνώμονα από Συνοδικό
Στην ίδια έδρα ΚΟΠ και Σωματεία, ούτε λόγος για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-Μπαίνουν στο... VAR για αποφάσεις
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του 17χρονος-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία