Αποκαλυπτήρια μνημείου στην Πάφο για 200 χρόνια από Ελληνική Επανάσταση από τον Παυλόπουλο

Τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση θα τελέσει ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 10:30 π.μ., στην Πλατεία Διονύσιου Σολωμού.

Τα αποκαλυπτήρια, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα τελέσει ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θα τιμήσει την εκδήλωση με την παρουσία του.

Σημειώνεται πως το έργο, ανατέθηκε, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό, στο αρχιτεκτονικό γραφείο Λαμπριανού Κουτσόλαμπρου Αρχιτέκτονες Ε.Π.Ε, τον γλύπτη Αρσέντη Λισενκόβ, την εικαστικό Κατερίνα Φουκαρά, και σε εργοληπτική εταιρεία.

Το μνημείο κατασκευάζεται σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης, την πλατεία Διονυσίου Σολωμού επί της οδού 25ης Μαρτίου, και θα πλαισιώνεται από την προτομή του εθνικού μας ποιητή, αναφέρεται.

Στόχος της ομάδας, προστίθεται, ήταν η δημιουργία ενός μνημείου για την εποποιία του αγώνα και το οποίο θα είναι παράλληλα προσιτό με διαφορετικές χρήσεις αφού οι επισκέπτες και ιδιαίτερα τα παιδιά θα μπορούν να εξερευνούν τις διάφορες πτυχές του.

Το μνημείο θα έχει επίσης εκπαιδευτικό χαρακτήρα αφού θα διαθέτει QR codes τα οποία θα παραπέμπουν σε κείμενα και έργα τέχνης για την Επανάσταση. Η συνολική αξία του έργου ανέρχεται στις 160 χιλιάδες ευρώ περίπου.

Όπως αναφέρεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παρουσίαση του έργου από τον αρχιτέκτονα  Γιάννη Κουτσόλαμπρο, χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, χαιρετισμό από την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, ομιλία από τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και μουσικό δρώμενο από τη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέες περιπέτειες για το χαλλούμι-Διαβήματα προς ΕΕ από αγελαδοτρόφους, ζητούν μέτρα για τα κατεχόμενα
Πέραν των δύο εκατομμυρίων το κόστος εργασιών για ολική ασφαλτόστρωση δρόμων Λάρνακας
Εργασίες συντήρησης ερεισμάτων στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Παραλιμνίου
«Πονοκέφαλος» για Δήμο Αμαθούντας οι τεράστιες οφειλές του διαμερίσματος Αγίου Τύχωνα
Για παραπληροφόρηση για τις φοιτητικές εστίες στην Επιτροπή Ελέγχου κάνει λόγο το ΕΤΕΚ
Τις 382 έφτασαν οι φωλιές θαλάσσιων χελωνών στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων
Στο 1,2 ο δείκτης γεννήσεων στην Κύπρο-Αναμένεται να πέσει στο μισό ο πληθυσμός σε 20 χρόνια
Στα μέσα Οκτωβρίου προς ψήφιση τα νομοσχέδια για πάταξη αδήλωτης εργασίας
Η ΕΕ θα συστήσει αυστηρότερες απαγορεύσεις του καπνίσματος-Θα ισχύουν και σε εξωτερικούς χώρους
Στις 5 Οκτωβρίου η 20η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες