Αλαλούμ με το νομοσχέδιο για το πλαφόν στα μπουκάλια νερού-Τι ισχύει τελικά

Αλαλούμ έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες σε σχέση με τις προσπάθειας της Υπηρεσίας Καταναλωτή για επιβολή πλαφόν στο εμφιαλωμένο νερό, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στην συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, όπου είχε αναφερθεί πως θα εξαιρεθούν τα αεροδρόμια.

Κάτι, που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των βουλευτών της Επιτροπής, με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει μεγάλη δημοσιότητα, αναγκάζοντας ουσιαστικά το Υπουργείο Εμπορίου να εκδώσει ανακοίνωση, μέσω της οποίας διευκρίνιζε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση εξαίρεσης των αεροδρομίων ή οποιουδήποτε άλλου σημείου πώλησης από τις πρόνοιες του νομοσχεδίου.

Μιλώντας στον REPORTER, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργης, ξεκαθάρισε πως «το νομοσχέδιο για το πλαφόν στο νερό, όπως είναι κατατεθειμένο στη Βουλή, μέσα στο παράρτημα Β, βρίσκονται τα σημεία τα οποία θέλουμε να μπει το πλαφόν. Τα σημεία αυτά είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, οι αθλητικοί χώροι, παραλίες, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, κινηματογράφοι, θέατρα πάρκα, ζωολογικοί κήποι και νοσηλευτήρια».

Ερωτηθείς σε ποια ακριβώς μπουκάλια θα επιβληθεί το πλαφόν, ανέφερε πως «με βάση το παράρτημα Α του νομοσχεδίου και τις υψηλότερες πωλήσεις που υπάρχουν στην αγορά, δηλαδή αυτά που έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση και υπάρχουν στην αγορά, είναι των 500ml και των 750ml. Όσον αφορά τα γήπεδα είναι σε ποτήρια».

Σε ό,τι αφορά το πλαφόν στο νερό στα αεροδρόμια, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Καταναλωτή, τόνισε πως η οποιαδήποτε παρερμηνεία δόθηκε είναι λανθασμένη, εξηγώντας πως τα αεροδρόμια είναι μέσα στις επιλογές που θα έχει ο Υπουργός Εμπορίου και έχει την δυνατότητα να τα συμπεριλάβει, βάσει των διαταγμάτων που εκδίδονται.

Όπως ανέφερε, «όταν κατατίθεται ένα νομοσχέδιο στη Βουλή, συζητείται από την εκτελεστική εξουσία, δηλαδή το Υπουργείο και την Υπηρεσία Καταναλωτή. Μέσα στους πίνακες είναι και αυτά. Η επιτροπή έχει τη δυνατότητα να τροποποιήσει ότι θέλει και προς αυτή την κατεύθυνση γίνεται μία συζήτηση. Μπορεί να υπήρξε μια παρερμηνεία στο πλαίσιο συζήτησης που έγινε με την λειτουργό της Υπηρεσίας μας».

Ο κ. Καραγιώργης, επανέλαβε τη θέση πως στόχος είναι να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά στις τιμές του νερού, αφού για παράδειγμα, μπορεί ένα μπουκάλι στην παραλία να πωλείται ενάμιση ευρώ αντί 60 σεντς, όπως σε άλλους χώρους.

Το θέμα θα τεθεί και πάλι προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Ενέργειας για το πλαφόν στο νερό-Καμία πρόθεση εξαίρεσης των αεροδρομίων

Δειτε Επισης

Νέες περιπέτειες για το χαλλούμι-Διαβήματα προς ΕΕ από αγελαδοτρόφους, ζητούν μέτρα για τα κατεχόμενα
Πέραν των δύο εκατομμυρίων το κόστος εργασιών για ολική ασφαλτόστρωση δρόμων Λάρνακας
Εργασίες συντήρησης ερεισμάτων στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Παραλιμνίου
«Πονοκέφαλος» για Δήμο Αμαθούντας οι τεράστιες οφειλές του διαμερίσματος Αγίου Τύχωνα
Για παραπληροφόρηση για τις φοιτητικές εστίες στην Επιτροπή Ελέγχου κάνει λόγο το ΕΤΕΚ
Τις 382 έφτασαν οι φωλιές θαλάσσιων χελωνών στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων
Στο 1,2 ο δείκτης γεννήσεων στην Κύπρο-Αναμένεται να πέσει στο μισό ο πληθυσμός σε 20 χρόνια
Στα μέσα Οκτωβρίου προς ψήφιση τα νομοσχέδια για πάταξη αδήλωτης εργασίας
Η ΕΕ θα συστήσει αυστηρότερες απαγορεύσεις του καπνίσματος-Θα ισχύουν και σε εξωτερικούς χώρους
Στις 5 Οκτωβρίου η 20η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες