To αδίκημα της... καταπιεστικής συμπεριφοράς Λοϊζίδη σε Αρχηγό και ο αλά καρτ ζήλος για τις πειθαρχικές

Μέχρι και για καταπιεστική συμπεριφορά κατηγορείται ανάμεσα σε άλλα ο πρόεδρος της Συντεχνίας των Αστυνομικών Ισότητα, Νίκος Λοίζιδης, ο οποίος διώκεται πειθαρχικά από την ηγεσία της Δύναμης, μετά από καταγγελία που υπεβλήθη σε βάρος του, από τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου. Η πειθαρχική φαίνεται να προχωρά, ωστόσο, ο ίδιος συνδικαλιστής δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια και πέρασε στην αντεπίθεση, καταγγέλλοντας κακόβουλη δίωξη, με στόχο όπως υποστηρίζει να τον φιμώσουν.

Η κόντρα του Συνδικαλιστή Αστυνομικού με την ηγεσία της Δύναμης δεν είναι καινούργια, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν διαφωνίες, λόγω των δηλώσεων και των καταγγελιών που προβαίνει κατά καιρούς ο Νίκος Λοϊζίδης για τα κακώς έχοντα στην Αστυνομία και πολλές φορές τους λανθασμένους χειρισμούς.

Επιπλέον, αυτό που προξενεί εντύπωση είναι η ταχύτητα και τα αντανακλαστικά που επέδειξε η ηγεσία της Αστυνομίας, αναφορικά με την πειθαρχική του Νίκου Λοίζιδη. Και αυτό διότι, όπως προκύπτει από τα γεγονότα, η καταγγελία σε βάρος του Λοϊζίδη έγινε στις 29 Μαρτίου και την ίδια μέρα μέσα από επιστολές, ο Αρχηγός Αστυνομίας όρισε ανώτερο αστυνομικό να αντικαθιστά βοηθούς Αρχηγούς, ώστε να μπορεί να χειρίζεται πειθαρχικές υποθέσεις. Και αυτό, μετά από γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, που λήφθηκε επίσης την ίδια μέρα με βάση τις επιστολές.

Όπως προκύπτει, η γνωμάτευση έφθασε στο Αρχηγείο, στις 29 Μαρτίου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως, υπό τις περιστάσεις οι εξουσίες του Βοηθού Αρχηγού σε σχέση με τις πειθαρχικές έρευνες και διώξεις μελών της Αστυνομίας, μέχρι τον βαθμό του Ανώτερου Υπαστυνόμου, να ασκούνται από ένα από τους Ανώτερους Αστυνόμους και όχι από τον Βοηθό Αρχηγό.

Αυτό πάντως, που προξενεί εντύπωση είναι τα γρήγορα αντανακλαστικά για να κινηθούν οι διαδικασίες δίωξης του Λοϊζίδη. Και αυτό διότι, ο.. ζήλος που επιδεικνύεται, έρχεται σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, όπου μέλη της Αστυνομίας ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν πολύ πιο σοβαρά αδικήματα, τα οποία δεν προέρχονται από δηλώσεις που είχαν γίνει.

Συνεπώς, αφού η ηγεσία της Δύναμης έλυσε τον γόρδιο δεσμό για το θέμα των πειθαρχικών, εύλογα διερωτάται κανείς: Θα επιδειχθεί και ίδιος ζήλος για τις υπόλοιπες πειθαρχικές που παραμένουν στα συρτάρια; Θα αρχίσει η πειθαρχική δίωξη του Μιχάλη Κατσουνωτού για τα αδικήματα που προέκυψαν σε βάρος του για τα τεκταινόμενα στις Φυλακές; Θα αρχίσουν οι πειθαρχικές για τους αστυνομικούς στους οποίους καταλογίζονται ευθύνες για το θανατηφόρο του 2012; Θα συνεχιστούν οι πειθαρχικές διώξεις για την υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου ώστε να ακουστεί τελικά ποιοι είχαν την ευθύνη; Ίδωμεν...

Δειτε Επισης

Γιοι δύο βουλευτών της Χεζμπολάχ ανάμεσα στους εννέα νεκρούς από τις εκρήξεις στον Λίβανο
Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στο διυλιστήριο-Στο νοσοκομείο με εγκαύματα εργαζόμενοι
Απειλεί το Ισραήλ ότι «θα λάβει δίκαιη τιμωρία» η Χεζμπολάχ μετά τις ταυτόχρονες εκρήξεις
Στο 1,2 ο δείκτης γεννήσεων στην Κύπρο-Αναμένεται να πέσει στο μισό ο πληθυσμός σε 20 χρόνια
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 1.000 μέλη της Χεζμπολάχ τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη των βομβητών τους
Αναστάτωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου-Εξερράγησαν power bank και ηλεκτρονικό τσιγάρο σε αεροπλάνο
Ευχαριστημένος ο Καδής με το κυπριακό χαρτοφυλάκιο-«Δεν πήγε κάτι λάθος, το θεωρώ αναβαθμισμένο»
Έκκληση Υπουργού Υγείας για εποικοδομητικό διάλογο ώστε να αποφευχθεί η απεργία στα νοσοκομεία
Αναζητεί και άλλους ΑΕΛίστες η Αστυνομία-Έδωσε στη δημοσιότητα 15 φωτογραφίες
Ανακοίνωσε τους Ευρωπαίους Επιτρόπους η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν-Το χαρτοφυλάκιο του Κώστα Καδή