Αναβλήθηκε λόγω σοβαρής ασθένειας η δίκη του Ντομινίκ Πελικό

Η «δίκη της δεκαετίας» στη Γαλλία διακόπηκε μέχρι το πρωί της Δευτέρας, εν αναμονή της ανάρρωσης του βασικού κατηγορουμένου, του Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο με σοβαρούς πόνους στην κοιλιακή χώρα.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι ο 71χρονος δεν θα μπορεί να παραστεί στη δίκη του για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε η εκδίκαση της υπόθεσης θα αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία, εξήγησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέες αποκαλύψεις στη δίκη Πελικό-Είχε πάει δώδεκα φορές να βιάσει τη σύζυγο του μιμητή του

Η δίκη ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου και επρόκειτο να διαρκέσει τέσσερις μήνες. Η αναβολή της, ενδεχομένως επ’ αόριστον, γέννησε πολλά ερωτηματικά μεταξύ των δικηγόρων. «Θα πρέπει να προσδιοριστεί νέα ημερομηνία, να δούμε αν θα είναι διαθέσιμη η αίθουσα κλπ. Και τι θα γίνει με όσους είναι προφυλακισμένοι; Επειδή σε μια τέτοια περίπτωση υποθέτω ότι θα υπάρξουν αιτήματα αποφυλάκισης», είπε η Μπεατρίς Ζαβαρό, η συνήγορος του Πελικό.

Ο Πελικό κατηγορείται ότι επί μία δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του, την 72χρονη σήμερα Ζιζέλ Πελικό και προσκάλεσε δεκάδες άνδρες να τη βιάσουν. Μαζί του δικάζονται 50 άνδρες, ηλικίας από 26 έως 74 ετών και αν κριθούν ένοχοι μπορεί να καταδικαστούν σε κάθειρξη έως και 20 ετών. Οι 18 από τους κατηγορουμένους, συμπεριλαμβανομένου του Πελικό, είναι προφυλακισμένοι. Οι υπόλοιποι 32 είναι ελεύθεροι υπό όρους και ένας δικάζεται ερήμην.

Ο Ντομινίκ Πελικό ισχυρίζεται ότι είχε πέσει κι αυτός θύμα βιασμού

Όλοι οι άνθρωποι που ζούσαν κοντά στον Ντομινίκ Πελικό επισημαίνουν ότι είχε πολλά και σοβαρά ελαττώματα, ωστόσο συμφωνούν ότι ποτέ δεν φερόταν δημόσια απρεπώς προς τις γυναίκες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο αδελφός του 71χρονου, ο οποίος μίλησε στο Paris Match για τα «δύο πρόσωπα» του άνδρα που δικάζεται στην Αβινιόν για τα φρικτά του εγκλήματα εις βάρος της συζύγου του, μαζί με 51 ακόμη από τους βιαστές της.

Σύμφωνα με τον μεγαλύτερο αδελφό του, ο Πελικό φερόταν συχνά σαν σεμνότυφος: «Δεν άντεχε τα πρόστυχα αστεία. Για παράδειγμα, αν βλέπαμε τηλεόραση και αναφερόταν κάπου το θέμα του swinging (ανταλλαγή συντρόφων), έδειχνε πιο σοκαρισμένος απ' όλους. Είναι τρελό πώς η προσωπικότητά του ήταν διχασμένη σε Δρ. Τζέκιλ και κύριο Χάιντ».

Σύμφωνα με την Daily Mail, που δημοσιεύει αποσπάσματα από τη συνέντευξη του αδελφού του Πελικό στο Paris Match, το γεγονός ότι ο 71χρονος παρουσίαζε για χρόνια ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στους οικείους του αποτελεί μία από τις πιο μυστηριώδεις πτυχές της υπόθεσης που έχει σοκάρει τη Γαλλία.

Ο 71χρονος Πελικό, συνταξιούχος ηλεκτρολόγος, ήταν ο σατανικός εγκέφαλος πίσω από τη συστηματική κακοποίηση της συζύγου του Ζιζέλ το διάστημα μεταξύ 2011 και 2020. Αφού νάρκωνε με ηρεμιστικά τη γυναίκα, προσκαλούσε δεκάδες αγνώστους στο σπίτι τους για να τη βιάσουν μπροστά στην κάμερα - ενώ συμμετείχε και ο ίδιος σε ορισμένες από τις επιθέσεις.

Στη συνένευξή του στο Paris Match, ο μεγαλύτερος αδελφός του Πελικό μίλησε για την ευτυχισμένη παιδική τους ηλικία και αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς του «τέρατος της Αβινιόν» ότι και ο ίδιος είχε πέσει θύμα βιασμού από έναν νοσοκόμο όταν ήταν παιδί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα υπόθεση βιασμών στη δίκη για τη Ζιζέλ Πελικό-Ο άνδρας της είχε μιμητή, τον προμήθευε και με ηρεμιστικά φάρμακα

Τα δύο αδέλφια που μεγάλωσαν στη γαλλική ύπαιθρο μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο για 15 χρόνια και ήταν πολύ αγαπημένα. Ως το μικρότερο αγόρι, ο Ντομινίκ Πελικό ήταν ο «χαϊδεμένος» των γονιών τους, που τον λάτρευαν και δεν του χαλούσαν χατήρι. Ίσως η ήρεμη - αλλά και βαρετή - ζωή στην εξοχή να συνέβαλε στο γεγονός ότι ο μικρός Πελικό απέκτησε από νωρίς υπεδραστήρια φαντασία και εμφάνισε την τάση να επινοεί ιστορίες.

Δεκαετίες αργότερα, μία από αυτές τις ιστορίες θα επαναλαμβανόταν - αρκετά αλλαγμένη - από τον Πελικό, ίσως σε μια προσπάθειά του να δικαιολογήσει τις φρικτές του πράξεις κατά τις ανακρίσεις του στο πλαίσιο της υπόθεσης.

Ο κατηγορούμενος της δίκης στην Αβινιόν ισχυρίστηκε ότι όταν ήταν μόλις εννέα ετών και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο μετά από ένα χτύπημα στο κεφάλι, τον είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ένας νοσηλευτής. «Έζησα μια κόλαση, με βίασε με κάθε δυνατό τρόπο» είπε στον δικαστή ο Πελικό.

Η ανάμνηση ωστόσο που έχει ο μικρότερος αδελφός του από αυτό το περιστατικό είναι αρκετά διαφορετική. Σύμφωνα με εκείνον, ο Πελικό είχε αναφέρει εκείνη την περίοδο ότι ένας νοσοκόμος τον άγγιξε με ανάρμοστο τρόπο, αλλά δεν είχε πει τίποτα για βιασμό. Η μητέρα των αγοριών, θορυβημένη από τους ισχυρισμούς του γιου της, είχε κάνει τη δική της έρευνα και είχε μάθει ότι, την ημέρα της υποτιθέμενης ασέλγειας στο νοσοκομείο είχαν βάρδια μόνο γυναίκες νοσοκόμοι.

Ο μικρότερος αδελφός του Πελικό λέει σήμερα ότι δεν πίστεψε ποτέ εκείνη την ιστορία και δηλώνει βέβαιος ότι ο Ντομινίκ την «ξαναθυμήθηκε» και την εμπλούτισε με σοκαριστικές λεπτομέρειες για να εμφανιστεί σαν θύμα που δεν φέρει το 100% της ευθύνης για τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξε κατά της Ζιζέλ.

Ο αδελφός του Ντομινίκ διαψεύδει επίσης ότι η βίαιη φύση του πατέρα τους μπορεί να δημιούργησε παιδικά τραύματα στον Ντομινίκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς τους τσακώνονταν μεν συχνά αλλά ο ίδιος θυμάται μόνο μία περίσταση κατά την οποία υπήρξε βία μεταξύ τους.

Ακόμα ένας ισχυρισμός του Ντομινίκ που δεν ισχύει, σύμφωνα με τον αδελφό του, είναι ότι αναγκάστηκε να γίνει ηλεκτρολόγος επειδή οι γονείς τους ξόδεψαν όλα τους τα χρήματα για να σπουδάσουν τον ίδιο γιατρό. «Ήταν μέτριος μαθητής και με δυσκολία κατάφερε να ολοκληρώσει τη σχολή ηλεκτρολογίας» είπε ο αδελφός του στο περιοδικό.

Μετά από ένα σύντομο διάστημα ενασχόλησης με τα κτηματομεσιτικά, ο Ντομινίκ έγινε αντιπρόσωπος πωλήσεων για συναγερμούς πυρκαγιάς και εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το 1971, ενώ εργαζόταν σε μια από αυτές τις εταιρείες, ο Ντομινίκ γνώρισε τη Ζιζέλ. Δύο χρόνια αργότερα, όταν ήταν και οι δύο 21 ετών, παντρεύτηκαν, και γρήγορα ήρθαν και τα παιδιά: Απέκτησαν μαζί δυο γιους και μια κόρη, τον Νταβίντ, τον Φλοριάν και την Καρολίν.

Οι Πελικό ήταν ένα πολύ δεμένο ζευγάρι, σύμφωνα με τους φίλους. Ακόμη και η ίδια η Ζιζέλ Πελικό δηλώνει ότι η τρυφερότητα μεταξύ τους δεν ήταν απλώς μια βιτρίνα για τον έξω κόσμο και ότι ο σύζυγός της εμφανιζόταν σαν «καλός άνθρωπος» - ισχυρισμός που επιβεβαιώνεται και από τα παιδιά της.

Η ζωή της οικογένειας πάντως δεν κυλούσε χωρίς προβλήματα, αφού τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι Πελικό ήταν πολλά και δυσβάσταχτα. Το 2001, μετά από την χρεοκοπία μιας εταιρείας ηλεκτρολόγων μηχανικών που δημιούργησε ο Πελικό, εκείνος και η Ζιζέλ πήραν διαζύγιο, ώστε να μην επηρεαστεί εκείνη από το σχέδιο διακανονισμού του χρέους του. Πιστεύεται ότι διατήρησαν τη σχέση τους ιδιωτικά και το ζευγάρι παντρεύτηκε ξανά το 2007.

Ο αδελφός του επιβεβαιώνει στη συνέντευξή του ότι ο Ντομινίκ ήταν σπάταλος και ισχυρίζεται ότι του δάνεισε κάποτε 75.000 ευρώ, τα οποία δεν πήρε ποτέ πίσω.

Πάντως, αν και ήξερε καλά ότι ο μικρότερος αδελφός του δεν ήταν τέλειος, δηλώνει ότι η σύλληψή του και η αποκάλυψη της διεστραμμένης δράσης του τον σόκαρε αρκετά, και χρειάστηκε βοήθεια από ψυχολόγο για να διαχειριστεί όσα έμαθε για τον Ντομινίκ. «Δεν είναι εύκολο. Έπρεπε να αντιμετωπίσω το γεγονός ότι έχασα τον μικρό μου αδελφό», λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ζελένσκι για συνάντηση με Πάπα-Κεντρικό θέμα η επιστροφή συμπατριωτών μας που βρίσκονται σε αιχμαλωσία
Ελληνίδα επιστήμονας στις ΗΠΑ μιλά για τις απειλές συνωμοσιολόγων μετά τον τυφώνα Milton
40 νέες καταγγελίες κατά του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, μεταξύ άλλων για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς
Νεαρή γέννησε την ώρα του τυφώνα Μίλτον-«Είναι ένα μωρό θαύμα»
Κόλαση φωτιάς μετά από έκρηξη σε πλοίο μεταφοράς πετρελαίου στη Βαλτική
Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατηγορεί το Ισραήλ ο ΟΗΕ-«Συντονισμένη πολιτική καταστροφής»
ΒΙΝΤΕΟ: Διέσωσαν άνδρα που παρασύρθηκε εν μέσω του τυφώνα Μίλτον στον ωκεανό και ήταν πάνω σε καταψύκτη
Απονεμήθηκε στην ιαπωνική οργάνωση κατά των πυρηνικών όπλων Nihon Hidankyo το Νόμπελ Ειρήνης
Βίντεο από drone δείχνει την καταστροφή από τον τυφώνα Milton στη Φλόριντα-Συγκλονιστικές επιχειρήσεις διάσωσης
Ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον θέσης Κυανοκράνων του ΟΗΕ στο Λίβανο