Προτεραιότητες και μέτρα ΥΠΑΝ για δημόσιο σχολείο παρουσίασε η Α. Μιχαηλίδου στον Μ. Σιζόπουλο

Τις προτεραιότητες, τις δράσεις και τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για το δημόσιο σχολείο, παρουσίασε την Πέμπτη η αρμόδια Υπουργός, Αθηνά Μιχαηλίδου, σε συνάντηση που είχε με τον Προέδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Σε δηλώσεις της, μετά τη συνάντηση, η Υπουργός Παιδείας δήλωσε πως είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προτεραιότητες, τις δράσεις και τα μέτρα που παίρνουν για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, καθώς επίσης να μοιραστεί τους προβληματισμούς της για την ανάγκη συνεργασίας που υπάρχει, ώστε να γίνει ότι είναι δυνατόν για να βελτιώσουν το εκπαιδευτικό  σύστημα και να υλοποιήσουν τους στόχους τους για το συμπεριληπτικό και πιο αποτελεσματικό σχολείο για όλα τα παιδιά.

«Βρήκα έναν πολύ καλό κλίμα. Με την ΕΔΕΚ είμαστε σε μια καλή συνεργασία και πρέπει αυτό να συνεχιστεί για το καλό όλων μας. Είμαστε στη διάθεση τους για εισηγήσεις, κριτική και απόψεις», είπε.

Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας «όλες οι εισηγήσεις είναι σημαντικές, τις μελετούμε τις αξιολογούμε και βεβαίως προβαίνουμε σε αλλαγές και βελτιώσεις για το καλό της εκπαίδευσης του τόπου». 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ εξέφρασε την ικανοποίησή του κόμματος του για το γεγονός ότι η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς ήταν μια από τις καλύτερες τα τελευταία χρόνια.

Όπως είπε «αυτό ακριβώς σηματοδοτεί την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από την Υπουργό Παιδείας και τους συνεργάτες της προς αυτή την κατεύθυνση».

Την ίδια στιγμή εξέφρασε και τις ευχαριστίες του για το γεγονός ότι έχουν αναλυτικά ενημερωθεί για τους σχεδιασμούς και τα προγράμματα του Υπουργείου, με βασικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και κυρίως την ενίσχυση της δημόσιας παιδείας που είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας για την προοπτική της πατρίδας.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ έχει καταθέσει τις δικές της εισηγήσεις μέσα σε ένα πνεύμα συναίνεσης και εποικοδομητικής συνέργειας, με βασικό στόχο να συμβάλει όσο το δυνατόν στην περαιτέρω βελτίωση -εκεί και όπου χρειάζεται- αυτού του προγράμματος.

«Θεωρώ ότι αυτός ο διάλογος εποικοδομητικά θα συνεχίσει για το καλό της παιδείας, για το καλό της πατρίδας μας», είπε καταληκτικά.

Δειτε Επισης

Πέραν των δύο εκατομμυρίων το κόστος εργασιών για ολική ασφαλτόστρωση δρόμων Λάρνακας
Γιοι δύο βουλευτών της Χεζμπολάχ ανάμεσα στους εννέα νεκρούς από τις εκρήξεις στον Λίβανο
Εργασίες συντήρησης ερεισμάτων στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Παραλιμνίου
«Πονοκέφαλος» για Δήμο Αμαθούντας οι τεράστιες οφειλές του διαμερίσματος Αγίου Τύχωνα
Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στο διυλιστήριο-Στο νοσοκομείο με εγκαύματα εργαζόμενοι
Για παραπληροφόρηση για τις φοιτητικές εστίες στην Επιτροπή Ελέγχου κάνει λόγο το ΕΤΕΚ
Τις 382 έφτασαν οι φωλιές θαλάσσιων χελωνών στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων
Απειλεί το Ισραήλ ότι «θα λάβει δίκαιη τιμωρία» η Χεζμπολάχ μετά τις ταυτόχρονες εκρήξεις
Στο 1,2 ο δείκτης γεννήσεων στην Κύπρο-Αναμένεται να πέσει στο μισό ο πληθυσμός σε 20 χρόνια
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 1.000 μέλη της Χεζμπολάχ τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη των βομβητών τους