Παραμένουν προφυλακιστέοι οι έξι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Ανδρονίκου-Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις

Στις Κεντρικές Φυλακές ως υπόδικοι θα παραμείνουν οι έξι κατηγορούμενοι που παραπέμφθηκαν σε δίκη για την δολοφονία του Δημήτρη Ανδρονίκου που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο, με την 24η Σεπτεμβρίου να ορίζεται ως την ημερά κατά την οποία αναμένεται να απαγγελθούν οι κατηγορίες.

Κατά τη χθεσινή μαραθώνια διαδικασία ενώπιον του Δικαστήριού οι συνήγοροι υπερασπιστής, των τριών κατηγορουμένων, έφεραν ένσταση στην κράτηση των πελατών τους, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως δεν προκύπτει πιθανολόγηση καταδίκης, αλλά ούτε και κίνδυνος επηρεασμού μαρτύρων. Στην αντίπερα όχθη η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε την κράτηση και των έξι κατηγορουμένων, ενώ και οι δύο πλευρές εστίασαν στο γεγονός ότι στο διάστημα των δύο μηνών που μεσολάβησαν από την ημερά της παραπομπής, αποσύρθηκαν δύο εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας, εκ των οποίων η μια είναι η σύντροφος του φερόμενου εκτελεστή.

Η εξέλιξη αυτή, ανάγκασε την Κατηγορούσα Αρχή να προχωρήσει σε ανακατατάξεις και να αφαιρέσει από το κατηγορητήριο δύο από τα οκτώ πρόσωπα που είχαν παραπεμφθεί σε δίκη για φόνο εκ προμελέτης, ένας εκ των οποίων είναι ο κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών, στον οποίο καταλογίστηκε ρόλο συναυτουργού. Κατά τις προηγούμενες διαδικασίες, ο ανακριτής της υπόθεσης έδειξε τον κατάδικο ως το πρόσωπο που παρέδωσε το όπλο, ο οποίος συνομιλούσε με βιντεοκλήση με άλλο κατηγορούμενο, ενώ αναφέρθηκε σε απειλές που κατά την εκδοχή της Αστυνομίας είχε εκτοξεύσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλλαξαν τα δεδομένα οι μάρτυρες κατηγορίας που αποσύρθηκαν στην υπόθεση Ανδρονίκου-«Μάχη» στο Κακουργιοδικείο

Στην βάση αυτού του μαρτυρικού υλικού, ο κατάδικος παραπέμφθηκε σε δίκη και τελούσε υπό κράτηση, αφού το Δικαστήριο, υπό διαφορετικές συνθέσεις, έκρινε πως στην όψη της η μαρτυρία σε βάρος του, δείχνει πιθανότητα καταδίκης. Ωστόσο, δεδομένου πως η μάρτυρας αποσύρθηκε, οι κατηγορίες σε βάρος του κατάδικου αποσύρθηκαν, ωστόσο η κατάθεση της, χρησιμοποιήθηκε από την Κατηγορούσα Αρχή για άλλους κατηγορούμενους, κυρίως για τους φερόμενους ηθικούς αυτουργούς, ανεξαρτήτως εάν δεν πρόκειται για μάρτυρα που θα καταθέσει ενώπιον Κακουργιοδικείου, αφού το όνομα της δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα μαρτύρων. Όπως επίσης και του δεύτερου βασικού μάρτυρα που αποσύρθηκε, με την Κατηγορούσα Αρχή ωστόσο να αναφέρεται στο περιεχόμενο των καταθέσεων τους, ενώ δεδομένου πως αποσύρθηκαν, στήριξε σε αυτή την εξέλιξη τον κίνδυνο επηρεασμού μαρτύρων, σε περίπτωση που οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι.

Το πρωί το Κακουργιοδικείο ανακοίνωσε την απόφαση του, η οποία ήταν ομόφωνη, απορρίπτοντας όλες τις ενστάσεις, αφού έκρινε πως υπάρχει κίνδυνος επηρεασμού μαρτυρίας, καθώς και κίνδυνος φυγοδικίας. Μάλιστα παρέπεμψε στο γεγονός ότι αποσύρθηκε η βασική μάρτυρας κατηγορίας, καθώς και ακόμη ένας μάρτυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανατροπές στη δίκη για τη δολοφονία Ανδρονίκου-Ράβε ξήλωνε το κατηγορητήριο, απαλλάχθηκαν δύο πρόσωπα

Περεταίρω αναφέρθηκε στην σοβαρότητα των αδικημάτων που αντιμετωπίζουν και οι έξι κατηγορούμενοι, ενώ παρέπεμψε στα όσα παραδέχεται ο οδηγός της μοτοσικλέτας, ο οποίος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα μαρτύρων και πλέον είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας.

Το Κακουργιοδικείο, αναφέρθηκε σε καταθέσεις που γίνεται λόγος για την ρήξη των σχέσεων του κατηγορουμένου ένα με το θύμα, σε σχέση με τον έλεγχο της νύχτας, καθώς και για εκατέρωθεν απειλές που εκτοξεύθηκαν με βάση το μαρτυρικό υλικό στην όψη του το Κακουργιοδικείο έκρινε πως υπάρχει πιθανολόγηση καταδίκης, έστω και αν υπάρχει μεγάλη προσδοκία αθώωσης όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περεταίρω υπέδειξε πως, η απόσυρση της μαρτυρίας της βασικής μάρτυρα, δεν μεταβάλλει, όπως είπε «την ενώπιον μας εικόνα».

Δειτε Επισης

Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Μακρά η λίστα ερωτημάτων των κομμάτων για εθελοντική κατάταξη-Χωρίς χρονοδιάγραμμα η κατάθεση Νομοσχεδίου
Η στοχοποίηση της ΚΟΠ, οι ορφανές ευθύνες και η άμεση ταυτοποίηση που δεν λειτούργησε στην ώρα της
Στις «Σειρήνες» της δημόσιας σφαίρας κρίθηκε η παύση Οδυσσέα-Μαρτυρικό υλικό αναρτήσεις, δηλώσεις και απόψεις
Τα 14+1 μέτωπα, τα συμπεράσματα και πώς το Συμβούλιο οδήγησε στην παύση τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών