Αντιδρά και το «υπεξ» για την συνεργασία ΚΔ-ΗΠΑ-«Μεροληπτική και επικίνδυνη η στάση»

Για μεροληπτική και επικίνδυνη υποστήριξη των ΗΠΑ προς την «ε/κ διοίκηση», όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, κάνει λόγο το «υπουργείο εξωτερικών», σχολιάζοντας την ανακοίνωση από το αμερικανικό ΥΠΑΜ στις 10 Σεπτεμβρίου ότι υπογράφηκε οδικός χάρτης βασισμένος στη διμερή αμυντική συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, γραπτή ανακοίνωση του «υπεξ» αναφέρει ότι «η συμφωνία αυτή, που αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα της αυξανόμενης στήριξης που δίνουν οι ΗΠΑ στην ε/κ πλευρά το τελευταίο διάστημα, καλύπτει τα στοιχεία συνεργασίας που μπορούν να υπάρξουν μεταξύ των δύο μερών σε βασικά ζητήματα ασφάλειας. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του προαναφερθέντος οδικού χάρτη είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων των δύο πλευρών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενοχλημένοι οι Τούρκοι με τις ΗΠΑ για στρατιωτική συνεργασία με Κύπρο-«Προβληματική κατάσταση για τις σχέσεις μας»

Προστίθεται ότι οι ελλιμενισμοί πολεμικών πλοίων του Αμερικανικού Ναυτικού στην «ε/κ πλευρά», τα βήματα για την προώθηση της «στρατηγικής εταιρικής σχέσης» και η ετήσια ανανέωση της απόφασης των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, «είναι συγκεκριμένοι δείκτες της μεροληπτικής υποστήριξης που δίνουν οι ΗΠΑ στην ε/κ πλευρά κατά την περίοδο αυτή. Έχουμε υποδείξει πολλές φορές τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί αυτή η επικίνδυνη υποστήριξη, ειδικά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου βρίσκεται η Κύπρος, σε βάρος της διατάραξης όλων των ισορροπιών. Οι ΗΠΑ προτιμούν να συνεχίσουν την προκατειλημμένη υποστήριξή τους προς την ε/κ πλευρά, παίρνοντας κάθε ρίσκο».

Το «υπεξ» αναφέρει ότι προτρέπει τις ΗΠΑ, «τις οποίες πλέον βλέπουμε ως ξεκάθαρο μέρος στο Κυπριακό, να ενεργήσουν με κοινή λογική. Τις καλούμε να σταματήσουν τις προσπάθειες για αλλαγή των λεπτών ισορροπιών στην περιοχή και να τερματίσουν την προκατειλημμένη στάση τους απέναντι στην Κύπρο».

Καταλήγει δε αναφέροντας ότι είναι πάντα προετοιμασμένοι απέναντι σε κάθε απειλή που μπορεί να προκύψει κατά του τουρκοκυπριακού «λαού» και επιφυλάσσουν το δικαίωμα να προβούν στη λήψη των «απαραίτητων μέτρων» μαζί με τη «μητέρα πατρίδα Τουρκία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επανεκλέγηκε στη θέση του ΓΓ του ΑΚΕΛ ο Στέφανος Στεφάνου-Ήταν η μοναδική υποψηφιότητα
Στην Επιτροπή Οικονομικών η αποκρατικοποίηση του ΧΑΚ-«Ειλημμένη πολιτική απόφαση»
Σε διαρκή σύνοδο το ΣΕΑ λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή-Παρακολουθεί την κατάσταση η Κυβέρνηση
Ξεκαθαρίζει το Λονδίνο για τις Βάσεις Ακρωτηρίου-«Δεν υπήρξε αίτημα από ΗΠΑ για βοήθεια»
Με απευθείας εκλογή ΓΓ ΑΚΕΛ ολοκληρώνεται συνέδριο κόμματος-Δεν αναμένεται αμφισβήτηση Στεφάνου
Ξεκάθαρο μήνυμα Πάλμα-«Η Κύπρος δεν πρόκειται να γίνει ορμητήριο πολεμικών επιχειρήσεων»
Αυτή είναι η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ
Η φημολογία για ανασχηματισμό, το κατάλληλο timing και οι εκτιμήσεις για τα πρόσωπα
Καταγγέλλει την Τουρκία στο ΣΑ η Λευκωσία για σφετερισμό-«Αδιανόητο ο δράστης να επιχειρεί να παρουσιαστεί ως θύμα»
Με την ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή έκλεισε η δεύτερη μέρα Συνεδρίου του ΑΚΕΛ