Αντιδρά και το «υπεξ» για την συνεργασία ΚΔ-ΗΠΑ-«Μεροληπτική και επικίνδυνη η στάση»

Για μεροληπτική και επικίνδυνη υποστήριξη των ΗΠΑ προς την «ε/κ διοίκηση», όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, κάνει λόγο το «υπουργείο εξωτερικών», σχολιάζοντας την ανακοίνωση από το αμερικανικό ΥΠΑΜ στις 10 Σεπτεμβρίου ότι υπογράφηκε οδικός χάρτης βασισμένος στη διμερή αμυντική συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, γραπτή ανακοίνωση του «υπεξ» αναφέρει ότι «η συμφωνία αυτή, που αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα της αυξανόμενης στήριξης που δίνουν οι ΗΠΑ στην ε/κ πλευρά το τελευταίο διάστημα, καλύπτει τα στοιχεία συνεργασίας που μπορούν να υπάρξουν μεταξύ των δύο μερών σε βασικά ζητήματα ασφάλειας. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του προαναφερθέντος οδικού χάρτη είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων των δύο πλευρών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενοχλημένοι οι Τούρκοι με τις ΗΠΑ για στρατιωτική συνεργασία με Κύπρο-«Προβληματική κατάσταση για τις σχέσεις μας»

Προστίθεται ότι οι ελλιμενισμοί πολεμικών πλοίων του Αμερικανικού Ναυτικού στην «ε/κ πλευρά», τα βήματα για την προώθηση της «στρατηγικής εταιρικής σχέσης» και η ετήσια ανανέωση της απόφασης των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, «είναι συγκεκριμένοι δείκτες της μεροληπτικής υποστήριξης που δίνουν οι ΗΠΑ στην ε/κ πλευρά κατά την περίοδο αυτή. Έχουμε υποδείξει πολλές φορές τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί αυτή η επικίνδυνη υποστήριξη, ειδικά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου βρίσκεται η Κύπρος, σε βάρος της διατάραξης όλων των ισορροπιών. Οι ΗΠΑ προτιμούν να συνεχίσουν την προκατειλημμένη υποστήριξή τους προς την ε/κ πλευρά, παίρνοντας κάθε ρίσκο».

Το «υπεξ» αναφέρει ότι προτρέπει τις ΗΠΑ, «τις οποίες πλέον βλέπουμε ως ξεκάθαρο μέρος στο Κυπριακό, να ενεργήσουν με κοινή λογική. Τις καλούμε να σταματήσουν τις προσπάθειες για αλλαγή των λεπτών ισορροπιών στην περιοχή και να τερματίσουν την προκατειλημμένη στάση τους απέναντι στην Κύπρο».

Καταλήγει δε αναφέροντας ότι είναι πάντα προετοιμασμένοι απέναντι σε κάθε απειλή που μπορεί να προκύψει κατά του τουρκοκυπριακού «λαού» και επιφυλάσσουν το δικαίωμα να προβούν στη λήψη των «απαραίτητων μέτρων» μαζί με τη «μητέρα πατρίδα Τουρκία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα παράδοξα της Δικαιοσύνης-Ζήτησαν την κράτηση κατάδικου ως... υπόδικου λόγω Κομμωτή και Κίτα, διαφορετικοί χειρισμοί για την απόπειρα φόνου
Κολλημένοι στα κατεχόμενα-«Δεν τηρήθηκε καμιά υπόσχεση προς Τ/κ»
«Η Κριμαία είναι Ουκρανική»-Η απάντηση Ζελένσκι στο σχέδιο Τραμπ που δίνει τη χερσόνησο στη Ρωσία
Μεταβαίνει στο Βατικανό για την κηδεία του Πάπα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Μ. Ραουνά: Η διεύρυνση της ΕΕ αποτελεί γεωπολιτική επένδυση
Ελπίδα ΠτΔ ότι το Μαυροβούνιο θα ολοκληρώσει διαπραγματεύσεις με ΕΕ στην Κυπριακή Προεδρία
Την 1η Ιουνίου οι εκλογές για νέο πρόεδρο της ΕΔΕΚ, μέχρι τις 5 Μαΐου η υποβολή υποψηφιοτήτων
Άφησαν ελεύθερο υπό όρους τον 36χρονο που παραπέμφθηκε σε δίκη για ναρκωτικά και οπλισμό-Υπόδικος ο υπάλληλός του
Πάνω από 50 κιλά κάνναβης στο όχημα του 41χρονου που ξέφυγε της Αστυνομίας μετά από καταδίωξη (pics)
Αισιόδοξος για θετική κατάληξη σε συζητήσεις για ΑΤΑ ο Παναγιώτου-Οι εκτιμήσεις εργαζομένων και εργοδοτών