Αυτούς αφορά η εφάπαξ επιχορήγηση του πακέτου μέτρων σε οικογένειες μαθητών

Μετά την έναρξη από σήμερα της καταβολής της εφάπαξ επιχορήγησης για το πακέτο μέτρων στήριξης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2024 – 2025, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας διευκρινίζει τις αναλυτικά ποιους μαθητές αφορούν.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η καταβολή εφάπαξ επιχορήγησης ανέρχεται στο ποσό των €150 ανά οικογένεια και αφορά στις οικογένειες οι οποίες είναι δικαιούχες επιδόματος τέκνου και των οποίων τουλάχιστον τρία τέκνα φοιτούν στην Προδημοτική (ηλικίες 4 6/12 και άνω), Δημοτική, Μέση και Τεχνική Εκπαίδευση. Διευκρινίζεται ότι στις δικαιούχες οικογένειες συμπεριλαμβάνονται και οικογένειες οι οποίες έχουν παιδιά που φοιτούν στην ιδιωτική εκπαίδευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άρχισε η καταβολή εφάπαξ επιχορήγησης στο πλαίσιο πακέτου μέτρων για οικογένειες μαθητών

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Κυβέρνησης αφορά σε συνολικό πακέτο στήριξης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το οποίο περιλαμβάνει πέραν του μέτρου που υλοποιεί το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και μέτρα τα οποία υλοποιούν συναρμόδια Υπουργεία ως εξής:

  • Εφάπαξ επιχορήγηση €100 ανά μαθητή/μαθήτρια Α΄ τάξης Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και Τεχνικής Σχολής για αγορά σχολικών ειδών.
  • Εφάπαξ επιχορήγηση αγοράς ταμπλέτας για μαθητές και μαθήτριες Γ΄ Δημοτικού (€200 ανά μαθητή/μαθήτρια) και φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή για μαθητές/ μαθήτριες Β΄ Γυμνασίου (€400 ανά μαθητή/μαθήτρια).
  • Εφάπαξ επιχορήγηση €150 για οικογένειες των οποίων τουλάχιστον τρία τέκνα φοιτούν σε δημόσια σχολεία Προδημοτικής (ηλικίες 4 6/12 και άνω), Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης και δεν είναι δικαιούχες οποιουδήποτε από τα πιο πάνω μέτρα. Σε αυτή την περίπτωση, οι οικογένειες θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα για παραχώρηση του επιδόματος των €150 από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), μέσω των διευθύνσεων των σχολείων στα οποία φοιτούν τα παιδιά τους.
  • Εφάπαξ έκπτωση στα κόμιστρα των Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών για μαθητές Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης. Τα ετήσια κόμιστρα για κάθε μαθητή/μαθήτρια να μειωθεί από €200 σε €30 (διευκρινίζεται ότι βρίσκεται ήδη σε ισχύ έκπτωση των κομίστρων από €200 σε €80) και των μηνιαίων κομίστρων από €10 σε €5. Επισημαίνεται ότι οι μαθητές/μαθήτριες της Δημοτικής Εκπαίδευσης δεν καταβάλουν κόμιστρα.

Δειτε Επισης

Γιοι δύο βουλευτών της Χεζμπολάχ ανάμεσα στους εννέα νεκρούς από τις εκρήξεις στον Λίβανο
Εργασίες συντήρησης ερεισμάτων στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Παραλιμνίου
«Πονοκέφαλος» για Δήμο Αμαθούντας οι τεράστιες οφειλές του διαμερίσματος Αγίου Τύχωνα
Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στο διυλιστήριο-Στο νοσοκομείο με εγκαύματα εργαζόμενοι
Για παραπληροφόρηση για τις φοιτητικές εστίες στην Επιτροπή Ελέγχου κάνει λόγο το ΕΤΕΚ
Τις 382 έφτασαν οι φωλιές θαλάσσιων χελωνών στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων
Απειλεί το Ισραήλ ότι «θα λάβει δίκαιη τιμωρία» η Χεζμπολάχ μετά τις ταυτόχρονες εκρήξεις
Στο 1,2 ο δείκτης γεννήσεων στην Κύπρο-Αναμένεται να πέσει στο μισό ο πληθυσμός σε 20 χρόνια
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 1.000 μέλη της Χεζμπολάχ τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη των βομβητών τους
Στα μέσα Οκτωβρίου προς ψήφιση τα νομοσχέδια για πάταξη αδήλωτης εργασίας