Από εβδομάδας οι εξελίξεις στο Συνοδικό-Παγώνει μέχρι το διορισμό του εμπειρογνώμονα η δίκη των μοναχών

Στον πάγο για μία εβδομάδα μπαίνει η δίκη των μοναχών ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου, αφού όπως αποφάσισε το εξαμελές Δικαστήριο, θα αναμένουν τον διορισμό εμπειρογνώμονα, ο οποίος θα επανεξετάσει το μαρτυρικό υλικό, και πιο συγκεκριμένα τα βίντεο που τέθηκαν ενώπιον του Συνοδικού, τα οποία αμφισβητήθηκαν από τους μοναχούς, οι οποίοι προσκόμισαν τεκμήριο με τον οποίο κατήγγειλαν ότι ο εμπειρογνώμονας που τα είχε εξετάσει προηγουμένως και παρουσιάστηκαν τα ευρήματά του, είχε προσληφθεί από τον Μητροπολίτη Ταμασου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης το Συνοδικό Δικαστήριο, ενημέρωσε πως άκουσε τους μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης και προέβηκε στην αντεξέτασή τους και ότι, «αποφάσισε όπως ζητήσει περαιτέρω επιστημονική γνωμάτευση για το μαρτυρικό υλικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου ενώπιον Συνοδικού, παίρνουν και άλλους μαζί τους οι μοναχοί-Παράταση στην απολογία

Μετά τη λήψη της γνωμάτευσης, τότε οι κατηγορούμενοι θα κληθούν σε απολογία και στη συνέχεια θα ληφθεί η τελική απόφαση, όπως αναφέρει το Συνοδικό.

«Θέλουμε ακόμη μια φορά να δηλώσουμε ότι η διαδικασία θα είναι δίκαιη με πλήρη διαφάνεια», καταλήγει η ανακοίνωση. Όπως φαίνεται, η διαδικασία διακόπηκε προσωρινά και αναμένεται να συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα με την έλευση εμπειρογνώμονα για την εξέταση οπτικοακουστικού υλικού.

cats35

Σημειώνεται ότι το Συνοδικό Δικαστήριο, με βάση τη διαδικασία. θα καλούσε σήμερα σε απολογία τους μοναχούς, ωστόσο μετά την ανατροπή που προέκυψε με τη κατάθεση ενώπιόν τους, του τεκμηρίου για τον εμπειρογνώμονα που διενήργησε τις εξετάσεις στα βίντεο, αποφάσισε να διοριστεί νέος εμπειρογνώμονας, ώστε να εξεταστούν εκ νέου τα βίντεο.

Το εν λόγω έγγραφο, που δημοσίευσε ο REPORTER, κατατέθηκε με σκοπό να πληγεί η αξιοπιστία του συγκεκριμένου μάρτυρα, αφού πιστοποιεί πως το συγκεκριμένο πρόσωπο διορίστηκε από τον Μητροπολίτη.

458273773_865043085629407_2108437606110319971.width-1024

Σημειώνεται ότι κατά την πολύωρη ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη την Τρίτη, στο Συνοδικό προσκομίστηκαν από την πλευρά των μοναχών, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, στοιχεία δημιούργησαν προβληματισμό στους Συνοδικούς, αφού φαίνεται να προκύπτουν ζητήματα γύρω και από άλλα πρόσωπα. Αυτός ήταν εξάλλου και ο στόχος των μοναχών, ο οποίος υποδείχθηκε στους Συνοδικούς, πως εάν αυτό που ζητείται είναι η κάθαρση, τότε θα πρέπει να επέλθει κατά οριζόντιο τρόπο, χωρίς εξαιρέσεις, εξού και προανήγγειλαν την δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων.

Πάντως, σύμφωνα με στοιχεία που κατέχει ο REPORTER, τα όσα προκύπτουν μέσα από συνομιλίες και ανταλλαγή οπτικού υλικού, που άπτονται των ηθικών παραπτωμάτων, όπως αυτά παρουσιάστηκαν ενώπιον του Συνοδικού, εγείρουν ζητήματα και για άλλους ρασοφόρους.

Είναι για αυτό το λόγο, που πέραν των άλλων αναμενόμενων καταθέσεων, που λίγο πολύ οι θέσεις είναι γνωστές με βάση τα όσα ειπώθηκαν δημόσια τους τελευταίους έξι μήνες, προκάλεσαν έντονη αμηχανία σε όσους βρίσκονταν στην αίθουσα, καθώς πρόκειται για υλικό που δεν συνάδει με τους κανονισμούς της Εκκλησίας.

Σημειώνεται πως, όπως ανέφερε εκκλησιαστική πηγή, ακόμα και να αποφασίσει την καθαίρεση των μοναχών το Συνοδικό, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ανοίξουν άλλα μέτωπα και για άλλους ρασοφόρους, εναντίον των οποίων παρουσιάστηκαν στοιχεία.

Δειτε Επισης

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»
Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Βανδαλισμοί στα γραφεία της Ισότητας στη Λευκωσία (pics)
Μακρά η λίστα ερωτημάτων των κομμάτων για εθελοντική κατάταξη-Χωρίς χρονοδιάγραμμα η κατάθεση Νομοσχεδίου