Ανατροπές στη δίκη για τη δολοφονία Ανδρονίκου-Ράβε ξήλωνε το κατηγορητήριο, απαλλάχθηκαν δύο πρόσωπα

Ράβε ξήλωνε η υπόθεση της δολοφονίας του Δημήτρη Ανδρονίκου, που διαπράχθηκε το μεσημέρι της 23ης Απριλίου στην Ανθούπολη, αφού κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου, όπου οδηγήθηκαν τα οκτώ πρόσωπα που τελούσαν υπό κράτησης, υπήρξαν ανακατατάξεις.

Στην σκιά των μαρτύρων που αποσύρθηκαν, εκ των οποίων η μία καθοριστικής σημασίας και η οποία προέβη σε καταγγελία κατά του ΤΑΕ Λευκωσίας, ισχυριζόμενη πως πιέστηκε και εκφοβήθηκε να αναφέρει γεγονότα που δεν γνώριζε, η Κατηγορούσα Αρχή αποφάσισε όπως από τη λίστα του κατηγορητηρίου αφαιρεθούν δύο πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διορίστηκαν δύο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές για την καταγγελία πρώην μάρτυρα στην υπόθεση Ανδρονίκου

Πρόκειται για τον κατηγορούμενο υπό αριθμό οκτώ, για τον οποίο η Αστυνομία και η Κατηγορούσα Αρχή είχε αναφέρει στο Δικαστήριο πως υπήρχε μαρτυρία πως αποτάθηκαν αρχικά κοντά του οι εμπλεκόμενοι για να σκοτώσει το θύμα, ενώ σε ό,τι αφορά το δεύτερο πρόσωπο, πρόκειται για τον κατάδικο που εκτίει ποινή φυλάκισης για άλλη υπόθεση.

Για τον συγκεκριμένο, η Αστυνομία ανέφερε πως υπήρχαν μαρτυρίες που τον έδειχναν συνεργάτη με τους φερόμενους ηθικούς αυτουργούς, ενώ περαιτέρω, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων διαδικασιών, είχε αναφερθεί πως επρόκειτο για το πρόσωπο που έστειλε μέσω τρίτου πιστόλι για τη δουλειά και πως απείλησε πρόσωπο που είχε δει το πιστόλι.

«Ο έβδομος, ενώ είναι κατάδικος, μίλησε με βιντεοκλήση με έκτο ύποπτο και αφού αναζητούσε τον πέμπτο, αναφέροντάς του πως έχει συλληφθεί. Επίσης, μαρτυρία αναφέρει ότι έχει τρία οχήματα και τρεις μοτοσικλέτες, που διαχειρίζεται ο πέμπτος με τα οποία κάνει τις δουλειές του», είχε πει ο ανακριτής.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους έξι κατηγορούμενους, παραπέμφθηκαν σε δίκη αντιμέτωποι με το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης. Σημειώνεται πως ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκεται και ο οδηγός της μοτοσικλέτας στην οποία επέβαινε το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη, ο οποίος προέβη σε παραδοχή και όπως ανακοίνωσε η Κατηγορούσα Αρχή, έχει μετατραπεί σε μάρτυρας κατηγορίας, εξού και κρατείται εκτός Κεντρικών Φυλακών.

Ωστόσο, κατά τη σημερινή διαδικασία δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, λόγω ενστάσεων που υποβλήθηκαν επί του κατηγορητηρίου από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων, οι οποίοι έθεσαν ζήτημα αοριστίας στις λεπτομέρειες των αδικημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποσύρθηκε η απόπειρα, παραπέμφθηκαν σε δίκη για φόνο εκ προμελέτης οι οκτώ για την ενέδρα στο Δημητρούι

Δειτε Επισης

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»
Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Βανδαλισμοί στα γραφεία της Ισότητας στη Λευκωσία (pics)
Μακρά η λίστα ερωτημάτων των κομμάτων για εθελοντική κατάταξη-Χωρίς χρονοδιάγραμμα η κατάθεση Νομοσχεδίου