Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου ενώπιον Συνοδικού, παίρνουν και άλλους μαζί τους οι μοναχοί-Παράταση στην απολογία

Στην κορύφωση του θα έλεγε κανείς πως βρίσκεται το σκάνδαλο που ξέσπασε τον περασμένο Μάρτιο με τα τεκταινόμενα στην Μονή Αββακούμ τα οποία άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου, με την πρώτη μάχη ενώπιον του Συνοδικού μεταξύ των στρατοπέδων να φθάνει στα άκρα και να προκαλεί ακόμη περισσότερη ανησυχία στην Εκκλησία για τα όσα αποκαλύπτονται ή ενδεχομένως να αποκαλυφτούν. Και η αναφορά περί πιθανών νέων αποκαλύψεων μόνο θεωρητική δεν μπορεί να είναι, αφού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενώπιον του Συνοδικού, βγήκαν στο φως νέες καταγγελίες, συνοδευόμενες από ντοκουμέντα, για ηθικά παραπτώματα που αγγίζουν και άλλους ιερωμένους.

Ντοκουμέντα που φαίνεται να κρατούσαν στην φαρέτρα τους οι μοναχοί προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα όσα τους καταλογίζονται από την πλευρά του Μητροπολίτη Ταμασού, στον οποίο το στρατόπεδο των Αρχιμανδριτών αντιστρέφει τα πυρά, αφού τον κατηγόρησαν από τη μια πως κατασκεύασε το σκάνδαλο γιατί πλέον δεν του έδιναν τα χρήματα που ζητούσε και από την άλλη, πως συγκάλυψε ηθικά παραπτώματα άλλων ρασοφόρων που προέρχονται από το περιβάλλον του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σόδομα και Γόμορρα ενώπιον Συνοδικού, μπήκαν επιθετικά οι μοναχοί-Αποκάλυψαν μηνύματα και ανέβηκαν οι τόνοι

Προς αυτή την κατεύθυνση, προσκόμισαν μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου που αποστέλλονταν στους μοναχούς, τα οποία αιφνιδίασαν τους Συνοδικούς, κάποιοι από τους οποίους ενδέχεται να ανοίξουν θέμα προς συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη στην Ιερά Σύνοδο. Και αυτό διότι, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ενδέχεται η Εκκλησία στο τέλος να κατηγορηθεί για επιλεκτική κάθαρση, ειδικότερα εάν τα όσα παρουσιάστηκαν ενώπιον του Συνοδικού, τα οποία αναμένεται να προκαλέσουν νέο ντόρο, δουν το φως της δημοσιότητας, όπως προαναγγέλθηκε από το στρατόπεδο των μοναχών.

Η κατάθεση μαρτύρων ενώπιον του Συνοδικού ολοκληρώθηκε χθες βράδυ, ωστόσο φαίνεται να παίρνει αναβολή η διαδικασία της απολογίας των τριών μοναχών που βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και κατ΄ επέκταση της απόφασης του Δικαστηρίου. Και αυτό διότι, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, τέθηκε ζήτημα για τον εμπειρογνώμονα που εξέτασε τα βίντεο από τα κλειστά κυκλώματα της Μονής, κάποια από τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας, ο οποίος είχε διοριστεί και από την Ανακριτική Επιτροπή, με τους μοναχούς να θέτουν θέμα σε σχέση με την αξιοπιστία του.

Ο εν λόγω εμπειρογνώμονας, κατά την μαρτυρία του ενώπιον του Συνοδικού, ανέφερε πως τα εν λόγω βίντεο είναι αυθεντικά και δεν είναι παραποιημένα, όπως είναι η θέση των μοναχών, ενώ εξέφρασε την θέση πως τα μηνύματα που φέρεται να απέστειλε ο Μητροπολίτης Ταμασού, τα οποία δείχνουν πως ζητούσε χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία, δεν αποκλείεται να είναι κατασκευασμένα.

Σημειώνεται πως οι μοναχοί παρουσίασαν αρκετά μηνύματα με συνομιλίες, κατά τις οποίες ο Μητροπολίτης ζητά χρήματα, με συνθηματικό τα φάρμακα, ενώ ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος φαίνεται να τον ενημερώνει για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί, ώστε να εξασφαλίσει τα ποσά που ζητούσε.

Ωστόσο, στην αντίπερα όχθη, οι μοναχοί αμφισβήτησαν την αξιοπιστία του εμπειρογνώμονα, δείχνοντας από τη μια πως επρόκειτο για ειδικό που διορίστηκε έναντι αμοιβής από τον Μητροπολίτη για να εξετάσει τα σχετικά βίντεο και από την άλλη, το ίδιο πρόσωπο διορίστηκε από την Ανακριτική Επιτροπή, αφήνοντας έτσι σκιές γύρω από τα ευρήματα του. Μάλιστα, θέλοντας να επιβεβαιώσουν τη θέση τους και να πλήξουν την αξιοπιστία του συγκεκριμένου μάρτυρα, προσκόμισαν στο Συνοδικό συγκεκριμένο έγγραφο, που πιστοποιεί πως το συγκεκριμένο πρόσωπο διορίστηκε από τον Μητροπολίτη.

458273773_865043085629407_2108437606110319971_n

Το εν λόγω έγγραφο, ήταν αυτό που έφερε και την ανατροπή στη διαδικασία. Και αυτό διότι, ενώ αύριο με βάση τη διαδικασία θα καλούνταν σε απολογία οι μοναχοί, εντούτοις το Συνοδικό αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση του, ως προς το κατά πόσο θα διοριστεί νέος εμπειρογνώμονας, ώστε να εξεταστούν εκ νέου τα βίντεο ή εάν θα αποδεχθεί τα ευρήματα του συγκεκριμένου μάρτυρα.

Επιπρόσθετα, κατά την χθεσινή πολύωρη δικάσιμο που διεξήχθη πίσω από τις κλειστές πόρτες του Συνοδικού, προσκομίστηκαν από την πλευρά των μοναχών επιπρόσθετα στοιχεία, τα οποία, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, δημιούργησαν προβληματισμό στους Συνοδικούς, αφού φαίνεται να προκύπτουν ζητήματα γύρω και από άλλα πρόσωπα. Εξάλλου, αυτός ήταν και ο στόχος των μοναχών, ο οποίος υποδείχθηκε στους Συνοδικούς, πως εάν αυτό που ζητείται είναι η κάθαρση, τότε θα πρέπει να επέλθει κατά οριζόντιο τρόπο, χωρίς εξαιρέσεις, εξού και προανήγγειλαν την δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων.

Πάντως, σύμφωνα με στοιχεία που κατέχει ο REPORTER, τα όσα προκύπτουν μέσα από συνομιλίες και ανταλλαγή οπτικού υλικού, που άπτονται των ηθικών παραπτωμάτων, όπως αυτά παρουσιάστηκαν ενώπιον του Συνοδικού, εγείρουν ζητήματα και για άλλους ρασοφόρους.

Είναι για αυτό το λόγο, που πέραν των άλλων αναμενόμενων καταθέσεων, που λίγο πολύ οι θέσεις είναι γνωστές με βάση τα όσα ειπώθηκαν δημόσια τους τελευταίους έξι μήνες, προκάλεσαν έντονη αμηχανία σε όσους βρίσκονταν στην αίθουσα, καθώς πρόκειται για υλικό που δεν συνάδει με τους κανονισμούς της Εκκλησίας.

Σημειώνεται πως, όπως ανέφερε εκκλησιαστική πηγή, ακόμα και να αποφασίσει την καθαίρεση των μοναχών το Συνοδικό, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ανοίξουν άλλα μέτωπα και για άλλους ρασοφόρους, εναντίον των οποίων παρουσιάστηκαν στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:«Όχι» Ανωτάτου στην ακύρωση της διαδικασίας στο Συνοδικό-«Τα Εκκλησιαστικά Δικαστήρια έχουν αυτονομία»

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)