Ψάχνουν θεραπεία για να προλάβουν το... κέρφιου των φαρμακείων-Κρίσιμη σύσκεψη με τους εμπλεκομένους

Στην σκιά της έντονης ανησυχίας που προκάλεσε η απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου να κατεβάσει ρολά κατά τις βραδινές ώρες και τις αργίες, διαμαρτυρόμενοι για την ανεξέλεγκτή εφαρμογή ωραρίων εκτός των προκαθορισμένων, πραγματοποιείται σήμερα η έκτακτη συνεδρία του Συμβουλίου Φαρμακευτικής, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στόχος της σύσκεψης είναι να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να μην προχωρήσει η απόφαση για αποχή των φαρμακείων από τον καταρτισμό των πινάκων διημερεύσεων την 1η Οκτωβρίου. Στην περίπτωση δε που οι αρμόδιοι δεν καταφέρουν να γεφυρώσουν το χάσμα και να βρουν λύσεις στο πρόβλημα, αυτό συνεπάγεται με την υλοποίηση της απόφασης που λήφθηκε από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, η οποία θα λειτουργήσει σε βάρος των πολιτών, αφού δεν θα μπορούν να βρουν διαθέσιμο φαρμακείο εκτός του υφιστάμενου ωραρίου τους, σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε ιατρικό θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απόφαση με παρενέργειες-Κατεβάζουν ρολά βράδια και αργίες τα φαρμακεία

Μιλώντας στον REPORTER, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Πλούταρχος Γεωργιάδης, ανέφερε πως στη σημερινή συνάντηση με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, αναμένεται να ακούσουν τι απαιτήσεις που έχουν οι εμπλεκόμενοι, ώστε να τις συζητήσουν και να βρεθεί η κοινή συνισταμένη.

«Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να ταλαιπωρηθούν οι ασθενείς. Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε και ήδη έχουμε προτείνει κάποιες λύσεις, τόσο για το θέμα του ωραρίου όσο και για τους μισθούς των φαρμακοποιών», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Από πλευράς της η Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, ερωτηθείσα για το θέμα, αρκέστηκε στο να αναφέρει πως το Συμβούλιο Φαρμακευτικής είναι το αρμόδιο όργανο ορισμού των διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων για την χειμερινή περίοδο, ενώ υπέδειξε πως στην συνεδρία «θα ακούσουμε όλους τους φορείς και θα αποφασίσουμε».

Ωστόσο, αυτό που θέλησε να τονίσει η κ. Παναγιωτοπούλου, είναι πως «ο κόσμος δεν θα μείνει χωρίς εφημερεύοντα/διανυχτερεύοντα φαρμακεία».

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΣΑΚ, Δημήτρης Λαμπριανίδης, σημείωσε πως «αναμένουμε ωράρια που να εξυπηρετούν τους ασθενείς σε παγκύπρια κλίμακα, καθώς πλέον βρισκόμαστε στην μετά ΓεΣΥ εποχή και πρέπει επιτέλους να ανανεωθούν». Περαιτέρω τόνισε πως η ΟΣΑΚ θα αναμένει τα αποτελέσματα από την συνεδρία.

Υπενθυμίζεται πως το πρόβλημα με τα ωράρια των ιδιωτικών φαρμακείων προέκυψε εδώ και δύο περίπου χρόνια, όταν επτά συνολικά φαρμακεία κατάφεραν να εξασφαλίσουν ενδιάμεση απόφαση από το Δικαστήριο για ωράριο λειτουργία όπως αυτό των εμπορικών καταστημάτων, κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με το διάταγμα που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια για συγκεκριμένα ωράρια, τόσο για τον χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της
Βροχές σε ανατολικά και βόρεια, στο «μενού» του καιρού σήμερα
Στις «Σειρήνες» της δημόσιας σφαίρας κρίθηκε η παύση Οδυσσέα-Μαρτυρικό υλικό αναρτήσεις, δηλώσεις και απόψεις
Τα 14+1 μέτωπα, τα συμπεράσματα και πώς το Συμβούλιο οδήγησε στην παύση τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Οι... μνηστήρες περιμένουν Οδυσσέα-Τα κρυφά χαμόγελα, οι φήμες διαρκείας και τα πολιτικά σενάρια
Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου