Χρηματοδότηση για «έξυπνους» μετρητές νερού ζητά ο Γ. Καρούσος με επιστολή στον Πρόεδρο

Εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, για την αγορά και εγκατάσταση «έξυπνων» μετρητών νερού, ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αμμοχώστου (ΕΟΑ) Γιάννης Καρούσος, με στόχο την καταπολέμηση της απώλειας νερού.  

Σε ανακοίνωση του ΕΟΑ αναφέρεται ότι «στην επιστολή του ο κ. Καρούσος σημειώνει πως οι απώλειες στο δίκτυο υδατοπρομήθειας φτάνουν στο ποσοστό του 37%, ενώ σε κάποια δημοτικά διαμερίσματα ξεπερνούν το 60%. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε απώλεια 4,355,410 κυβικών μέτρων νερού, σε ετήσια βάση, με αντίστοιχο οικονομικό κόστος προς τον οργανισμό και επομένως στους κατοίκους της επαρχίας Αμμοχώστου, που αγγίζουν τα €3,571,436 κάθε έτος».

Προσθέτει ότι «οι επιπτώσεις των απωλειών αυτών δεν είναι μόνο οικονομικές, αλλά ιδιαιτέρως περιβαλλοντικές λόγω των υψηλών ποσοτήτων που φτάνουν σχεδόν το 64% του φράκτη της Άχνας, το οποίο έχει χωρητικότητα 6,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα».

Ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Αμμοχώστου υποδεικνύει ως ένα αποτελεσματικό μέτρο για καταπολέμηση του φαινομένου των απωλειών νερού, την εγκατάσταση «έξυπνων» μετρητών στην επαρχία.

Στην επιστολή του προς τον ΠτΔ, ο κ. Καρούσος αναφέρει πως έχει ενημερωθεί ότι η έγκριση χρηματοδότησης που υπήρχε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για τους Δήμους της επαρχίας Αμμοχώστου, δεν έχει προχωρήσει ενώ την ίδια ώρα παρόμοια προγράμματα άλλων επαρχιών βρίσκονται σε μεταγενέστερο στάδιο, είτε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είτε μέσω του προγράμματος «ΘΑΛΕΙΑ».

Σημειώνει ακόμα πως «η Αμμόχωστος, είναι η μοναδική επαρχία στο νησί, η οποία δεν έχει λάβει χρηματοδότηση για την αγορά 'έξυπνων' μετρητών, με τους πολίτες της να αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Μέσω της επιστολής του, ο  κ. Καρούσος ζητά από τον Πρόεδρο της  Δημοκρατίας την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την επαρχία του.

"Η επαρχία Αμμοχώστου δεν πρέπει να αδικηθεί, για αυτό και ζητούμε τη δική σας βοήθεια, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και εμείς άμεσα με την εγκατάσταση 'έξυπνων' μετρητών που θα έχει ως αποτέλεσμα να μειώσουμε τις απώλειες νερού στο δίκτυο» στην επιστολή ο κ. Καρούσος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνολικά 53 Κύπριοι έφυγαν από Ιράν και Ισραήλ-Πάνω από 3000 ταξιδιώτες στην Κύπρο λόγω εκτροπής
Εγκαινίασε πεζογέφυρα στον ποταμό Καρκώτη ο Βαφεάδης-«Αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων»
Προανήγγειλε νέα μοντέλα έξυπνων στάσεων λεωφορείων ο Βαφεάδης-Η εκτίμηση για το νέο σχέδιο ηλεκτροκίνησης
Έργα για επίλυση των προβλημάτων στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου-«Έχουν παγιδευτεί σκάφη μέσα»
Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία-Σε επιφυλακή οι αρχές για δασικές πυρκαγιές
Ξεκινούν κατασκευαστικές εργασίες στο πλαίσιο έργου ανάπλασης του πυρήνα Γεροσκήπου
Στα βαθιά ο διάλογος για το νέο σχέδιο αξιολόγησης-Περιμένουν κλήση από Μιχαηλίδου οι εκπαιδευτικοί
Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του
Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων-«Δεν μπορούν να γίνονται προβλέψεις για το μέλλον»