Πολύωρες καταθέσεις και επιπλέον στοιχεία ενώπιον των Συνοδικών-Ολοκληρώθηκε η κατάθεση μαρτύρων

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη μέρα της διαδικασίας ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου, η οποία ηταν πολύωρη και εξαντλητική, καθώς κράτησε και πάλι σχεδόν 12 ώρες. Κατά τη σημερινή ημέρα κατέθεσαν τόσο μάρτυρες κατηγορίας, όσο και μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι έδωσαν τις θέσεις τους και αναφέρθηκαν στα όσα γνωρίζουν για το πολύκροτο σκάνδαλο. Επιπλέον οι μάρτυρες αντεξετάστηκαν από τον αρχιμανδρίτη Πορφύριο, ο οποίος και σήμερα είχε τον ρόλο του συνηγόρου υπεράσπισης.

Επιπρόσθετα, κατά τη σημερινή διαδικασία, προσκομίστηκαν από την πλευρά των μοναχών επιπλέον στοιχεία, που άπτονται των υπό διερεύνηση ζητημάτων και οι ίδιοι θεωρούν ως πολύ σημαντικά για την εξέλιξη της διαδικασίας ενώπιον του Συνοδικού, αλλά και της απόφασης.

Μεταξύ άλλων μαρτύρων, κατά τη σημερινή διαδικασία, εξετάστηκαν ο αρχιδιάκονος του Μητροπολίτη Ταμασσού, ο μηχανικός που επέβλεπε τα έργα της Μονής και η σύζυγός του, που είναι και δωρήτρια της Μονής.

Πάντως, μέσα σε δυο μέρες, το Συνοδικό Δικαστήριο ολοκλήρωσε με τις καταθέσεις των μαρτύρων, ενώ ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία. Σημειώνεται πως κανείς από τους κατηγορούμενους ρασοφόρους δεν παραδέχεται τις κατηγορίες που τους καταλογίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Όχι» Ανωτάτου στην ακύρωση της διαδικασίας στο Συνοδικό-«Τα Εκκλησιαστικά Δικαστήρια έχουν αυτονομία»

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος των Μοναχών, Αναστάσιος Βαβούσκος, σε δηλώσεις το πρωί έξω από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, ανέφερε πως οι εντολείς του δεν δέχτηκαν σε καμία περίπτωση τα παράνομα αποδεικτικά μέσα, τα βίντεο, γιατί βίντεο που λαμβάνονται από κάμερες ασφαλείας δεν περιλαμβάνουν υπότιτλους με τους διαλόγους και τα ονοματεπώνυμα αυτών που μιλούν».

Πρόσθεσε ότι «οι ερωτήσεις επί όλων των μαρτύρων περιστράφηκαν γύρω και από τα παραπτώματα για τα οποία κατηγορούνται, αλλά και από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί και αφορούσε τις εν γένει σχέσεις όλων των μαρτύρων στη Μονή και τους τρεις εντολείς μου, ώστε να καταδειχθεί στο δικαστήριο η συσχέτιση όλων αυτών των συμπεριφορών, με τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε τελικά όλη αυτή η υπόθεση, η οποία, όπως έχω πει επανειλημμένα, δεν έπρεπε ποτέ να είχε δημιουργηθεί».

Πάντως, τα όσα τέθηκαν ενώπιον των Συνοδικών μελετώνται και σύντομα αναμένεται η απόφαση όσον αφορά την εκκλησιαστική πτυχή του σκανδάλου.

Δειτε Επισης

Ελεύθεροι αφού κατηγορήθηκαν οι δέκα συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Άλφαμεγα
Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική-Καίγονται ελαστικά σε εγκαταλελειμμένο υποστατικό στη Λεμεσό
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονη βροχόπτωση στον αυτοκινητόδρομο-Η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής της στο Παραλίμνι 39χρονη (pic)
Τουρίστες πήγαν για μπάνιο και κινδύνεψαν να πνιγούν μετά από καυγά-Διασώθηκαν από τις Αρχές
Αυτόν ψάχνει η Αστυνομία για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης (pic)
Έριχναν φωτοβολίδες πριν την έναρξη του Ανόρθωση-Ομόνοια-Χειροπέδες σε δύο ανήλικους
Έτρεχε η Πυροσβεστική-Κουζίνα οικίας έπιασε φωτιά λόγω χαλασμένου φούρνου
Τα έντεκα επεισόδια στα γήπεδα επί εποχής Παπαθεοδώρου-Από το Παπαδόπουλος στο Aλφαμέγα
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B