Πρωτοβουλία για τη λειψυδρία αναλαμβάνειτο ΑΚΕΛ στο Ευρωκοινοβούλιο

Πρωτοβουλία για το σοβαρό πρόβλημα της λειψυδρίας με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωπες όλες οι χώρες της Νότιας Ευρώπης και δη η Κύπρος, αναλαμβάνει ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστερά – Κοινωνική Συμμαχία, Γιώργος Γεωργίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου ζήτησε δια μέσου της ομάδας της Αριστεράς στο ΕΚ να τεθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αίτημα για συζήτηση που να αφορά το οξύ πρόβλημα της λειψυδρίας και τις κυριότερες επιπτώσεις που προκαλεί κυρίως στους λαούς της Νότιας Ευρώπης, στους αγρότες και άλλες ομάδες του πληθυσμού.

Η εισήγηση για συζήτηση κατατέθηκε χθες, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, από την Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, στην Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ, με τη σειρά της θα συνέλθει την ερχόμενη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, και θα λάβει την τελική απόφαση για έγκριση ή όχι της συμπερίληψης της συζήτησης για το πρόβλημα της λειψυδρίας στην ατζέντα της επερχόμενης Συνόδου της Ολομέλειας (16-19 Σεπτεμβρίου) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Ευελπιστούμε ότι η πρότασή μας θα έχει θετική ανταπόκριση και θα προωθηθεί τάχιστα», σημείωσε το ΑΚΕΛ.

«Προσβλέπουμε στην έμπρακτη στήριξη και των άλλων πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, ώστε να αποβεί καρποφόρα η όλη προσπάθεια και να ολοκληρωθεί με την έγκριση πρότασης ψηφίσματος που να αναφέρεται στις κυριότερες επιπτώσεις που προκαλεί στους λαούς της ΕΕ και να περιλαμβάνει δέσμη εισηγήσεων για αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Στόχος της πρότασης ψηφίσματος θα είναι η λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας και των επιπτώσεων της στην ανθρώπινη υγεία, στη γεωργία και σε άλλους βασικούς τομείς της οικονομίας αλλά βέβαια και στο περιβάλλον», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και τα χρονοδιαγράμματα λήγουν
BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Έτοιμη να δώσει φωνή στους πολίτες μέσω Νόμου η Κυβέρνηση-Online προτάσεις και συλλογή υπογραφών
Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ